Šta je novo?

Laptop do 50 000 dinara

I

Ivan_

Guest
Potrebna konfuguracija:
- 4GB RAM
- 512mb graficka
- dvojezgrani procesor od najmanje 2 ghz

Ne toliko bitne stvari:
- hard disk (velicina nije bitna 250gb+)
- web kamera (bolje da nema, manja cena)
- optika (uopste nije bitna, uopste ne koristim)
- tezina (laptop ce menjati mesto prebivalista mozda jednog u nedelju dana tako da i nije bitno- za kucnu uporabu je)
- izgled (nije bitan izgled a ni boja- samo da je matiran da ne ostavlja otiske)

Laptop ce mi preko letnjeg raspusta uglavnom trebati za igre (CoD4, CoD5, Gothic, Crysis...) ali cu isto tako da koristim i Adobe Flash, Adobe After Efects, Adobe Phonoshot CS4, internet, download u stand-byu...

Na mojoj konfiguraciji (1.8ghz, 512ram, 64 vram) sam se naigrao (starijih) igara u najmanjoj rezoluciji i na najmanjem brojem detalja i nije mi toliko smetalo (npr igram CoD2 sa 20 FPS :D), tako da nisam toliki razmazenko da samo igram igre u najvecoj rezolujiji i sa najvecij brojem frejma.

Po vasoj proceni, u kojoj rezoluciji i sa koliko detalja cu moci da igram sledece igre: CoD4, CoD5, Crysis, RPG poput Gothic (5) seriala?

Cena koju bi maksimalno mogao da platim je 50 000 mada ako ne nadjem za te pare neki model mogu i malo vise da dodam.

Do sada sam izabrao MSI EX623X-077EU i dobio je pozitivne kritike na drugom forumu. Naravno, kupujem i postolje za hladjenje za laptop (oko 40e) , mada to cu kuputi nakon sto kupim laptop.

Igrao bi navedene igrice... pa evo:
AMILO Pi 3540
CPU: Intel Core2 Duo processor, T5800 (2.0 GHz)
Chipset: Intel PM45 + ICH9M,
Memorija: 2x SO-DIMM memorijska slota,
2GB DDR2 800MHz
Hard disk: HDD (SATA / 5400 rpm): 320GB; cache 8 MB
Optički disk: Super Multi format DVD rezač sa double layer (DL) podrškom
Displej: 15.4" TFT WXGA displej sa BrilliantView tehnologijom
Grafika: NVIDIA GeForce 9300M GS, 256 MB GDDR3 mogućnost deljenja sistemske memorije do 1279MB, DirectX® 10
10/100Mbps LAN, WLAN,
VGA webcam
Video 1 x HDMI (1.3b, uključujući HDCP), 1x VGA Audio 1x line ulaz, 1x mikrofonski ulaz, 1x line izlaz / izlaz za slušalice kombinovan sa S/PDIF izlazom Network 1x LAN (RJ-45) Data 1x eSATA kombinovan sa USB 2.0, 2x USB 2.0 1x ExpressCard slot (54 / 34 mm) 1x 15-u-1 čitač kartica 3.2 kg.

Cena: 46.400,00 din.

Sa ovim ćeš lepo igrati igrice, za ostatak para dokupi memoriju.

Poslednja izmena:
Ista tema ima racunar za 500€ to je ista cena 50 000 ili 500€ ja bi ti preporucio ACER 5630G...25mn

On ima 3650 512mb i meni je sasvim ok(probao sam GRID i leti na ULTRA)

Nazad
Vrh Dno