Šta je novo?

Laptop dilema...

srkee

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2005
Poena
304
EDIT:
Sorry, sad sam video da je dole podforum za kupovinu racunara. Prebacite temu... :)

Pozdrav,

Planiram da uzmem laptop, koji bi mi uglavnom sluzio za CAD, Photoshop (obrade, montaze...), a ponekad ce trebati i 3D Max...
Naravno, znam da za neku "pravu" desktop replacement masinu treba dosta da se izdvoji, ali trebao bih da se uklopim u nekih 80-tak hiljada.

Svakako gledam da za tu sumu novca izvucem sto vise, ali bitno mi je da bude 17" ekran, isao bih na i5 procesor (i7 ne verujem da moze za te pare bas) i sto bolju graficku... Planiram kasnije da ubacim 8Gb Ram-a, tj da zamenim postojeca 4Gb...

Nisam imao iskustva sa puno laptopova, pa bih voleo da cujem neka vasa misljenja...

Razmisljao sam o ovim modelima:

1. Dell Inspiron N7010, i5-460M, 4Gb, 640Gb, ATI 5470, 17.3"... oko 700e
2. Asus N73JF-TY084, i5-460M, 4Gb, 1TB, GT425M, 17.3"... oko 850e... ovaj malo premasuje budzet, ali nije strasno, odgovara mi ovaj 1Tb disk

Zasto je tolika razlika u ceni izmedju ova dva modela?

Eto, ako imate jos neki predlog...

Tnx

Poslednja izmena:
ASUS ima osetno jaču grafičku, 2 hard diska (2 x 500GB) i aluminijumsko kućište tj. bolji kvalitet izrade. Na strani Dell-a je cena i garancija od 3 godine.

Mislim da su oba modela precenjena i da bolje sačekaš Sandy Bridge modele koji će verovatno ovim modelima znatno oboriti cenu, ili još bolje, ako možeš idi na neki i5 Sandy Bridge kada se uskoro pojave.

N73 je osetno bolje izrade od tog Dell-a, sa aluminijumskim kućištem, Bang & Olufsen zvučnicima, boljom baterijom, .... Asus-ov model u klasi DELL N7010 je K72, koji košta značajno manje od Dell-a, na istoj platformi.

Ja mislim da ti je ovaj dell bolji.Povoljniji je a nije bog zna sta mnogo losiji.Ima isto ram-a, ima isti display i CPU je isti.Jedino sto je bolje je grafika i taj 1 TB HDD.Medjutim ne znam za tebe ali licno mislim da ti je za laptop i vise nego dovoljno 640 gb.E sad ako ti bas zatreba u buducnosti onda kupis 1 externi hdd od 500 gb koji kosta 60-tak evra i koji je vise nego dovoljan za storage.E sad sto se tice grafike nvidia je u gamingu dosta bolja nego ati.Na primer ova ati daje na fifa 2011 34 frejma dok nvidia na istoj igri daje 54.Na primer nvidia prolazi na mafia 2 na medium na 34 frejma dok ati puca na 17 na medium.I tako dalje........Medjutim nisam video da ti kupujes lap zbog gaminga i uveren sam 100% da ce ti ova ati radeon sasvim odraditi sve zadatke koji tebi trebaju.Mislim da moj laptop bi tebi bio sasvim OK za to sto ti treba a moj laptop ima dosta i losiji CPU i grafiku od tvog. :)

Takodje ne znam dal planiras lap da nosas ili da bude ti stalno kuci.Ako planiras da ga drzis u gajbi onda bolje da kupis desktop a ako planiras da ga nosas videces ta 17-ka ce ti biti dosta gromazna i nezgodna za nosenje.Takodje moj stav je da ako nesto radis ozbiljno da bolje uzeti jak desktop sa 22 inca monitorom.Na primer za nekih 50-tak soma bi mogao da uzmes dosta dobru masinu sa 22 inca monitorom i ostavis posle kes pa u buducnosti uzmes i laptop :) To je moj neki savet a ako bas oces laptop moj predlog ide prema dell-u. :)

Hvala svima na odgovorima
Gledao sam svasta nesto od modela ovih dana i ipak sam odlucio da malo pomerim budzet na gore, do nekih 100k (ogranicenje od 80k sam imao jer paralelno ovih dana uzimam i LCDTV 42", ali cu malo od njega "ustinuti" na racun laptopa :) ), tako da bih najradije uzeo Dell XPS L701x za sada, no videcu...Gledao sami i neke Toshibine i HP modele, ali kao sto rekoh jos se dvoumim...
@bora81
Laptop ce mi doci kao cetvrta masina pored 3 desktopa, jer cesto su mi sva 3 racunara zauzeta renderingom, a treba nesto drugo, manje zahtevno da odradim, neku pripremu, montazu ili sta god, pa bi mi laptop odradjivao odlicno taj posao, a i manje mesta zauzima. Takodje ce se desiti da sam dosta puta u "letu" negde, a opet treba odraditi nesto hitno, pa dobro dodje taj laptop... Naravno, priskocice i ponekad u pomoc da "izrenda" koji frame animacije :)

Pozz

Onda pazari ovaj i uživaj u renderovanju (obrati pažnju na CPU, RAM, Solid State Hybrid Hard, NVIDIA 540M): http://www.laptopovi.rs/proizvodi/asus/n53sv-sx150v-6061

Prosto, za tu namenu i budžet ništa drugo osim i7 Sandy Brdige procesora nema smisla, a trenutno jedino ASUS ima SB modele u ponudi. Jeste 15", ali ako ćeš povremeno biti u "letu", veruj mi da 17" nije opcija jer ga imam na stolu. :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno