Šta je novo?

Laptop do 130 000

Raca302

Cenjen
Učlanjen(a)
10.01.2014
Poena
151
Treba mi savet za laptop sto boljih karakteristika u ovom cenovnom rangu, do 130 000. Takodje, sa kvalitetnijim monitorom (pozeljinije 17 ili vise incha). Hvala

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
predlažem da zaobiđeš asus i gledaj nešto od toshibe, lenova, dell-a, eventualno samsung 8, itd...

Iskustva ne govore tako. Da su neke manje pare pa i nije toliko vazno, ali u klasi od 1200eur postoji dosta kvalitetniji izbor od asusa.

Hvala vam, ali sam sad u nedoumici.. jer ima suprotnih preporuka, a ja nisam imao laptop do sada.. Leksa da li preporucujes bilo koji konkretno latop od tih marki, ili mislis da su svi dobri oko te cene.

ako ti nije frka, onda prošetaj malo po radnjama opipaj laptopove, pogledaj kakve su im tastatura, ekrani, kvalitet izrade... vrlo brzo ćes videti da ti se neki više "dojme" od drugih. Ti i ja tražimo suprotne stvari od laptopa, ja da imam te pare u džepu verovatno bih sebi uzeo macbook air, dobar ekran, visok kvalitet izrade odn. pouzdanost, mali i lagan (znači vrlo prenosan) i odlična baterija. A može i windows da potera ako mi dune. To je ono što ja tražim od lapotpa. Ti tražiš što veći ekran, što meni ubija poentu laptopa (mobilnost, potrošnja, tj. autonomija, itd), a i uvek bih pre uzeo manji ekran veće rezolucije nego veći ekran manje rezolucije. Dalje, ništa mi ne znači što npr. Asus napuca hardverske specifikacije ako znam da su se pokazali nepouzdani, a servisna podrška im je loša. Kao što rekoh, za te pare se baš ne bih igrao. Pogledaj Lenovo Thinkpad seriju, bez premca su što se pouzdanosti tiče. Pogledaj neku Toshibu Qosmio ili Satellite iz viših serija ili Dell Latitude. Meni se takođe dopao Samsung 8 (tačnije još više mi se dopao 9, ali to nije ono što ti tražiš). Nemoj da žuriš sa kupovinom, pođi po radnjama i pogledaj, opipaj, vidi šta se tebi dopada, iskristalisaće ti se vremenom.

leksa, hvala ti za savete. inace, poslusao sam tvoj predlog i svratio do vise radnji, medjutim zanimljivo je da su mi bas predlagali asusove laptopove (i u tehnomaniji, i u win win i u gigatronu). i cak su mi naglasili da je asus pouzdan, a da nije toliko pouzdan toshiba, i da za toshibu imaju najvise reklamacija. tako da vise ni sam ne znam sta da mislim.

inace nije mi toliko bitna velicina ekrana, koliko da ne bude neprijatan za oci, i da se sve jasno vidi.

Poslednja izmena:
Prodavci uvek preporučuju ono čega najviše imaju na stanju, to je pravilo. E sad, kažeš da si prošetao i video, ako staviš na stranu ono što preporučuju prodavci, šta se tebi najviše dopalo?

Poslednja izmena:
Dopadaju mi se te Toshibe, samo treba videti uživo kakve su. Meni je mnogo bitnije npr. kakva je tastatura i kako izgleda ekran uživo nego da li je unutra gt740 ili 745. Gledao sam neke Toshibine ultrabook-ove i nisam bio oduševljen kvalitetom tastature na njima.

Ja sa system one imam pozitivna iskustva; zao mi je sto su zatvorili radnju u NS :(
Raco nisi napisao osnovno pored cene tj za koju namenu ti je laptop prioritet (igre, posao?!). Inace danas stvarno covek ne moze da bude pametan sta da uzme za tu cifru oko 1000e (pogotovo kad uzimas u radnji gde placas i lokal, radnike i ostalo)...malo slabiji hardver i ustedis 300e, malo jaci i moras da doplatis 500!! Kako god, leksa ti je dao najbolji savet, odes, vidis i sto kontas da ti odgovara pazaris.
Ja licno bih u tom rangu uzimao u obzir i da LT ima mesta za dva hdd-a tj da mozes da stavis neki manji ssd kao primarni za sistem zbog brzine (cime god da se bavis ovo ti treba), a drugi redovan hdd za storage!!
U principu ako imas kesa pazaris ovako nesto i ustedis fino para a opet imas dosta dobru masinu (dodavanje jos 4gb rama podrazumevam)!
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?321439-Prodajem-laptop-ASUS-ROG-G73Sw-550e

Poslednja izmena:
leksa, ogranicen sam na neke prodavnice (gigatron, tehnomanija, winwin, tehnoms, bcgroup) koje nude kredit i zaposlenima na odredjeno tako da mi taj najjeftinije dodje 140 k, sto mi prelazi predvidjeno.

Zanima me da li je Acer npr toliko los brend, posto nije pomenut, kad evo

http://www.eponuda.com/laptopovi/acer-aspire-v3-772g-747a8g1tmakk-laptop-cena-275197

i7 procesor, Full HD rezolucija 17.3", RAM 8GB, graficka nVidia GeForce GT 750M, 1TB, LInux

Slicna prica kao za Asus, jake specifikacije, ali nepouzdan?

Poslednja izmena:
leksa, ogranicen sam na neke prodavnice (gigatron, tehnomanija, winwin, tehnoms, bcgroup) koje nude kredit i zaposlenima na odredjeno tako da mi taj najjeftinije dodje 140 k, sto mi prelazi predvidjeno.

Zanima me da li je Acer npr toliko los brend, posto nije pomenut, kad evo

http://www.eponuda.com/laptopovi/acer-aspire-v3-772g-747a8g1tmakk-laptop-cena-275197

i7 procesor, Full HD rezolucija 17.3", RAM 8GB, graficka nVidia GeForce GT 750M, 1TB, LInux

Slicna prica kao za Asus, jake specifikacije, ali nepouzdan?

Ako je to problem, ne moraš da uzimaš SLI varijantu sa dve grafičke, imaš i ovu opciju:
http://www.eponuda.com/laptopovi/lenovo-ideapad-y510p-core-i7-4700mq-59390554-laptop-cena-279951

ovde umesto druge grafičke imaš optički drajv.

Iskreno, ne znam za Acer. Nekada su bili konfekcijski brend, međutim vidim da poslednjih nekoliko godina zaokupljuju i premijum segment, hvale ih po testovima (što ništa ne znači za realnu upotrebu), itd. U biznis upotrebi se ne koriste, tako da ne mogu ništa sa te strane da kažem, sem što možda ta činjenica dovoljno govori.

Imao sam Acer laptop iz nekog srednjeg segmenta, i ok su za te pare. Nisam bio bas zadovoljan kvalitetom displeja, sve ostalo je bilo ok. Najbolje je da pogledas sam pre kupovine

Vrh Dno