Šta je novo?

Laptop do 45k

TozABG

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
210
Treba mi pomoc oko kupovine laptopa.
Pre svega bi ga koristio za gledanje filmova.
Tako da po mogucnosti da ima sto vise inca, veci hard disk minimum 320gb, i sto bolji zvuk ako je to uopste moguce :D'
Naravno i baterija da moze da izdrzi sto vise

Jos kad bi uz paket iso i win7 bilo bi super :D

Razmisljao sam o ovome ali da vidim vase misljenje
http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/16270

Poslednja izmena:
Napisacu ti malo kasnije sve sto ti moze biti od pomoci. Trenutno sam pod utiskom ovoga:
''Naravno i baterija da moze da izdrzi bar 8 sati''. :) :) :)

Jesi siguran da je limit 45000, ako budemo trazili nesto sa win7 imacemo materijal za novu Nemogucu misiju. Poz

Poslednja izmena:
A dobro nisam upucen u laptopove xD Sto se tice baterije sto vise to bolje :S
Pa pazi ne mora win7 moze i bez OS-a

Poslednja izmena:
Treba mi pomoc oko kupovine laptopa.
Pre svega bi ga koristio za gledanje filmova.
Tako da po mogucnosti da ima sto vise inca, veci hard disk minimum 320gb, i sto bolji zvuk ako je to uopste moguce :D'
Naravno i baterija da moze da izdrzi sto vise

Jos kad bi uz paket iso i win7 bilo bi super :D

Razmisljao sam o ovome ali da vidim vase misljenje
http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/16270

Ne radi link (tj ceo sajt), a cini mi se da malo precenjujes laptopove i baterije.
Za 45k mozes da dobijes maksimalno 2.5h u nekom manje zahtevnom radu i to dok je laptop nov. Posle nekih godinu dana mozes da ocekujes trajanje baterije od pola sata...

Pazi, mislim da je dosta pametnije da se preusmerimo na pronalazenje sto kvalitetnijeg laptopa za te pare. Prezali nekako ta 2 inca, jer ako nam to bude primarni kriterijum, zavrsices sa nekim racunarom sa integrisanom grafickom koja mozda ce da radi posao sad, ali za godinu i kusur dana, pomerice se standardi glede kvaliteta filmova i njihove velicine i bices u problemu.

Kao stio si video, Vukasin ti je ponudio racunar od 17 inci za 47500 hiljada.
Ja sam pre mesec dana za te pare kupio Acer Aspire 5740g, evo ti link,
http://www.bcgroup-online.com/index.php?artikal=Acer_Aspire_5740G-333G32Mn_9491
uporedi karakteristike cisto da bi ti bilo jasnije o cemu pricam.

Ovo ni u kom slucaju ne znaci da ti preporucujem da njega uzmes, moze se naci par finih modela za te pare sa naravno diskretnom grafickom a na bateriju zaboravi, gledaces ih preko struje, osim ako nisi spreman da malo bolje odresis kesu za neki Lenovo T seriju, drugar ga ima, i njemu baterija stvarno traje 5 i kusur sati. ;)

Acer Aspire 5740g, evo ti link,
http://www.bcgroup-online.com/index.php?artikal=Acer_Aspire_5740G-333G32Mn_9491
uporedi karakteristike cisto da bi ti bilo jasnije o cemu pricam.

Lep aparat nema šta. Grafička mu je adut i što se gledanja filmova na nekim eksternim ekranima je više nego dobra stvar. Od podebljanih stvari lepo je što ima i DDR3 memoriju.
Ali nema 17" ekran te ne bi trebalo da se poredi sa gore navedenim Compaq-om u temi gde se traži računar sa 17" ekranom za gledanje filmova.

Lep aparat nema šta. Grafička mu je adut i što se gledanja filmova na nekim eksternim ekranima je više nego dobra stvar. Od podebljanih stvari lepo je što ima i DDR3 memoriju.
Ali nema 17" ekran te ne bi trebalo da se poredi sa gore navedenim Compaq-om u temi gde se traži računar sa 17" ekranom za gledanje filmova.

Mislim da je vise nego logicno da pokusavam da g odvratim od ideje kupovanja racunara sa 17 inci bar ne za oko 45000. :)
Imas na podforumu za laptopove temu o ASUS N71JA-TY014, on definitivno jeste vise nego dobra zamena za desktop, ali kosta vise od 60 i kusur hiljada.

Da skratim, po meni je dosta pametnije gledati da se kupi sto kvalitetniji laptop za bilo kakvu upotrebu, a za filmove se moze naknadno kupiti neki, monitor.

P.S. Ja sam pre neki dan prikacio moj laptop na 22incni monitor da gledam 6GB-ajtnu verziju 2012(1080p + DTS). Jesi siguran da bi taj Compaq mogao da pogura tako nesto?
Poz svima

Za 10000 moze da se kupi solidan, nista posebno ali solidan monitor. Na tebi je da odlucis da li ces da ''bacis'', ne bi volio da iko ovu rec prihvati pregrubo, 46,47 hiljada na laptop sa integrisanom grafickom od koga jos malo pa neces imati nikakve koristi, ili ces lepo da kupis neku, za te pare solidnu masinicu, rekao sam vec, ne mora da bude onaj Acer, ako te odgovorim od te ideje, tek cemo razraditi opcije, :) i kasnije kupis sebi monitor na kome ce definitivno biti vece uzivanje gledati filmove nego na 17incnom laptopu. Poz

Stopke ,jesi siguran da ovo nije neka greska? Ovaj laptop je pre mesec dana kada sam ja kupovao moj kostao 48000. Treba nazvati Gigatron i proveriti, jer imaju obicaj da im se zavuce greska, okace jedno a onda kad ih nazoves oni kazu da je u stvari nesto drugo u pitanju. To mi se desilo sa jednim DEEL-om na koji sam se bio zaletio a onda mi oni rekli da ima integrisanu grafu sto nije stojalo na sajtu, tada je pisalo da ima hd4330, kasnije su ceo laptop sklonili iz ponude. :)

Evo baci pogled na ovaj MSI, ima 16 inci sto je ipak vise nego 15,6 :).
http://www.bcgroup-online.com/index.php?artikal=MSI_CX600-288XEU_9489
HD4330 nije neka cvecka ali je u svakom slucaju diskretna, sto ce reci zamenjiva a i ovako je bolja opcija od bilo koje integrisane graficke. Plus nije u ovo vreme lose imati 2 godine garancije.
То што је "дискретна" често уопште не значи да је заменљива :D
Мислио си вероватно на овако нешто.
Такав upgrade није уопште исплатив.
Када се купује лаптоп треба се схватити да су само радна меморија и хард диск лако променљиве ставке па самим тим треба обратити пажњу на остале ставке.

Најзад да још неко мисли на гаранцију :smash: никад нећу заборавити кад ми је у 14. месецу први пут црк'о Daewoo CRT TV који је имао 12 месеци гаранције :d а има свакако више од једног случаја на овом форуму да су људи баталили поправку лаптопа када су чули да кошта преко 300е, само зато што нису имали гаранцију па су морали или да дају тол'ко за поправку или још стотинак и кусур више за нови лаптоп. Закључак, купите нешто са 3 године гаранције па спавајте мирно ;)

Poslednja izmena:
То што је "дискретна" често уопште не значи да је заменљива :D
Мислио си вероватно на овако нешто.
Такав upgrade није уопште исплатив.
Када се купује лаптоп треба се схватити да су само радна меморија и хард диск лако променљиве ставке па самим тим треба обратити пажњу на остале ставке.

Најзад да још неко мисли на гаранцију :smash: никад нећу заборавити кад ми је у 14. месецу први пут црк'о Daewoo CRT TV који је имао 12 месеци гаранције :d а има свакако више од једног случаја на овом форуму да су људи баталили поправку лаптопа када су чули да кошта преко 300е, само зато што нису имали гаранцију па су морали или да дају тол'ко за поправку или још стотинак и кусур више за нови лаптоп. Закључак, купите нешто са 3 године гаранције па спавајте мирно ;)

Hvala za link. Taman sam trazio nesto pametno da procitam nakon budjenja. Rekao sam vec negde na pocetku da nisam neki bas najbolji poznavalac racunara uopste mada se u zadnje vreme trudim da sto vise toga naucim. Otvarao sam predhodni laptop vise puta i definitivno se uverio u to sto si mi ti potvrdio a to je da kao oni nesto u onako malo prostora napakuju, to tesko da ima dozvolu bilo kakvog kretanja. :)
A sto se tice fore sa garancijom, iskustvo cini cuda. Pre mesec dana mi se pokvario Acer 5520 koga sam kupio, pa sad, pre skoro 3 godine dok je bio masina i kostao 50000 din. :) Dijagnoza, otisla maticna, ugradnja nove 350eura. :) Pogadjaj sta sam uradio. Kupio Acer 5470g kome cu za 3000 din kod istih ljudi da produzim garanciju na 3 god i mirno spavam, bar tri godine, a i masina je takva, da ce da zadovolji sve moje potrebe dovoljno dugo jer nisam nesto preterano zahtevan, ne igram igrice, treba mi za faks, neti gledanje filmova. ;) Poz

......skoro 3 godine dok je bio masina i kostao 50000 din. :) Dijagnoza, otisla maticna, ugradnja nove 350eura. :) Pogadjaj sta sam uradio. Kupio Acer 5470g kome cu za 3000 din kod istih ljudi da produzim garanciju na 3 god i mirno spavam, bar tri godine, a i masina je takva, da ce da zadovolji sve moje potrebe dovoljno dugo jer nisam nesto preterano zahtevan, ne igram igrice, treba mi za faks, neti gledanje filmova. ;) Poz

Kolega imao ACER Aspire 5100 sa Turionom, dokupio garanciju da bude miran 3 god. Ali ne lezi vraže, posle dve ipo godine je jednostavno stao, napunio se prašinom i prgrevao - imao loše hlađenje. Servis lepo slikao, predočio itd ali ništa od garancije,, a popravka 370€. Sa time se složila i inspekcija, a rezime je bio - pa što niste dolazili s vremena na vreme da se pregleda i očisti, pa to je servis od svega 4.000,00 dinara. Eto, a tada je doplata za te dve godine bila 130€. Toliko o garancijama za notebook i mirnim snovima, niko od prodavaca ne upozorava ljude na te 'sitnice' a koje su 90% uzročnici kvarova na laptopovima.

Pokusavam da izvucem neki pametan zakljucak iz ovog tvog posta i ne polazi mi bas za rukom tako da, pomagaj ako boga znas. Je li bi mu(ToziBG) zbog te traume koju je tvoj drug pretrpeo pre preporucio da kupi losiji racunar sa godinom dana garancije da ga manje grize savest kada dodje u slicnu poziciju.
Sada se doplata za garanciju moze naci i za 3200 a te situacije da ti serviser uzme 4000 iako je racunar pod garancijom se vise ne desavaju tako cesto, odnosno dogode se ako im ti dozvolis da ti to urade ili ako je racunar pokupio prasinu zato sto si ga zakopavao u pesak na plazi.

Znajte da broj godina garancije ne znaci da ako se bilo sta desi da ce vam biti popravljen. Uvek u servisu mogu da smisle da nije propisno rukovano s uredjajem.......Tako da te garancije od 3 godine okacite macku o rep...uglavnom

Znajte da broj godina garancije ne znaci da ako se bilo sta desi da ce vam biti popravljen. Uvek u servisu mogu da smisle da nije propisno rukovano s uredjajem.......Tako da te garancije od 3 godine okacite macku o rep...uglavnom

Mogu ali stvarno mislim ni oni nece da se zamaraju sa tim. sodta malo ima ovlascenih servisera da bi mogli sebi da priuste negativne reklame jer ako to budu radili narod ce jednostavno prestati da im nosi racunare, nego ce ih nositi bilo kom serviseru jer ako ce da daju pare onda je to definitinvo pametnije jer ce ti ljudi svoj posao sigurno uraditi kako treba. I onda tako nakon nekog vremena ovlasceni serviseri prestanu da postoje. :)

P.S. MISLIM DA SMO SE MALO UDALILI OD TEME TAKO DA BI MOLIO SVE DA SE ODSAD PA NADALJE FOKUSIRAJU NA ONO ZBOG CEGA JE TEMA POKRENUTA. DAKLE JA SAM MU PREDLOZIO NEKOLIKO MODELA, VUKASIN TAKODJE, DAJTE I VI NEKE SAVETE DA SE COVEKU POMOGNE.

P.S.S.Poruke na ovom delu foruma se nE broje tako dA ILi pomazite ili se ne mucite oko kucanJa.

p.s.s.s. pozdrav svima iz Bosne :smash:

Slucajno videh ponudu za Dell Studio 1537 Black kod jednog za mene do sada nepoznatog prodavca.

Posto sam imao priliku da testiram ovaj laptop, ako ti ne smeta njegova tastatura i to sto nema bluetooth, mislim da je za 44390RSD trenutno najbolja kupovina. Ovo narocito ako se uzme u obzir dobra konfiguracija (Core 2 Duo P7450 CPU, 3GB RAM, 320GB HDD...), zaista odlican ekran, izdrzljiva baterija (>4h!), solidna konstrukcija i 36 meseci garancije.

Nazad
Vrh Dno