Šta je novo?

LapTop do 1200€

EagleOne

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
619
Posto nisam bas najblizi danasnjim modelima LapTop-ova (notebook-ova:)), a ocekuje se od mene da pomognbem oko izbora, ovog puta i meni treba help.

LT ce biti koriscen uglavnom za office i office_like programe, upotrebljiv modem i mreza ne bi bili s goreg, i neprobirljivi cd/dvd uredjaj, a najbitnija je trajnost odnosno kvalitet. Zato sto kupac ne namerava da menja lap bar nekoliko godina, a da ga kako valja sluzi (ne bi valjalo da se kvari jer nece biti u yu).

Meni su odmah pali na pamet HP i IBM i sl., ali nista konkrektno. Kako sada stvari stoje, postoji li neki best buy?

Hvala i pozdarv!

Poslednja izmena:
IBM je ubedljivo best buy, pod uslovom da se ima kinte za kupovinu modela T.

Za T model se dobija TROGODIŠNJA garancija!

Centrino (Banias + Intel čipset + Wireless, a može i bez Intel Wireless kartice ali onda nema nalepnice Centrino) trenutno predstavlja najbolju varijantu za laptop.

I za Compaq-a (HP) imas 3 god garancije,odnosno dobijes 1 godinu,i opciju da dokupis jos 2 godine.....
Pogledaj i neke ASUS-ove laptop-ove......kvalitetni su i imaju veoma fin izbor.......
Nemam nista protiv IBM-a,ali je ubedljivo najskuplji.......

P.S.Za te pare (1200E),ne ocekuj da nadjes Centrino.....

Cene su u konstantnom blagom padu tako da za 1200 € možda i može da se nadje nov Centrino laptop. Ali za te pare nema neki poznati brand!

Jako je važna laokacija gde se kupuje laptop! Cene u USA i EU nisu iste a da ne pričamo o nekim lokalnim tržištima.

Evo ovde u Budimpešti može da se kupi za ~ 1200 € AOpen 1555GL: 1.4 GHz, 15'' XGA. RAM 256 MB, HDD 30 GB, CD-RW/DVD, 56k LAN, V92 modem ......

Mana mu je barem po meni što je sve na mađarskom :D

Za te pare u Beogradu mozes da kupis samo neku celeron Toshibu A serije, sto u principu zadovoljava sve zahteve koje si naveo (uzgred, Toshiba daje i world-wide garanciju).

Zasto ne sledeca masina:

Fujitsu Siemens K-7600 (Athlon 2500, 256MB, 40GB, 15" display, combo), sa XP Home....

Sve to za "samo" 960EUR-a (preporucena cena) - moze i nize ;)

Gore pomenutog Siemens-a imam vec par meseci.
Baterija traje oko 2 sata, combo je po meni veoma osetljiv tj. teze cita ostecene diskove. Ekran ima mali ugao vidljivosti ali je ipak dobar.
Lepo i stabilno radi, samo sto mu bas nedostaje jos 256 mb ram-a.Zvucnici nisu mnogo jaki, ali je zvuk dobar.Flopy nema u osnovnoj verziji, ali moze se opciono ubaciti tj. postoji mesto za njega.
Nema IR,wi-fi, bluetooth, ali ima serijski, paralelni, firewire, ps/2...
Ja sam uz njega dobio originalni XP home, Ms Works, Photoshop elements i nero.
A da, ima i 2 godine garancije.
Pozdrav

Athlon je OK za desktop ali ne i za laptop. Eto šta kaže čovek za ovaj Simens, sve je to fino ali ... (prešo sam se što nisam uzo Centrino).

Ok, evo mog predloga...javis se moderatoru Gedzi, kod njega sam video nesto nevidjeno, home-made laptop, iza koga stoji jedna poznata firma. Dobiju se delovi, sklopi se,a fora je da ti biras memoriju (inace ide DDR memorija, ne SO-DIMM !!), HDD i procesor. Npr, masina sa 15" monitorom, 40 GB HDD na 5400 rpm, Ati Radeon Mobile 9000 i [email protected] kosta 1200 evra...garancija je 18 meseci!
Da imam 1200 evra, ne bih razmisljao.

Samo nemoj da se iznenadis ako se Gedza ne javi :(, jer sam ja pre 10-15 dan slao coveku mail i PM, ali odgovore nisam dobio...
Posle sam se snasao...

Nesho, jel to ona Asbis varijanta?

Gedzo, ako citas ovo, posalji mi cenovnik :)

Ima bre video sam negde pakard bel neka zver za te pare, ali bas zver. Cini mi se da za 1250 ima centrino! SAd cu da potrazim pa ako nadjem pisem...

nesharm je napisao(la):
Ok, evo mog predloga...javis se moderatoru Gedzi, kod njega sam video nesto nevidjeno, home-made laptop, iza koga stoji jedna poznata firma. Dobiju se delovi, sklopi se,a fora je da ti biras memoriju (inace ide DDR memorija, ne SO-DIMM !!), HDD i procesor. Npr, masina sa 15" monitorom, 40 GB HDD na 5400 rpm, Ati Radeon Mobile 9000 i [email protected] kosta 1200 evra...garancija je 18 meseci!
Da imam 1200 evra, ne bih razmisljao.

Josh jedna preporuka!
Video i odushevio se. Display-i su super (ne chine mi se kao ostali koje sam do sada vidjao po lapovima). Definitivno vredi pogledati!

Ako mislis da ces Gedzu naci preko PM-a i SMS-a, nema sanse, posto je covek prezauzet, samo, i iskljivo na telefon. Ako ti znaci, ne odgovara ni nama koje mnogo bolje zna od vecine forumasha :).

Hvala momci, jest zez sa ovim lap-ovima, kada hoces desktop lepo pojedinacno uzmes svaku komponentu, znas sta je i kakva je, kako radi, fino upakujes u kuciste, i Bog da te vidi.
A ovde, dobar LCD displej, ali ne valja combo, dobar modem/lan i I/O, ali slaba baterija, itd.
Meni dobro zvuci ta Gedzina kombinacija, ali komp. nije za mene, ne znam da li bi ortak pristao na tu akciju (najverovatinije bi mu odgovarao neki model sa ww garancijom). Ali ni to ne iskljucujem (u vezi s tim, Nesho ili Marsale, ako vam nije frka sibnite mi, najbolje na PM, onaj .doc sa fonovima, izgubi mi se sa starim kompom, ili bar Gedzin broj).

Broz ako to nadjes, javljaj :).
Da li je neko imao iskustva sa ASUS modelima, pogotovo onim sa SIS chipsetima ? Tako znaci stoje stvari sa SIEMENSom, mada i on je povoljan, ali ako mu je svaki combo osetljiv - dzaba.

Sta je sa AMD based modelima nesto ih nema mnogo, zar su mobilni AMD CPU toliko nekompetitivni, ili je opet u pitanju marketing ?

Svako iskustvo vredi (postujte :)), ali vidim da ce ovde pasti obilazak prodavaca i jedan na jedan "opipavanje" kompova.

Pozdrav!

EagleOne je napisao(la):
Meni dobro zvuci ta Gedzina kombinacija, ali komp. nije za mene, ne znam da li bi ortak pristao na tu akciju (najverovatinije bi mu odgovarao neki model sa ww garancijom). Ali ni to ne iskljucujem (u vezi s tim, Nesho ili Marsale, ako vam nije frka sibnite mi, najbolje na PM, onaj .doc sa fonovima, izgubi mi se sa starim kompom, ili bar Gedzin broj).

Da li je neko imao iskustva sa ASUS modelima, pogotovo onim sa SIS chipsetima ? Tako znaci stoje stvari sa SIEMENSom, mada i on je povoljan, ali ako mu je svaki combo osetljiv - dzaba.

Sta je sa AMD based modelima nesto ih nema mnogo, zar su mobilni AMD CPU toliko nekompetitivni, ili je opet u pitanju marketing ?

Svako iskustvo vredi (postujte :)), ali vidim da ce ovde pasti obilazak prodavaca i jedan na jedan "opipavanje" kompova.

Pozdrav!

Gedza 065/333-9-333

Asus sa SiS-om je zasu...

AMD modeli su cesto low endu ponudi proizvodjaca, a cesto umeju i vise da se greju...

Ima bre i centrina za ispod 1200 - video sam Dellov za 1050 ako se ne varam. Naravno, da bi postigli tu cenu, morali su negde da ushtinu: 256MB RAM-a, 'obican' DVD (nema nista za reckanje), 30GB disk (ok, nekome je dovoljno i to) i slicne stvari.

nesharm je napisao(la):
Gedza 065/333-9-333

Asus sa SiS-om je zasu...

AMD modeli su cesto low endu ponudi proizvodjaca, a cesto umeju i vise da se greju...
Izvini ali da li mozes lepo da kazes koji je to renomirani proizvodjac, kad vec znas ??? I da dopunis jos nekom informaciom o tim laptopovima posto vidim znas o cemu se radi (moze li uz broj i ime, nije valjda da se zove gedza? :)).

Aha, nisam znao za taj SO-DIMM, i pravi ddr, u svim spec. samo pise ddr i kolicina memorije, da li mozes da objasnis razliku, i kako da je prepoznamo ?

Posto prodaja laptopova nije tako masovna kao obicnih racunara, nema ni velike ponude, pa su ceste i velike razlike u ceni, da li bi mogli da postujete linkove ka najpoznatijim/najboljim uvoznicima/prodavcima za napoznatije brendove. Ili prodavnice u Beogradu.

Nazad
Vrh Dno