Šta je novo?

Laptop Laptop do 1000 evra

Koji laptop kupiti?

nidzesi

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2012
Poena
305
Potreban mi je nov laptop do 100.000, pa može i do 1000 evra.
Bitno mi je da je što jači procesor, jer ću uglavnom laptop koristiti za rad online, internet, pomalo Photoshopa. Ponekad bih odigrao i neku igricu, ali nemam mnogo vremena za to, a i nisam zagrižen za naj naslove (može FIFA, PES, Need for speed, eventualno GTA V). Navikao sam na 16 GB RAM memorije, pa ne bih išao ispod toga.
Jedino što sam uspeo da pronađem a da mi je interesantno je ovaj: https://www.ctshop.rs/lenovo-ideapa...800h-16gb-512gb-ssd-geforce-gtx1650-crni.html

Zanima me ima li neko još neku preporuku.

Unapred hvala.

Čini mi se da je ovo isto to? ...
Jeste, isto je.

Gejming ekrani nisu baš u skladu sa zahtevima za fotošop ... ali ti pomenu "pomalo" njega pa pretpostavljam da ti to nije presudno.
Grafa je ipak dosta modernija kod GA ...
Izvagaj šta ti je najbitnije (ekran/grafa/cpu), odnosno koliko čega, da li primarna upotreba angažuje jedno/par jezgara ili sve njih, itd ...

A možeš jednostavno da kupiš šta ti se više sviđa, ili šta smatraš da bi ti više odgovaralo. Razlike nisu tolike da bi ti to primetio, osim u igrama i grafički zavisnim aplikacijama.

@nidzesi
Slične potrebe za laptopom imao sam kao i ti, znači malo photoshop, indesign, net ali mi je bilo bilo da ima 3:2 odnos stranice i uzeo sam ovo:

U junu je bio 1090 eura, jedino sam morao da odem do Beča da ga uzmem u Mediamarktu jer kod nas nisu više normalne cene (sa slabijim procesorom je kod nas bio 180000 din).

Ovaj laptop je za svaku preporuku.

Nije za gejming, mali ekran, inostranstvo ... čemu ovakav predlog?

Nisi pažljivo čitao, ne traži laptop za gaming već ponekad da odigra igru.
14.2 nije mali ekran jer ima odnos 3:2, što mu za photoshop dođe potpuno isto kao da ima 16 inch (potraži na netu detalje).
Kakve veze što je inostranstvo, za njegove potrebe nema bolje od ovoga (možda može preko oglasa da se nađe i kod nas po sličnoj ceni).

p.s. a ako želi veći ekran uskoro će se kod nas pojaviti matebook 16s, trebao bi da ima nešto manju cenu (po najavama).

Poslednja izmena:
Čitam ja odlično, a na detalje obraćam pažnju mnogo bolje nego što misliš.

Mhm, ajmo napre ono najbitnije, novac
Od oko 100k din, pa recimo oko 1000€, a ti mu predlažeš 1300 ... istina trenutno na popustu u MediaMarketu. Znači 1130€ + put. Dobra ti je matematika :D
Da ne pominjem potencijalne probleme oko realizovanja garancije,

Tehnički - 2K ekran na 14-15" uglavnom ne služi ničemu ... osim što ćeš konstantno držati uvećan prikaz i opeterećuje sve resurse. Tač ... suvišano i pominjati za potrebe pokretača teme.
Ostatak je lep i fensi, nema šta. Ova serija je kao i mnogo toga rađena po ugledu na proizvode iz jabuke ... ajd neću sada da komentarišem mentalitet korisnika i realne potrebe.

Što se ostalog tiče, naveo je lap sa zasebnom grafikom, gejming tipa, takve smo i razmatrali.
Ako već gleda one bez, odnosno klasične, ima kod nas veliki izbor solidno jeftinijih modela, naprimer ovako nešto

Poslednja izmena:
Čitam ja odlično, a na detalje obraćam pažnju mnogo bolje nego što misliš.

Što se ostalog tiče, naveo je lap sa zasebnom grafikom, gejming tipa, takve smo i razmatrali.
Nigne nije spominjao zasebnu grafičku niti gajming laptop, čak je rekao da nema baš vremena za igranje igrica.
Jedino mu treba jači procesor i 16 GB rama.
Tebi se pričinjavaju stvari.

p.s. nisi trebao da obrišeš onaj deo kada govoriš o mentalitetu korisnika koji uzme ovaj ili onaj model laptopa mislim da taj deo odlično pokazuje kolike komplekse ti imaš.

Poslednja izmena:
Napisao sam ne spominjao nego naveo. Njegov prvi post, model koji mu je zapao za oko. I napisao je "ponekad".
A ako neko pominje gejming i navodi konkretne igrice, znači da mu je ipak značajan, koliko god povremen bio.
Po definiciji, gejming laptopovi sposobni su i za sve ostalo...

Obrisao sam taj deo odmah jer zapravo mu i nije bilo mesto ovde. Nisam "govorio" nego kucao, i tek sam se spremao da počnem.
Vidim da ti imaš komplekse čim to pominješ, inače nije uopšte bilo namenjeno tebi. Konkretno sam hteo da pecnem ljubitelje jabuke jer plaćaju proizvod bez obzira na cenu,
Profesionalni korisnici su sasvim druga priča.

Poslednja izmena:
Na kraju je izbor pao na Gigabyte G5 MD za 112.300 dinara. Posle par dana korišćenja sam prezadovoljan i mislim da nisam pogrešio.
Kako sam dosad imao TN panel na starom laptopu, ovo je pravo osveženje, a tek procesor i mnogo mnogo brži ssd. Hvala svima na preporukama, živeli!

Nazad
Vrh Dno