Šta je novo?

Laptop do 750e

doole04

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2008
Poena
301
Preporuka za laptop do 750e. Laptop treba prvenstveno zbog posla. Pogodno bi bilo slim varijanta.

Cim je posao, onda treba neki jaci procesor, puno rama i veliki hard...za te pare mozes da uzmes laptop sa i7 procesorom(bez u na kraju, uzmi sa mq ili mx na kraju), 8gb rama i nekim hardom od 1tb...cak mozes da nadjes i sa neintegrisanom grafickom. :)

Cim je posao, onda treba neki jaci procesor, puno rama i veliki hard...za te pare mozes da uzmes laptop sa i7 procesorom(bez u na kraju, uzmi sa mq ili mx na kraju), 8gb rama i nekim hardom od 1tb...cak mozes da nadjes i sa neintegrisanom grafickom. :)

Kako to rezonujes ... mozda mu je posao da cita i odgovara na mailove, mozda programira? Evo ja ti mogu odmah reci da sigurno ne radi nikakav ozbiljan posao na lap topu (3D modelovanje i slicno) jer bi znao da ne postoji "slim" varijanta za workstation laptopove i ne bi ni trazio tako nesto.

A da odgovorim na temu ... za 750e odes u prodavnicu koja ima izlozeno najvise modela i krenes dapipas i gledas ... i par modela koji ti se najvise svidjaju i odgovraju pod rukom ovde napisi pa onda mozemo odraditi neko predjenje.

A moj savet ... cekaj ovde i kupi neki polovan lap top.

Da ne bih otvarao novu temu pišem u ovoj pošto mi treba laptop do slične cene. Trebao bi mi laptop koji bi mi zamenio trenutni desktop računar i3-2100, 8GB rama i Radeon 7750. Laptop bih koristio kao za programiranje i bio bi povezan na externi monitor. Još nisam siguran da li ću uzeti laptop prvenstveno što nisam siguran da li za taj novac mogu da dobijem boju konfiguraciju od one koju već imam?

Poslednja izmena:
naravno da bi desktop za iste pare bio i to neuporedivo brzi i jaci.750e apgrejd na postojecu konfu bi napravio zver od kompa,ali mislim da se tebi primarno za programiranje vise isplati ulaganje u monitor(e),sto,stolicu itd.

Meni u principu ne treba jačui računar od ovog što već imam ali mi treba još jedan monitor zbog toga i to što mi ponekad zatreba nešto što je prenosivo bih kupio laptop. E sada isto mi se ne bacaju pare ako ću se posle godinu dana pokajati.

imam slicnu dilemu, kupio bih laptop koji bi koristio kao desktop, sa dodatnom tastaturom i monitorom, tako da me ekran laptopa ne interesuje jer ce biti sklopljen. sta preporucujete u tom slucaju? ja sam gledeo dell inspirion 5000 series i hp pro 450? razmisljao sam i o hp zbooku, ali nisam siguran da mi se daje toliko para.

Sa vremena mi vreme mi treba laptop, a ne trebaju mi dva sistema, laptop i desktop. Malo sam pretrazio po netu, i ono sto meni odgovara je zbook, ali oni su dosta preko 1000e tako da ce malo sacekati kupovina.

Pozdrav svima. Zivim u UAE, i gledam laptop za sebe. Ovde su ljudi ludi, i da dodjes do prave informacije je nemoguce. Posle dugog trazanja, naleteo sam na jedan (po mom misljenju) solidan laptop: lenovo g5070-1459?

Specs:

i7-4510U
6 gb ddr3
1 tb hdd
gt840m
15.6 hd ready...
cena je oko 730 dolara...

laptop mi prvenstveno treba za opustanje (multimedia, poneka igrica), i malo AutoCAD-a.
interesuje me vase misljenje o njemu? Ima li neko bolju alternativu?
Sta smatrate o ovim specifikacijama generalno?

Hvala svima :)

Vrh Dno