Šta je novo?

LAPTOP Fujitsu Siemens Amilo D 1840

Ludak

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2005
Poena
395
LAPTOP Fujitsu Siemens Amilo D 1840,
Width 35.8 cm
Depth 26.9 cm
Height 3.6 cm
Intel P4 2.8GHZ, HT 512KB,
Data Bus Speed 800 MHz
Chipset Type SiS648FX
256MB DDR,
60GB HDD,
ATi Molity 9600 128MB,
Max Resolution (external)1600 x 1200 / 24-bit (16.7 million colors)
Fax / modem
CD-RW/DVD,
wide 15.4
Max Resolution1280 x 800
Kako vam se čini ovaj notebook?
Šta je to HT što ga izdavaja od ostalih, i ima li to prednosti u odnosu na centrino?
Koja je po vama najveća mana ovog notebook-a ako izuzmemo wirelles i dvd rezač koji mi ne trebaju?

Ludak je napisao(la):
LAPTOP Fujitsu Siemens Amilo D 1840,
Width 35.8 cm
Depth 26.9 cm
Height 3.6 cm
Intel P4 2.8GHZ, HT 512KB,
Data Bus Speed 800 MHz
Chipset Type SiS648FX
256MB DDR,
60GB HDD,
ATi Molity 9600 128MB,
Max Resolution (external)1600 x 1200 / 24-bit (16.7 million colors)
Fax / modem
CD-RW/DVD,
wide 15.4
Max Resolution1280 x 800
Kako vam se čini ovaj notebook?
Šta je to HT što ga izdavaja od ostalih, i ima li to prednosti u odnosu na centrino?
Koja je po vama najveća mana ovog notebook-a ako izuzmemo wirelles i dvd rezač koji mi ne trebaju?

HT je oznaka za HyperTrading a sta je to mozes da proguglas malo i da detaljno procitas. Inace i centrino bi trebalo da podrzava hypertrading tako da to nije neka prednost ovog notebook-a. Ono sto si gore naveo je desktop replacement i u odnosu na centrino "jede" bateriju odnosno ne verujem da mu baterija traje vise od 1,5 di 2 sata, dok za razliku od njega centrinu baterija traje 3-4 sata. E sad definisi zasta ti treba notebook pa u odnosu na to i finansije kupuj. Inace nedostata ovok notebooka je i veliko pregrevanje. Nemoj da te zbuni sto centrino radi na nizim frekvencijama, centrino 1,7ghz je otprilike ekvivalent ovom P4 2,8Ghz ili mozda malcice sporiji (to ce ti reci neko ko se malo vise razume od mene) ali drasticno manje trosi struje. E da i 256mb memorije je premalo za iole kakav ozbiljan rad cak i ako graficka ne uzima sistemsku memoriju, a tek ako je uzima neces nesto mnogo da se usrecis sa samo ovom kolicinom memorije. Znaci minimum 256mb.

Mane:

Fujitsu Siemens Amilo - konfekcija
Intel P4 2.8GHZ, HT 512KB, - nije Pentium M....
Chipset Type SiS648FX - pored oprobanih boljih mogucnosti izabrati SIS chipset je malo bezveze..Izbegavaj....
256MB DDR - malo

Dvoumljenje

Ma treba mi za svašta nešto, najviše za fax elektro, a malo manje za igrice...
Prvo sam pucao na IBM r50 ali mi je neko rekao da se sa njegovom grafičkom ne može daleko stići..
Inače na ovom siemensu je grafika odvojena, ne uzima od sistemske memorije. Recimo da dodam jos 256 ram-a?
Ili da ipak uzmem IBMr50 ili Dell d600?
Jedina mana ovih je integrisana grafika od samo 32mb, ali pošto se ovdje vjerovatno razumijete bolje nego ja zanima me dokle se može stići sa njom?
Gledao sam testove ovog IBM-a ali pošto meni brojevi slabo znače može li mi neko reći koji je ekvivalent IBM-u r50 (1.5 p-m, 256ram itd...) desktop računar...
SisoftSandra 2004
SiSoft Sandra – CPU Score
4694 / 2086 (2664)

SiSoft Sandra – Multimedia
14 228 / 15749

PC MARK 04 - System
2641

PC MARK 04 - CPU
2851

PC MARK 04 - Memory
2161

PC MARK 04 - Graphics
759

PC MARK 04 - HDD
2074

Napominjem da sam sve ovo pogledao na sajtu benchmark-a
http://www.bench-market.com/article.php?sid=5201&oliver=1585&quale=5
Vidim da ovaj amilo na testu lošiji od ovog što bi ja da kupim..
Razlika u cijeni između amila 1840 i Ibm-a r50 je 250€ više za siemensa..
Treba ovih dana da odlučim. Hvala unaprijed na sugestijama

Pazi, taj Amilo je laptop koji vec dugo nije u cvetu mladosti. Znaci osim onoga sto se vidi na papiru (P4 desktop proc, 512kb cache, grejanje, cipset....) ja imam par zamerki na njega iz licnog iskustva. Naime prodao sam slican model ovome (nije wide i ATI 9000), njemu je baterija kao novom trajala 1.5h! Dalje prilicno nekvalitetna plastika, grejanje i sa tim racunarom stalno su se desavali neki misteriozni problemi.
Ako ti je izbor ovo sto si napisao, iako je moj favorit generalno kod laptopova IBM, ovde bih ti preporucio D600. To je portabilan laptop, biznis klase, sasvim solidno izradjen. Na njemu imas ATI 9000, slabija grafika od ove navedene, ali ako si rekao da ti igrice nisu primarni cilj onda to nije problem. Baterija traje fenomenalno, centrino procesor.... toliko

Imam i ja par zapazanja o ovom laptop-u, jer sam malcice (par sati) radio sa njim.

Ako ti nije potrebno cesto nosenje lap-a, njegovi gabariti i nisu tolika mana. Citaj, prosecni su za wide screen. Dodavanje 256 rama bi bilo pod obaveznim, ali to nije prepreka, jer se to radi na licu mesta i kosta dodatnih 40-50e. Njegova plastika uopste nije losa, jer se radi o laptop-u ekonomske klase, i SVI koji pripadaju toj klasi imaju takvu plastiku, i takvu zavrsnu obradu (osim IBM-a koji je posebna prica). Neko je pomenuo malu zastarelost, i sa tim moram da se slozim. Sasija je stara vec dobrih par godina, komponente su koju godinu mladje, ali...
FSC je izbacio nove serije (koje se razlikuju i izgledom). Mozda bi bilo bolje da pogledas da li ih kod nas ima, jer licno mislim da su ovo poslednje zalihe tih serija cak i kod nas.

Po meni, mozes da pogledas i ACER koji ima veoma dobre notebook-ove u toj DR klasi, ili neki drugi ako imas predrasude.

Znaci, ako si se opredelio da neces Pentium M, vec obicnu cetvorku, ja bih mozda pogledao neki drugi model istog ili drugog proizvodjaca. Ali, ako mozes da nabavis D1840 nekako povoljnije ili nekim alternativnim (jeftinijim) putem, onda ne bi trebalo da i pored nekih njegovih mana bude losa kupovina.

Pa mogu da ga nabavim za 800€... Privlači me najviše zato što mu je grafička odvojena od sistemske memorije i ima 128mb ram-a

Ludak je napisao(la):
Pa mogu da ga nabavim za 800€... Privlači me najviše zato što mu je grafička odvojena od sistemske memorije i ima 128mb ram-a

e jesi dosadan sa tim "graficka odvojena od sistemske memorije". Svakom od laptopova o kojima pricamo ovde je odvojena graficka od sistemske memorije.

Ako te toliko privlaci ti kupi:)
Ako zelis da cujes moje misljenje ono je sledece: to ti je klombinacije 3 najgore moguce stvari
1. konfekcijske serije u izvedbi tj u potpisu Fujitsu siemensa
2. cpu koji se greje do bola jer nije video speed step
3. nesrecnog SiS cipseta

ako ti posle ovoga mozes da mislis na odvojenih 128 mb svaka ti cast:)

Jel bolji amilo m1437?
Jeli i on nekvalitetan?

Igrao sam se sa njim. Dobar je. Probao sam razne. Od philipsa koji je dosta dobar ali spolja su ga lose uradili do MSI preko gericoma i FS. Nemoj da se brines mnogo. FS je najbolji od tih jeftinijih. Najbolje sto sam imao priliku da se igram sa njim je sony koji je dosta skup. Tako da sa FS neces pogresiti.

Broz je napisao(la):
Ako te toliko privlaci ti kupi:)
Ako zelis da cujes moje misljenje ono je sledece: to ti je klombinacije 3 najgore moguce stvari
1. konfekcijske serije u izvedbi tj u potpisu Fujitsu siemensa
2. cpu koji se greje do bola jer nije video speed step
3. nesrecnog SiS cipseta

ako ti posle ovoga mozes da mislis na odvojenih 128 mb svaka ti cast:)

Ahahaha...Broz, potpisuj se slobodno kao mitnick...:)

Ja sam skoro pazario FS Amilo M1437G. Nije los notebook. Ekran je perverzija, baterija solidno traje, dobra grafika, daljinski upravljac itd. Ali jeste konfekcija. Pre toga sam imao HP Compaq NC6000 koji je model iz 2004 ali je za dve klase ispred FS po dizajnu i kvalitetu izrade.

Neke stvari se ne porede.

Nazad
Vrh Dno