Šta je novo?

laptop do 400 eura?

MirkoCema

Cenjen
Učlanjen(a)
02.12.2010
Poena
154
saljite mi ponude laptopova do 40 000 rsd...nesto najbolje sto moze da se uzme za te pare...hvala unapred!!!!

uzmi za 42000 ovo:
Acer eME730-332G25Mnks 15.6"

Model: eME730-332G25Mnks
Procesor: Core i3 330M
Takt procesora: 2.13GHz
Memorija: 2GB DDR3 1066MHz
Kapacitet hard diska: 250GB
razlog: i3 je majka za ostale proc...a par giga rama možeš da dokupiš kad bude para

I onda ces da vidis kvalitet izrade tog eME... koji ce te razocarati
Nisi naveo sta ces raditi sa kompom.rastegljiv je to pojam sta je nekome najbolje
Ja sam pre nedelju dana za slicne pare uzeo ACER Aspire 5738ZG.To je meni najbolja kupovina u ovom trenutku

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/asus_k52jb-sx238-7224

Pokusaj i s ovim. Prethodno ti preporucujem da svakako odes u neku radnju i stanes pred racunar koji te zanima, i uveris se i vizuelno i na dodir da li je to to, pa tako i sa ovim kompom. Dizajn i recimo tastatura ti se mozda ne svide, ali po mom misljenju ASUS zbog kvaliteta izrade i kulture rada nudi najvise u tom segmentu.

Pored toga, i Acer bi mogao biti sasvim ok, ali kao sto neko rece vec ovde, i ja bih mozda pre isao na neki Aspire model, nego na eMachines...

Inace, bez namere da ikoga ili ista napadam, moje misljenje je da nikako ne treba ici na recimo low-end HP ili Compaq. Ako te zanimaju razlozi za to, mozemo i dalje razgovarati, mada mislim da sam do sad vec odgovorio na ono sto si konkretno pitao... :)

U klasi od ~400 EUR se ne može govoriti o kvalitetu bilo kog proizvođača...

Lično sam probao više od 5 eMachines modela klase 40-50.000 din, i nisam imao veće zamerke na njih (ne može se ni očekivati nešto naročito u toj klasi).

Imaš ovaj LENOVO G550L

15.6" dijagonala
Opis ekrana
15.6" WXGA LED backlight, Glossy Rezolucija ekrana : 1366x768
Procesor
Intel
Tip procesora
Intel Dual Core
Opis procesora
Intel Dual Core Processor T4500, Brzina: 2.3GHz, FSB: 800MHz, Kes memorija: 1MB L2
Chipset
Intel Chipset
Opis chipseta
Mobile Intel® GL40 Express Chipset
Grafička karta
Integrisana
Opis grafičke karte
Mobilni Intel® Graphics Media Accelerator 4500M do 384 MB deljene sistemske memorije
Memorija
2GB
Opis memorije
2GB (2GB x 1) DDR3 1066MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket maksimalno 8GB SDRAM
Hard disk 1
500GB
Opis hard diska 1
Kapacitet : 500GB ,sertifikat : S.M.A.R.T. rotacija diska : 5,400 rpm
Hard disk 2
Opis hard diska 2
Optički uređaj
DVD-RW
Opis opti. uređaja
DVD+/-RW SuperMulti Dual Layer
Bluetooth
Da
Garancija
24 Meseca

39.990,00 din

mene zanimaju razlozi, i modeli koji odgovaraju tvom opisu nepreporucljivih HP i Compaq masina?

Prvo, moram se sloziti sa kolegom - u ovoj klasi postoji odredjena verovatnoca za svaki model da moze imati nedostataka (iako to vazi u stvari u svim kategorijama, ali ovde je lutrija veca)...

Ipak, slucajno od svih ljudi koje znam, a da poseduju laptopove, velika vecina ima HP/Compaq. I od tih, velika vecina nije zadovoljna. Jedan drug cak ima 2 HP-a, i sa oba ima slican problem iako je velika razlika u klasi i modelima - oba se pregrevaju, i to hronicno, dok je kod jednog nekad i prilicna buka prisutna. Inace, decko studira ETF u NS-u i nije neki duduk uopste, plus naravno odrzava laptopove sasvim dosledno, ako ne i vise od toga. On mi je, savetujuci me pred moju kupovinu, rekao: "Za HP ti sve mogu reci jednom recju - Nikadvise! (spojeno)" :D

I od preostalih sam cuo neke nepovoljne komentare, uglavnom oko pregrevanja, dok je jedan drug bas izrazito nezadovoljan kvalitetom izrade. Kaze da mu tastatura pliva, da je kuciste, tj. plastika pukla na 2 mesta itd. - morao sam da vidim sve to da bih poverovao. I nije me lagao, dao mi je komp za jedan lan-party, i veruj mi - ocaj koliko greje, testatura uzas, a sve skripi i ugiba se... Model je tad imao oko godina dana, sad ima oko godinu i po. Ne znam o kom se tacno radi, samo da mu je ekran 15incni.

Ne znam, mozda ja slucajno poznajem mnogo ljudi koji nisu zadovoljni HP-om, ali mi je opet to malo previse koincidencije... Jasno mi je da se radi o najproduktivnijem, vodecem proizvodjacu PC-jeva na Svetu, ali ko zna - mozda im modeli za ovo podneblje nisu sjajni, ne znam. Uglavnom, nemam dobre utiske, iako su pola moji, pola od ljudi kojima verujem.

Ti naravno odluku donesi samo za sebe. Ja kad sam birao, izbor mi se sveo na Acer i ASUS, ali treba navesti da sam neke marke izbacio zbog ocitog prodavanja brenda, a recimo kvalitet je svakako bio na njihovoj strani...

Размисли о DELL лаптопу... Дају гаранцију 3 године. Мислим да има некакав модел М5030 за око 400€. За те паре сви произвођачи ти дају отприлике исто (наравно, не треба очекивати врхунски квалитет).

Sada svi prodavci daju zbog novog zakona 2 godine garancije, pa je to dosta bolje nego ranije, kada je kod većine bila godinu dana.

Šta je jedina, uslovno rečeno "mana" Dellovih laptopova u ovoj kategoriji - zbog svog brendiranog imena i veće garancije ti za iste pare nude nešto slabije karakteristike.

Treba izvagati - da li pokretač teme želi bolje karakteristike ili da bude sigruniji sa još godinu dana garancije.

Upravo tako, tvoji kriterijumi vladaju odlukom i tu nema price...

S druge strane... Napisao si "najbolje za te pare" - u tom slucaju, onaj ASUS koji sam ti predlozio je verovatno best buy (opet, po mom misljenju, ali mislim da ce se mnogi sloziti) i razlog tome je sto za te pare dobijes najvise. Dell i Lenovo recimo imaju duzu tradiciju u izradi laptopova ali to onda i naplacuju. S druge strane, to ne mora da znaci da ce njihovi modeli biti bolji/izdrzljiviji/funkcionalniji od ASUS-a (koji ja recimo jako postujem, i iako jos nemaju visegodisnje iskustvo u izradi laptopova, imaju ga sa mnogim drugim komponentama i to pre svega maticnim plocama, a i nije bas ni da se jos uvek probijaju, sasvim su konkurentni), a taj K52 recimo od svih ovde pobrojanih modela jedini ima neintegrisanu grafiku, sto znaci... Performanse su mu sigurno najbolje od svih navedenih, i ako ti je to osnovni kriterijum, sve je jasno, posebno uzevsi u obzir da mu je i kvalitet izrade vise nego pristojan (o tome imas na Gigatronovom sajtu, na temi tog modela, gore sam ti je u ostavio - pa u komentarima).

Opet - izvagaj svoje kriterijume. Ako te ili se ubedis da ti je ipak malo garancije vaznije, onda je mozda Dell bolje resenje. Za mene je ipak sve jasno, isao bih na ASUS-a.

Vrh Dno