mene zanimaju razlozi, i modeli koji odgovaraju tvom opisu nepreporucljivih HP i Compaq masina?
Prvo, moram se sloziti sa kolegom - u ovoj klasi postoji odredjena verovatnoca za svaki model da moze imati nedostataka (iako to vazi u stvari u svim kategorijama, ali ovde je lutrija veca)...
Ipak, slucajno od svih ljudi koje znam, a da poseduju laptopove, velika vecina ima HP/Compaq. I od tih, velika vecina nije zadovoljna. Jedan drug cak ima 2 HP-a, i sa oba ima slican problem iako je velika razlika u klasi i modelima - oba se pregrevaju, i to hronicno, dok je kod jednog nekad i prilicna buka prisutna. Inace, decko studira ETF u NS-u i nije neki duduk uopste, plus naravno odrzava laptopove sasvim dosledno, ako ne i vise od toga. On mi je, savetujuci me pred moju kupovinu, rekao: "Za HP ti sve mogu reci jednom recju - Nikadvise! (spojeno)"
I od preostalih sam cuo neke nepovoljne komentare, uglavnom oko pregrevanja, dok je jedan drug bas izrazito nezadovoljan kvalitetom izrade. Kaze da mu tastatura pliva, da je kuciste, tj. plastika pukla na 2 mesta itd. - morao sam da vidim sve to da bih poverovao. I nije me lagao, dao mi je komp za jedan lan-party, i veruj mi - ocaj koliko greje, testatura uzas, a sve skripi i ugiba se... Model je tad imao oko godina dana, sad ima oko godinu i po. Ne znam o kom se tacno radi, samo da mu je ekran 15incni.
Ne znam, mozda ja slucajno poznajem mnogo ljudi koji nisu zadovoljni HP-om, ali mi je opet to malo previse koincidencije... Jasno mi je da se radi o najproduktivnijem, vodecem proizvodjacu PC-jeva na Svetu, ali ko zna - mozda im modeli za ovo podneblje nisu sjajni, ne znam. Uglavnom, nemam dobre utiske, iako su pola moji, pola od ljudi kojima verujem.
Ti naravno odluku donesi samo za sebe. Ja kad sam birao, izbor mi se sveo na Acer i ASUS, ali treba navesti da sam neke marke izbacio zbog ocitog prodavanja brenda, a recimo kvalitet je svakako bio na njihovoj strani...