Šta je novo?

Laptop Laptop do 2200 evra

Koji laptop kupiti?

fluxy

Slavan
Učlanjen(a)
15.05.2007
Poena
330
Šta preporučujete za ove pare. Obavezno novo u regularnim prodavnicama. Primarna namena bi bila 2D/3D modelovanje uz povremeni lagani gaming (ako se ikad nadje vremena - dakle verovatno nikad 😂)

Ниси навео најбитнију ставку : димензије
За овај новац може се пазарити озбиљна машина чак и нашем тржишту које знамо какво је, и за тај новац скоро сваки лаптоп може да се користи за лагани гејмниг.
Ја користим Asus Zephyrus G14 2021 већ неких годину дана и презадовољан сам, израда је врхунска као и изглед па може да се понесе и на посао/састанак у зависности где радиш и где се крећеш, а да ти се не смеју људи кад извадиш циглу од 5 килограма са цигањским RGB осветљењима типа љубичасто, црвено, зелено, розе итд.
Иначе у срцу је гејмерски лаптоп али је више бизнис и за рад с'обзиром на тежину, димензије и генерално портабилност, такође погледај неки од лаптопова са Oled екранима који су од ове године јако приступачни са ценама,а милина их је гледати ако проводиш доста времена испред екрана...

Lenovo Legion 5 Pro, verzija sa 5800H, 32GB RAM, 1TB SSD, RTX3070, 16 inč 16:10 165Hz ekran se mogla naći za 225000rsd kod nas na eKupi.rs https://www.ekupi.rs/rs/Računari/La...n-7-5800H-32GB-1TB-RTX-3070-8GB/p/EK000419319

Ugrabio sam ga za člana porodice kad je bio na popustu za 204000 rsd. Ako uspeš da ga nađeš negde drugde, znaš koja je bila cena. Mislim da nema bolje da se nađe za te pare a po meni nema nekog smisla davati više para za tu upotrebu.

Za 204.000 je definitivno odlična kupovina (pa čak i za 220)...i sada je na kp skuplje kod dilera od te cene. Inače ovaj lenovo je best buy mašina i dan danas ali za 3d modeling ne znam koliko će AMD da mu bude prvi izbor.

@fluxy možeš za reper uzeti sledeći video...pa sve šti nađeš kod nas a da ti ispunjava zahteve i uklapa se u cenu...

Btw sad sam malo pogledao prodavnice i nažalost regularno u radnji i novo teško da možeš da uklopiš i7 11 serije i gforce 3070...kod ovih sa kp ima dobrih mašina za te novce.

Poslednja izmena:
Jedno vrijeme je u prodaji bio Acer Nitro 7 17.3” IPS 144Hz, 5900HX, 32GB, 1TB, Rtx 3070 za te pare. Ako ga jos ima, top je kupovina - ako izgled odgovara :).

Ima jedan na Kp za 1500evra, samo sa 16Gb rama. Ista konfiguracija.

Ima i HP Omen dobrih 15 i 16 modela, ne treba baš biti toliko isključiv. Možda čoveku znači sd card slot, a ne treba numpad, šta onda 😉

2022 modele već teško da će da uklopi u tu cenu kod nas u prodavnici (eventualno neki sa 3050ti al to je već suludo uzimati za taj cenovni rang).

Ako slučajno treba i solidna stolica, nije loša akcija na bazaru - Acer Nitro 5 AN517-41-R6LS (17.3", 144hz, Ryzen 7 5800H, 16GB, 512GB SSD, GeForce RTX3080) + UVI CHAIR DEVIL RED za 248k (ima i sam laptop na drugom mestu za 232k, al ne znam koliko su pouzdani, ni da li imaju na stanju).

Svasta ima lepo za te pare da se uzme, ali kao sto stoji u prvom odgovoru, lepo bi bilo navesti sta ocekujes, sta ti je bitno da ima/nema itd. Ovo da li ima osvetljenje sareno ili ne, to se pali i gasi, ne znam sto to uopste neko pominje. Ili drzis belo stalno, tako da na to ne obracaj paznju, samo je plus sto mozes sam da kombinujes kako ti odgovara. Za grafiku obavezno gledaj koje su verzije, da ne zaglavis sa nekom od 80W a max je npr 140W.

Nazad
Vrh Dno