Šta je novo?

Laptop do 280e

Chola

Cenjen
Učlanjen(a)
05.10.2012
Poena
160
Moja oprema  
Mobilni telefon
iPhone 12 128GB
Planiram da uzmem laptop do 280e, pa se razmisljam izmedju polovnog Acer Aspire E1-572 (i5-4200U, 4GB DDR3, 500GB HDD) ili novog Acer Aspire E5-521 (A4-6210, 4GB DDR3, 500GB HDD).

Polovan laptop nema garanciju ali ima bolji procesor (ujedno sa nizom potrosnjom, sto mi znaci dosta jer ce vecinu vremena provoditi na bateriji), dok je novi laptop naravno sa 2 godine garancije i jacom grafikom.
Koristice se 90% vremena za programiranje i lagano foto/video editovanje i preostalih 10% za neki lagani gaming tipa MOBA igara...

Sta je po vasem misljenju bolj izbor?

Glasajte ili ukoliko imate duze objasnjenje napisite ga dole :)

Nema veze sto nema garanciju ja moj Sony laptop kupljen po oglasima bez garancije teram dve godine bez ijednog kvara...AMD A4-6210 je presmesno slab kao celeron , tako da uzmi taj Acer i5 dok neko pre tebe nije uzeo!

Ako si ti uzeo dobar polovni laptop, ne znači da je svaki takav. Ja sam imao slučaj da je nastao veliki kvar posle 6 meseci i od tada ne uzimam ništa bez kakve-takve garancije. Posebno što taj laptop nov košta bar 430€, tako da je malo čudno da ga neko prodaje svega par dana korišćenog u 10/10 stanju za 60% te vrednosti. Nešto tu ne štima.

Poslednja izmena:
Sve je to manje-više isto. Mislim da se u realnom radu neće primetiti razlika. Uzmi šta ti se najviše sviđa. Ja bih se lično opredelio za prvi navedeni Acer

Drugar je pre par dana kupio ovaj model
http://www.bcgroup-online.com/proiz...n-3541-(A4_6210-4GB-500GB-R5-M230-2GB)-25873/
Sasvim korektan model laptop-a.Na ovu cenu koja je na sajtu moze malo da se koriguje na dole kad ih pozovete ili se registrujete kod njih na sajtu.
Instalirao sam mu win 7 64 bit i dosta dobro radi.Igrice nisam probao na njemu.Garancija je 3 godine ali se moze dokupiti do 5 godina.Inace u paketu se dobija torba,mis i cooler postolje.
Mislim da je drugar platio cenu od 37000 dinara.Platio je u cash-u.

Poslednja izmena:
Vrh Dno