Šta je novo?

Laptop Laptop do 1000e

Koji laptop kupiti?

flameffox

Zapažen
Učlanjen(a)
14.08.2022
Poena
12
Želeo bih da kupim laptop do 1000 EUR.
Bavim se grafičkim dizajnom i ovo bi mi bilo samo za ispomoć kada nisam za svojim desktop računarom.
Uslov je da bude 15,6" ekran, 16GB RAM, možda malo bolji kvalitet slike.
Više sam za AMD nego za Intel, ali sve sugestije prihvatam.
Nisam siguran koji laptop da uzmem, pa ako imate neke predloge značilo bi mi puno.
Pozdrav iz Subotice.
Slobodan

Posto si iz Subotice, tu ima dosta ljudi koji donose laptopove iz Madjarske...za te pare imas ovako nesto... :)

Dobijes laptop sa 16" ekranom, koji ima 100% pokrivenosti sRGB-a, 120hz, 350nita i 2k rezoluciju, dobijes odlican ryzen 5800h procesor, rtx3050 graficku, 16gb rama i 512gb ssd...odlican laptop... :)

Takodje ima i Asus Vivobook 15 OLED...kao sto ime kaze...dobijas oled ekran...koji je jos bolji od lenovo laptopa...svetliji, dublja crna, ali ima 60hz i malo manju rezoluciju, sto tebi ne znaci mnogo za dizajn... :)

Sa oba laptopa ces biti zadovoljan...asus ima bolji ekran, ali meni je npr dizajn bolji na lenovo laptopu, mada to nije mnogo bitno... :)

Posto si iz Subotice, tu ima dosta ljudi koji donose laptopove iz Madjarske...za te pare imas ovako nesto... :)

Dobijes laptop sa 16" ekranom, koji ima 100% pokrivenosti sRGB-a, 120hz, 350nita i 2k rezoluciju, dobijes odlican ryzen 5800h procesor, rtx3050 graficku, 16gb rama i 512gb ssd...odlican laptop... :)

Takodje ima i Asus Vivobook 15 OLED...kao sto ime kaze...dobijas oled ekran...koji je jos bolji od lenovo laptopa...svetliji, dublja crna, ali ima 60hz i malo manju rezoluciju, sto tebi ne znaci mnogo za dizajn... :)

Sa oba laptopa ces biti zadovoljan...asus ima bolji ekran, ali meni je npr dizajn bolji na lenovo laptopu, mada to nije mnogo bitno... :)

Hvala ti puno na odgovoru! Nisam razmisljao preko KP da nesto uzimam, ali si me sada bacio u dilemu.
Neverovatno je da svaki laptop ima barem jednu slabiju karakteristiku.
Ako je dobar ekran, onda je 60Hz i tako slicno.
Moram jos dobro da proucim ovo sto si mi poslao i jos malo bacim pogled po prodavnicama na netu.
Inace su mi i ova dva laptopa skrenula paznju pa cu ih sigurno uzeti u obzir kod razmatranja prilikom kupovine.
Nekako sam mislio da ce mi biti lako da izaberem, ali definitivno nije lako izabrati.
Pozdrav

Na kraju, posle kopanja uzduž i popreko i gledajući cene kod nas i u Mađarskoj sam ustanovio da su isti ili jako slični laptopovi kod nas skuplji i za 300€ nego u Mađarskoj.
Naravno to se odnosi na laptopove koji kod nas koštaju oko 1500€. Kod njih je cena oko 1200€.
Opet naravno nije svaki laptop po takvoj ceni ali velika većina. I na kraju sam izabrao ovaj model:
Kod nas ni nema ovakvog modela a slabiji modeli koštaju tu negde oko 1550€. U Mađarsk9j ovaj model sa Ryzen9 i 1TB SSD i touch screen, košta 1250€. Ako budem dobio povrat poreza (AFA) izaći će me tu negde oko 1000€.
Jedini nedostatak je Mađarska tastatura, ali par tastera samo se razlikuje. Nauči se brzo na to.
Zakazao sam laptop u Segedinu da donesu u prodavnicu pa najverovatnije sutra idem po njega.

Poslednja izmena:
Super je to laptop... :)
..radi kao zmaj. Za 7 sekundi se diže Windows 11. Ekran predivan, boje savršene. Jedina zamerka je što nije gušća rezolucija ekrana, ali je svakako ok. Odlična kombinacija tastature touchpeda i touch screena. Lakše tapnuti prstom na prozore kada se gase nego ciljati kursorom. Preporuka ko hoće da kupi slično nešto, mislim da neće pogrešiti.

Prilozi

• 20220830_224046.jpg
    20220830_224046.jpg
    167.8 KB · Pregleda: 40
Super je sve to, ali obzirom na namenu računara, malo mi je tu RAM-a...

Aj nek javi da li je malo rama, mene bas zanima jer mislim da mu neće zafaliti.
Ja bih ore nešto sa 3070 uzeo za slične pare, nadje se, ali dobro, lepo izgleda sve to.

Aj nek javi da li je malo rama, mene bas zanima jer mislim da mu neće zafaliti.
Ja bih ore nešto sa 3070 uzeo za slične pare, nadje se, ali dobro, lepo izgleda sve to.
Još treba da nainstaliram neke programe pa ću videti kako radi. Ali imam desktop sa 16GB Ram-a pa savršeno radi. Naravno za video produkciju ili 3D grafiku treba možda više Rama. Za 2D grafički dizajn radi savršeno.

Vrh Dno