Šta je novo?

Laptop Laptop do 500€

Koji laptop kupiti?

petar.ostoja

Cenjen
Učlanjen(a)
08.08.2012
Poena
170
Ljudi, nisam nikada kupio nov lap top, pa bi mi dobro dosla preporuka. Bitno je da je nov i do max 500€
Preferiran brend: HP ili Lenovo. Ako imate bolju preporuku, dodajte.
Namena: MS office (word, powerpoint, outlook) da uvek rade fluidno. Klasican office LT da sto fluidnije radi. Potreban je za office, administracija, sales, law itd.

Da li je dovoljna integrisana GPU ne bih znao, ali gaming ne dolazi u obzir na ovome.

U budzetu sam video HP 250 G9, i5, 16GB DDR4, pa me zanima ako neko ima iskustva.

I vazno je da ima legacy BIOS, pored UEFIja

Skoro sam kupio HP ProBook 455 G10 15.6 inch FHD AG IPS/Ryzen 5-7530U/16GB/512GB/backlit/DOS (59.999 RSD) i za sada sam zadovoljan. Uklapa se u cenu.

Vidim da je i dalje dostupan za isti novac na Shoppsteru (s tim što je na fotografijama druga verzija, sa različitim USB portovima, specifikacija je OK)

@Mileje
7520U je već dosta slab za te pare, tj. oko 50k. Trenutno bolje neki od ovih:

Skoro sam kupio HP ProBook 455 G10 15.6 inch FHD AG IPS/Ryzen 5-7530U/16GB/512GB/backlit/DOS (59.999 RSD) i za sada sam zadovoljan. Uklapa se u cenu.

Vidim da je i dalje dostupan za isti novac na Shoppsteru (s tim što je na fotografijama druga verzija, sa različitim USB portovima, specifikacija je OK)
Porucen upravo isto sa shoppstera, pretpostavljam da ce za moje potrebe surfa i gledanja serija biti savrsen. Hvala na preporuci!

За коју врсту посла ?
Trebalo bi da se ovaj Ultra5 125u manje greje?
Зависи на који лаптоп мислиш, треба проверити везано за конкретан модел са тим процесором.

Za net, office, multimedia, povremeno editovanje kucnih videa. Koristio bi se kao jedini komp, uglavnom staticno na fiksnoj lokaciji bez nosanja.
Ovde sam pitao za Thinkbook 16 G7, jedan sa 7735HS a drugi 125u.
За коју врсту посла ?

Зависи на који лаптоп мислиш, треба проверити везано за конкретан модел са тим процесором.

Za net, office, multimedia, povremeno editovanje kucnih videa. Koristio bi se kao jedini komp, uglavnom staticno na fiksnoj lokaciji bez nosanja.
Ovde sam pitao za Thinkbook 16 G7, jedan sa 7735HS a drugi 125u.
Треба да погледаш конкретне моделе лаптопова а не синтетичке тестове.
На папиру је Ryzen добар али да ли ћеш реално осетити у раду разлику у односу на интел, то је већ питање.
Види који ти модел лаптопа треба па истражи како он ради, тако ти је брже него да провераваш како који процесор ради.

Ja pomenu gore na koje LT sam mislio, reko da li se neko interesovao za iste ili mozda ima neku informaciju o istom.
Na neke informacije sam nailazio na reditu da je neko uzeo 7735hs pa gs menjao za 155h jer mu se grejao i bio bucan.

Ja pomenu gore na koje LT sam mislio, reko da li se neko interesovao za iste ili mozda ima neku informaciju o istom.
Na neke informacije sam nailazio na reditu da je neko uzeo 7735hs pa gs menjao za 155h jer mu se grejao i bio bucan.
Зависи ко шта жели од лаптопа. Бука рецимо неком је битна неком не. Ако је лаптоп бучан не значи да је хлађење лоше.
Ако се Ryzen греје у оквиру једног лаптопа не значи да тај процесор не ваља и да је сваки лаптоп са тим процесором лош.
Није исто покренути синтетичке тестове, играти или покретати апликације које ти користиш.
Све зависи од употребе.
То су пасивно хлађени процесори за сурфовање и незахтеван рад се не греју.
То што неко пише да се греју је кад игра игру пола сата па схвати да је већа температура тастатуре (или превелика па не може да се игра) или да га нервира бука.
Зато и имаш 15 дана за нов лаптоп да га вратиш ако ти нешто не одговара.

Osrednji procesor po simpaticnoj ceni.I sto je Lenovo ThinkBook .Garancija mi je tu manje bitna.
3 године гаранције је 50% више од стандардне две.
Мада увек се може докупити додатна година гаранције (2 + 1) али кад већ долази уз лаптоп ипак није лоше.
Не очекујеш ваљда Ryzen 7 за ове паре ?

Ne ,samo gledam ponudu,ako izleti nesto povoljno.
Malo skuplji,meni licno deluje bolje:

Prilikom kupovine, obratite paznju na kvalitet izrade i kvalitet ekrana. Sa tim se prvo susrecete i to ce vas najvise nervirati u odnosu na sinteticke testove i da li je procesor za 5-10% brzi sporiji od nekog drugog.

Pre par meseci me zove brat da me pita koji laptop da kupi za normalnu upotrebu (office, net, yt), ali ce i deca da gledaju crtace na njemu. Ja mu dao savet da bolje kupi neki polovan thinkpad/probook, umesto novog. Ali naravno, uzeo je ono sto je zamislio, sada ideapad 5 (prethodni put V130...). Pre par dana me zove da me pita gde moze da zameni sarke jer su se polomile. Rekoh zovi nekog drugog.

Svake dve-tri godine kupuje laptop, pita za savet i uvek na kraju kupi nesto po svom izboru i na svakom su pukle sarke, kuciste, ekran ne valja...

Prilikom kupovine, obratite paznju na kvalitet izrade i kvalitet ekrana. Sa tim se prvo susrecete i to ce vas najvise nervirati u odnosu na sinteticke testove i da li je procesor za 5-10% brzi sporiji od nekog drugog.

Pre par meseci me zove brat da me pita koji laptop da kupi za normalnu upotrebu (office, net, yt), ali ce i deca da gledaju crtace na njemu. Ja mu dao savet da bolje kupi neki polovan thinkpad/probook, umesto novog. Ali naravno, uzeo je ono sto je zamislio, sada ideapad 5 (prethodni put V130...). Pre par dana me zove da me pita gde moze da zameni sarke jer su se polomile. Rekoh zovi nekog drugog.

Svake dve-tri godine kupuje laptop, pita za savet i uvek na kraju kupi nesto po svom izboru i na svakom su pukle sarke, kuciste, ekran ne valja...
Ovo za sarke za ovaj laptop sam pominjao par stranica unazad al eto nekad ne vredi. Lenovo ne bi sebi uzeo za dz da mi daju.

nije los ovaj ASUS 1513 OLED ... dobar display .... odmor za oci
Не знам колико је то трајно. Такође потребно је доста прилагођавати десктоп да не би било проблема.
Сваки Oled има PWM па и није баш добар за очи на ниском осветљењу.
Такође постоје различита мишљења везано за оштрину текста и читање јер је Oled прављен за TV и мултимедију а не за статичке екране и Word.
Ovo za sarke za ovaj laptop sam pominjao par stranica unazad al eto nekad ne vredi. Lenovo ne bi sebi uzeo za dz da mi daju.
Kojи модел ?

Не знам колико је то трајно. Такође потребно је доста прилагођавати десктоп да не би било проблема.
Сваки Oled има PWM па и није баш добар за очи на ниском осветљењу.
Такође постоје различита мишљења везано за оштрину текста и читање јер је Oled прављен за TV и мултимедију а не за статичке екране и Word.

Kojи модел ?
Gle ne znam za druga misljenja i za sta je OLED pravljen, ali ovo je definitivno raj za oci
o kontrastu, bojama i ostrini da ne pricamo jer je neuporedivo sa bilo cim
meni recimo IPS ne odgovara zbog "IPS glowa" koji ima i kontrasta koji je krinž

a koliko će trajati ?
pa nebitno .... nek traje par godina
skuplje su moje oči od njega

Nazad
Vrh Dno