Šta je novo?

Laptop do 60K?

JoHnyBrAvO

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
309
Suzio sam izbor na dva modela, ali tesko mi je da se odlucim :)

Toshiba A300-1MO :
http://itsvet.com/proizvod/toshiba-...w-15.4''-wxga-winvhp/comp_comp_laptop/22/2569

Fujitsu-Siemens Amilo Pi3525 :
http://itsvet.com/proizvod/fujitsu-...rw-15.4''-wxga-winvhp/comp_comp_laptop/6/2466

Velcina hard diska je totalno nebitna, ono u cemu se najvise razlikuju je CPU...
Toshiba ima "stariji" T5800,dok ovaj Fujitsu ima novi P8400, koji je naravno bolji u proseku za 15% od T5800....
Sa druge strane, Toshiba ima koliko vidim mnogo bolju izradu,bolje zvucnike, a i vise je fancy ;) (ostavljanje otisaka nije neki problem)

Da sam uzimao laptop pre godinu dana, odmah bi izabrao Toshibu, ali evo vidim da se Fujitsu dosta potrudio oko dizajna i izrade za ove nove Puma/Centrino 2 platforme, pa bi bilo lepo da neko napise nesto o tome ako je imao iskustva...

Dakle, bitan mi je CPU, ali takodje mi je dosta bitan ekran,izrada,tastatura i te stvarcice....nazalost nisam nasao Toshibu A300 sa P8400, ili makar P7350 CPU-om u Srbiji, ako je neko video neka mi javi ;)

Takodje ako neko ima preporuku za neki drugi laptop neka predlozi...isao bih do 65000 otprilike.....samo Intela zelim za CPU(min t5800), bez onih AMD-ovih zivotnjki ;)
Samo integrisana grafika dolazi u obzir, i makar 2gb rama...

Unapred hvala....

Poslednja izmena:
zashto ne pogledate temu do 50k? tamo je vecina laptopova sada preko 60k dinara, tako da mislim da i pored dva gore pomenuta modela ima josh dosta toga za razmatranje... :)

Tastatura na Toshibi je slobodno receno, orgazam za prste. Zvucnici se jako dobro cuju i cela izrada je na nivou. Ne bih ti preporucio Toshibu sa integrusom, jer ne radi bas najbolje (igrice zaboravi, Photoshop zna da secne), ali koliko para, toliko muzike :) Ako ti ne smeta brisanje Toshibe od prasine i otisaka, moja preporuka.

Tastatura na Toshibi je slobodno receno, orgazam za prste. Zvucnici se jako dobro cuju i cela izrada je na nivou. Ne bih ti preporucio Toshibu sa integrusom, jer ne radi bas najbolje (igrice zaboravi, Photoshop zna da secne), ali koliko para, toliko muzike :) Ako ti ne smeta brisanje Toshibe od prasine i otisaka, moja preporuka.

Posto dugo nije bilo odgovora na temi, a Fujitsu-a nigde nije bilo na lageru, uzeo sam Toshibu....
Mogu samo da potvrdim sve sto si rekao ;)
Ma za igrice sluzi desktop :), a neintegrisana grafika pravi samo jos veci problem time sto doprinosi grejanju(koje je i ovako prisutno pored touchpad-a), smanjuje bateriju i budzi cenu :D
Mada, zavisi sta kome treba....

Dakle, tastatura je fenomenalna i to ce biti bitno svakom ko zeli da radi nesto na laptopu uz puno kuckanja......licno sam isprobao svaki Asus,Acer,Hp,MSI do 60K(nisam naisao na ove nove Fujitsu-siemense) i tastatura se iako potpuno nova ugiba pri pritisku na neki taster....
Zvucnici kidaju! Ekran odlican....Jesam li rekao da su zvucnici perverzija? :D

Mada preporucio bi svima da sacekaju da prodje ova ludnica, da se smiri kurs, i uveze solidna kolicina istih modela sa P7350 i P8400 procesorima, pa da njih pazarite za slicnu cenu....

Poslednja izmena:
Svim mojim drugarima sam preporucio Toshibe i nijedan se ne kaje, cak zadovoljni su sa onim slabijim modelima :) Ja imam P300, drug ima 2xA300, jos dva drugara po A300...

n834344724_1238943_6861.jpg

n834344724_1238944_7171.jpg

Moja Toshiba je isfazonirana sa Apple jabukom :p

Cestitam na kupovini, napravio si dobar izbor i neka te duuugo sluzi :wave:

Nesto sam se pitao zasto ovog laptopa nema nigde sem u Gigatronu? Gledao sam cenovnike mnogih firmi ali apsolutno ga nigde nema. Sta ako ne skupim pare a ovi iz Gigatrona prodaju sve? Hehe

Vrh Dno