Šta je novo?

Laptop do 1200e, predlozi

Veyron

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
609
Sam naslov kaze, prijatelj bi zeni da kupi laptop do 1200e i interesuje ga sta najvise moze da dobije za te pare. Znaci laptop bi se koristio za rad, ne za igrice.
Predlozi dobrodosli

pod pojmom RAD ne mislim, maya rendering i autocad, vec office, photoshop i slicno u najosnovnijem obliku...
ja imam hp 8710w mobile workstation sa brdvd rezacem, zar ne bi bilo dobro npr. da ima blueray citac?
zasto mislite da macbook pro je najbolji izbor?
pitam kao laik, da li ce iskljucivo office raditi na njemu? ne neka zamena, vec iskljucivo microsoft verzija? moze li se instalirati win7 na npr macbook pro 13? corel i sl.?
znaci, da malo konkretnije definisem kako bi izgledala konf.
procesor, neki nebitan intel (nije toliko bitno, samo da se ne pregreva)
ram, minimum 4gb
hdd, minimum 300-400gb, pozeljno na 7200
monitor, do 17, ne veci, moze i 15.6
dvd, ako moze blueray ako ne obican kombo
tastatura sa numerickom
kamerica neka bzvz cisto da ima
hdmi i slicno mislim da se podrazumeva
i da solidno izgleda ne previse biznis varijanta kao npr. moj 8710w

e da, graficka ne mora neka namunjena, ja imam nvidia quadro fx3600m, nesto u tom rangu sa npr. 512mb ddr3 nedeljene memorije

huh...

Poslednja izmena:
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF05a/321957-321957-64295-3740645-3955549-4096175.html

HP 8540w

HP_EliteBook_8540w_01.jpg

Evo par mojih vidjenja mog predloga i prednosti u svakodnevnom radu i poslu.

1) Imas operativni sistem koji je ne windows. Ne ulazim u to da li je bolji losiji itd. Nemas problema sa virusima, autorun-ovima, mozes da kliknes na rusku reklamu gde uvecavas penis ili zelis da vidis devojci ispod suknje i sve sto ce biti je "Do you want to save file sex_for_free.exe" Koji i ako sacuvas neces nista pokvariti.

2) Ovo drugo se takodje vezuje na prvo. Ispitaj svoje realne potrebe za racunarom. Moje na primer su, internet pretrazivac, file manager, simple text editor tipa notepad, office paket (koristim openoffice), terminal preko kojeg koristim telnet, ssh i sijaset drugih terminalskih aplikacija, multimedija u obliku filmova i muzike u svim formatima. Ako su tvoje obaveze slicne mojima onda je mac takodje pravo resenje za tebe

3) Vise ne postoji izgovor da se kaze da je mac losiji zbog nekog software-a. Postoji corel, postoji photoshop, odavno je tu i microsoft office ako se gadis na onaj njihov. U krajnjem slucaju ukoliko zelis neku krekovanu aplikaciju postoji resenje sa Parallels. Danas su svi racunari toliko jaki da mogu da teraju simultano i do 4 operativna sistema tako da u krajnjem slucaju bi podigao i virtualnu masinu sa nekom windows 7icom i pokrenuo bas tu aplikaciju koju nisi mogao inace da podignes.

4) Ako su igrice problem, od skoro vise nisu. Kakvi su sve naslovi izasli na Steam-u i kakvi su sve najavljeni docicemo do toga da ce igrice osim za xbox, ps, pc izlaziti paralelno i za mac.

Nek neko da neku manu?

-od mana koje licno mogu da predpostavim su. Ali kako za 1200$ dobijes samo core2duo i 2gb ddr2 i sta ti ja znam kolicni hdd? Ostalo apsolutno nista. A retko ko zna da uradi na mac-u ispis trenutnog zauzeca tih resursa prilokom rada u odnosu na windows prilikom istog koriscenja......

Razloga sigurno ima jos ali mi je malo kasno da razmisljam. Licno sam korisnik *nix operativih sistema i mozda mi je malo bliza prica o Apple varijanti, a i sam sAm ih se zadnje vreme nagledao pa mozda i zbog toga forsiram tu pricu. Ali svakako da je bolji obican laptop od MacBook laptopa i da subjektivno to mislim, rekao bih tako. Zaista nije.

Sve ce ti reci situacija da se OS X prilagodjava hardware-u dok npr Windows 7 ti lupi ocenu 2.9 i kaze, daj jos 1000$ na hardware pa ce ti operativni sistem raditi lepse.

lap nije za mene, vec za prijatelja... ja ne mogu da mu objasnim da to sto ce puci 1200e na 15.6 notebook mu ne garantuje da je miran narednih 5 godina...
pitanje se svodi na to koji je trenutno najbolji lap od 15.6 inca sa led ekranom, num tastaturom i svim i svacim? garancija sto duza to bolja

sorry na smaranju, ali sta cu...

ThinkPad T510, bejbi. Jes' da je skup k'o orasi, ruzan k'o djavo (nema sanse da se dopadne toj zeni), al' zato ce moci da tera ofis narednih 10 godina bez da mu nesto fali. A ima i citac otiska prsta, sto je sjajan feature za pokazivanje! Doduse, malo probija limit, ali vredi svaku banku...;)

Poslednja izmena:
NIKAKO NE Apple. Upravo ga prodajem, zato sto je totalni promasaj u poredjenju sa Thinkpad serijom...
Samo Thinkpad T serije, perfektni, high-end, nema boljih.
Iskreno pricam, SA ISKUSTVOM, ne kao 99% koji tu sole pamet, citaju testove a nikada koristili nisu ni laptop...

U podlednje vreme za firmu smo uzeli dva T420 jedan T420s i jedan T520. Odlicni biznis laptopovi, sve preporuke za njih. Ja bih za to sto je opisano bez razmisljanja uzeo ThinkPad. Takodje vecina ozbiljnih firmi se odlucuje za ThinkPad, sigurno ne bez razloga. Jedini problem su cena i izgled (mada su meni licno simpaticni).

Vrh Dno