Šta je novo?

Laptop Laptop do ~ 1500€

Koji laptop kupiti?

nidzakv

Slavan
Učlanjen(a)
19.06.2012
Poena
475
Moja oprema  
Laptop
Legion 5 pro
Mobilni telefon
S21 Ultra
Steam
esknikola
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Vec duze vreme planiram i odlazem kupovinu novog desktop racunara zbog malog deteta, tako da sam resio da ipak idem na mobilnu varijantu. Posto nisam bas upucen, gledao sam ove gaming varijante, svi lepo izgledaju i sigurno zavrsavaju posao sto bi rekli. E sad, temu sam otvorio jer me interesuju dve stvari:

Buka
Kvaliter izrade

Preferiram 17.3" i ako ce povremeno biti nakacen na Omen X 27. Naravno, moze i 15.6".

Modeli koje sam gledao

Lenovo Legion
Acer Nitro
Asus Rog Strix
Razer blade
Dell (ne secam se oznake, gaming varijanta)
Ima ih jos naravno, zato i pitam. Dakle interesuje me sto tisi i sto kvalitetniji uredaj.
Takodje koja je razlika izmedju max-Q i obicne karte?

Znam da sve ovo zavisi od onoga sto je unutra, ali ako postoji nesto bitno da laptop bude tih, ispostovao bih.

1500e je max koji bih dao, ne dolaze u obzir samo novi, vec i polovni, a imam i neke kombinacije iz skandinavije, za polovno naravno.

Hvala unapred.

Mozda Legion 5 Pro...ima 16" 2k 165hz ekran, ima najnoviji ryzen procesor...kvalitet izrade je super, sto se buke tice, ako ga koristis za standardne stvari, trebalo bi da bude tih, plus imas preko fn+q kombinacije da biras mod u kom ce da bude, tako da se tako biras i brzinu ventilatora... :)
Mislim da nema bolje opcije do 1500e... :)

Hvala druze, pogledacu..

vidi ovu temu

Legion je prvi pik. Tu mi je jedan polovan Omen 15.6". Sta znam, tezak je veoma, spolja plastika, unutra je valjda aluminijum. Nije bucan, ali ovaj dizajn mi se ne svidja..

Mozda Legion 5 Pro...ima 16" 2k 165hz ekran, ima najnoviji ryzen procesor...kvalitet izrade je super, sto se buke tice, ako ga koristis za standardne stvari, trebalo bi da bude tih, plus imas preko fn+q kombinacije da biras mod u kom ce da bude, tako da se tako biras i brzinu ventilatora... :)
Mislim da nema bolje opcije do 1500e... :)
gde ima da se kupi za taj novac ???

da, sto se sirine tice, tu je negde kao 15.6" ali ima 16:10 ekran i manju "bradu" tako da je razvucen na 16"...svakako, za produktivnost super, posto ima vise vertikalnog prostora, a super je i za igre zbog odlicnog ekrana. :)

kao što reče uniqu93 pratite na ekupi.rs. ja sam tamo početkom avgusta uzeo legion 5 pro, ryzen 7 5800H,16GB RAM,1 TB SSD, RTX 3070.
stvarno moćan lapotop. kvalitetno izrađen. jedino je malo težak ako je nekome prioritet mobilnost, naročito ako nosite i punjač sa sobom koji je ogroman.
što se tiče buke, može da se podesi kroz lenovo software. plus, tu je i odličan program https://www.legionfancontrol.com/
ekran 16:10 je u prednosti nad 16:9 kao što je gore već rečeno. plus je IPS 500nits 165Hz
btw, ja ga uopšte ne koristim za gejming.

Nazad
Vrh Dno