Šta je novo?

Laptop dock i rezolucija

Rezolucija zavisi od display-a a ne od grafike, ta grafika podrzava sigurno neku mnogo vecu rezoluciju. Povezi slobodno na taj monitor 27'' imaces 1080p rezoluciju...

Da ne otvaram opet temu. Kada je baterija u laptopu, a lap ukljucen u struju, da li se baterija i dalje koristi kao izvor ili ne? Posto sam video da neki ljudi vade bateriju kad stave struju.

Rezolucija zavisi od display-a a ne od grafike, ta grafika podrzava sigurno neku mnogo vecu rezoluciju. Povezi slobodno na taj monitor 27'' imaces 1080p rezoluciju...
To zavisi od TV-a/monitora kakav prikaz slike ima, moze da bude odlicno a moze da bude veoma lose. Video sam kada je lap sa rezolucijom 1366x768 prikacen na Sony Bravia LCD 32" 1920x1080 da bi igrali PES, slika je bila ocajna. Sad to ne mora da znaci da ce na svakom TV-u/monitoru tako da bude jer oni pokusavaju da ostvare native rezoluciju.

Sto se tice baterije, sada je(bar na svim nvijim modelima lapova) namesteno da se baterija ne puni ako ima vise ili 95% baterije, tako da ona moze da stoji. ALi imas xyz tema da li treba da bude ili ne u lapu. Ja konkretno bateriju ubacim samo kada idem negde, inace je vadim jer radim na struji sve, osim kada radim nesto bitno onda ubacim bateriju u slucaju da nestane struja...

Poslednja izmena:
To zavisi od TV-a/monitora kakav prikaz slike ima, moze da bude odlicno a moze da bude veoma lose. Video sam kada je lap sa rezolucijom 1366x768 prikacen na Sony Bravia LCD 32" 1920x1080 da bi igrali PES, slika je bila ocajna. Sad to ne mora da znaci da ce na svakom TV-u/monitoru tako da bude jer oni pokusavaju da ostvare native rezoluciju.

Sto se tice baterije, sada je(bar na svim nvijim modelima lapova) namesteno da se baterija ne puni ako ima vise ili 95% baterije, tako da ona moze da stoji. ALi imas xyz tema da li treba da bude ili ne u lapu. Ja konkretno bateriju ubacim samo kada idem negde, inace je vadim jer radim na struji sve, osim kada radim nesto bitno onda ubacim bateriju u slucaju da nestane struja...

Tvoj prvi deo posta nema puno smisla, prvo ti ne povezujes "laptop rezolucije 1366.." na taj sony 32 nego grafiku tog laptopa, potpuno zaboravi tu reozluciju monitora laptopa...drugo tebi je slika u tom primeru mogla biti losa iz drugih razloga kojih ima vise, odziv Bravie, refresh rate, rezolucija, kabl, sam kvalitet panela, da li je TV predvidjen za gejming...itd itd...

Slazem se sa prethodnim postom.Rezolucija koju daje grafika na externi ekran nema veze sa display od laptopa.Pogledao sam specifikacije i odgovor je DA.Tvoja grafika definitivno pusta HD rezoluciju sto znaci da mozes slobodno preko laptopa da pustis 1080p i na LCD TV i na monitoru.Ekran laptopa nema veze sa externim monitorom kojeg kacis preko VGA niti LCD TV.U principu 99% novih lapova pusta 1080p.Mislim da netbook ne moze jedino da pustis 1080p i da mu grafika ide do nekih 1366 x 768.

Da ne otvaram opet temu. Kada je baterija u laptopu, a lap ukljucen u struju, da li se baterija i dalje koristi kao izvor ili ne? Posto sam video da neki ljudi vade bateriju kad stave struju.

Odgovor je DA.Baterija se puni uvek kad je adapter ukljucen.U principu trebalo bi da vadis bateriju iz laptopa kad koristis na struju.Baterija po meni treba da bude samo onda u laptopu kada ti je potrebna za nesto tj ako si kuci onda nema potrebe da imas bateriju u laptopu i stalno je punis.Oko ovoga ces uvek imati drugacije odgovore.Postoje ljudi koji ce ti tvrditi da bateriju nema potrebe da vadis a postoje ljudi koji misle kao ja.E sad ko je u pravu.Pa ja mislim da oni grese iz razloga sto znam bar 5 drugara koji furaju taj fazon kao nikad bateriju ne vadim i traju ima baterije minimalno.Takodje sa druge strane baterija ne treba da bude van laptopa stalno.Znaci povremeno je stavis i ispraznis i onda napunis.Ja to radim svakih 4,5 dana ubacim bateriju.Jer kad bi bateriju stalno drzao van laptopa onda bi se umrtvila jer baterija koliko god je stedeo kad tad ce otici.Normalno ovo ti pricam pod uslovom da ti baterija ne treba svaki dan.Ako ti treba onda je koristi po potrebi.Ja licno laptop koristim u 99% slucaja kuci i nosim ga samo kad mi treba nesto i tamo opet koristim na punjacu.Tako da ja bateriju retko koristim.Ali ko koristi svaki dan normalno koristi je po potrebi.Samo onaj ko koristi kuci stalno i drzi na punjacu po meni treba da vadi bateriju jer nema potrebe da se baterija puni 24h

Poslednja izmena:
Vrh Dno