Šta je novo?

Laptop - dilema: Acer vs. Toshiba

Extreme

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2005
Poena
350
Treba sebi da uzmem novi laptop (malo usao u kesh pa da potrosim na nesto pametno, ne na gluposti k'o do sada), i dvoumim se izmedju Acer-a 6920G i neke Toshiba-e (A200, A300 ili nesto tome slicno).
E sad, sta mi je bitno? Pa recimo da ima C2D procesor (mada moze i AMD X2 neki, imam dosta dobra iskustva s njima), da je 15,4" (ili npr. 16" k'o ovaj Acer), da se ne greje preterano, da baterija traje bar 2 sata, kvalitet izrade i naravno kvalitet tastature. Grafika mi treba neka ne-integrisana (zanima me i razlika izmedju ove Acer-ove 9500 i npr. ATi-ja 2600 koji je uglavnom u Toshiba-ma). Budzet mi je nekih 900€ +/-. Svaki predlog/savet/sugestija/licno iskustvo je dobrodoslo. Hvala unapred i pozz.

P.S. E da, jos nesto - koja je to Toshiba (i da li uopste postoji takva) sa pozadinskim osvetljenjem tastature (to mi deluje kao mnogo korisna stvar, a vidjao sam samo na Mac-u).

P.P.S. Ako neko ima jos neki predlog (od nekog drugog proizvodjaca) - slobodno nek' kaze, samo da to nisu MSI i FujitsuSiemens, na njih sam alergican. :D

Poslednja izmena:
Kroz ruke su mi prošle tri Tošibe i moram priznati da su me potpuno oduševile (za razliku od mog Dell-a koji je sve sem "divna mašina"). Lepi, elegantni, sa finom tastaturom i odličnim displejom.

Još bih ti preporučio da pri izboru modela obratiš pažnju i na težinu mašine. Veruj mi, zaista nije lako vući svaki dan na leđima mašinu od 3,16kg sa još 1,5kg ispravljačem...

Pa sto se tezine tice, mislim da je ovaj Acer sampion sa svojih ~ 3.5kg! :D
Ali ajde, ako je toliko dobar koliko se prica, izdrzacu i tu tezinu, niko nije savrsen. :D
Zanimaju me prvenstveno razlike grafickih karti, procesora, HDD-ova, kvalitet izrade, LCD-a, a naravno i (subjektivni) utisci, pa nek' se slobodno jave vlasnici gore-pomenutih modela. Trebao bih nesto od toga da kupim u sl. nedelju-dve, pa mi treba sto vise informacija za sto krace vreme...

Pozz

Poslednja izmena:
ja sam uzeo A300-17N i za sada sam vishe nego zadovoljan. subjektivan osecjaj shto se ekrana tiche iako je glossy [ btw ceo je glossy :] meni ne smeta u radu preko dana tj ne vidi se toliko odsjaj..tezhak je samo 2.5 kg i harman kardon zvuchnici zaista nikoga ne ostavljaju ravnodushnog.

zaista samo to imam za sada da kazhem..

kada je vecj 900e plus manje vishe gledaj ovu ponudu

Toshiba A300-15B

Procesor Intel® Core™2 Duo T8300 2.4GHz 3MB FSB800
Memorija 3072MB (3GB) DDR2 667MHz
HDD 250GB SATA 5400rpm
Monitor 15.4" WXGA 1280x800
Grafička karta ATI Mobility Radeon™ HD 3650 512MB
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 16-bit Sound Card
Zvučnici Harman Kardon speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100 Ethernet
Wireless 802.11 a/b/g
Operativni sistem Windows Vista Home Premium
Baterija 6 cell battery
Težina 2.56 kg

ja mislim da ti bi ti ovaj komp i te kako odgovarao ;]

mislim ja da imam sada toliko para ovo bi bio def komp i kapiram da ga ne bih mnogo menjao

a novi Aspire 6920G?

ACER Aspire 6920G-814G32Bn ... 1200 EUR sa PDV-om, valjda.
showimage.aspx

Intel Core2Duo T8100 (2.1GHz/3MB/800FSB) Intel 965 chipset,
4GB DDRII (2x2GB), HDD 320GB SATAII (5400rpm), Blu-Ray,
16" HD (1366x768) CineCrystal High Brightness 220nit display,
nVidia GForce 9500M GS-512MB GDDR2 with nVidia pure HD/DirectX10
Dolby Home Theater 2nd generation with two speakers and Acer Tuba CineBass booster
true 5.1 channel surround sound
S/PDIF, Modem, G-LAN, Intel WLAN 802.11 a/g/n, BlueTooth 2.0+EDR
ExpressCard slot, 6-in-1 card reader, 4xUSB, HDMI, InfraRed, 1xVGA
FingerPrint Bio-Protection reader, Kensington lock
6cell battery life up to 2:30h, Acer CineDash media console with feather touch controls, including:
- Acer arcade, Volume meter, Menu navigation, Media control
<play/pause, stop, previous, next, fast forward, rewind>.

@ alekssBGD: pa i dvoumim se izmedju 6920G i neke Toshiba-e. Samo onaj 6920G koji sam ja gledao nema BlueRay, cini mi se da mu je HDD 250GB, i ne mogu sad da se setim da li je procesor isti ili neki dr. Sto se tice grafike, ekrana itd, sve je isto kao na ovom modelu/verziji. Samo, taj koji sam ja video je jeftiniji jedno 300-350€...

P.S. Jel' znas mozda koliko je kvalitetno uradjen npr. u odnosu na recimo Acer5920G (oni mi se uopste ne svidjaju) ili Toshiba-e A200/A300, koliko se greje, i sl?

Poslednja izmena:
Ovo gore je najnoviji Aspire 6920G, ima bolje karakteristike i zato i višu cenu.

Ono što ja znam je da je većina ljudi izuzetno zadovoljna sa 6920G, ja sam se takodje malo poigrao sa njim, i model me je vrlo vrlo prijatno iznenadio. Pravo osveženje na notebook sceni.

Topla preporuka da odeš i da ga pogledaš negde uživo.

Hmm, Toshiba ovde u NS-u ima u CT-u i Pakom-u, tako da cu otici da pogledam, a stvarno ne znam gde cu naci Acer-a izlozenog i ukljucenog.... Mnogo lepo izgleda, to stoji, medjutim, to je sve sto znam o njemu (ne racunam procitane testove, review-e i sl.). Ja sam ovako nesto nasao za 850-900€ -> http://www.bench-market.com/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15734&oliver=4258 i, koliko vidim, samo se po Bluray-u, HDD-u i kolicini memorije razlikuje od tog koji si ti predlozio. A meni bi i ovaj "slabiji" zavrsio posao.

Nego, i dalje me zanima razlika nVidia-e 9500GS i ATi-ja HD2600, i npr. poredjenje te 2 kartice sa 8600GT, 7600, ATi X1600 (s ove 3 poslednje imam iskustva, vidjao sam ih u radu), i na sta da obratim paznju pri izboru Acer-a/Toshiba-e, koje su im najcesce mane i sl...

Hmm, Toshiba ovde u NS-u ima u CT-u i Pakom-u, tako da cu otici da pogledam, a stvarno ne znam gde cu naci Acer-a izlozenog i ukljucenog.... Mnogo lepo izgleda, to stoji, medjutim, to je sve sto znam o njemu (ne racunam procitane testove, review-e i sl.). Ja sam ovako nesto nasao za 850-900€ -> http://www.bench-market.com/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15734&oliver=4258 i, koliko vidim, samo se po Bluray-u, HDD-u i kolicini memorije razlikuje od tog koji si ti predlozio. A meni bi i ovaj "slabiji" zavrsio posao.

Nego, i dalje me zanima razlika nVidia-e 9500GS i ATi-ja HD2600, i npr. poredjenje te 2 kartice sa 8600GT, 7600, ATi X1600 (s ove 3 poslednje imam iskustva, vidjao sam ih u radu), i na sta da obratim paznju pri izboru Acer-a/Toshiba-e, koje su im najcesce mane i sl...

Pa NV9500GS bi trebalo da bude nešto brža od radeon HD2600, na notebookcheck-u su rangirane na 33. i 39. mestu (respektivno) po brzini, ali vodi računa da su to sintetički testovi (3d mark) koji ne daju uvek apsolutno tačnu sliku. Npr, u odredjenim igrama ili aplikacijama ne mora da bude baš tako, mada, ipak bi trebalo da je 9500 brža overall.

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Što se tiče tvog poredjenja sa 8600GT, 7600 i X1600, Nv9500 je na papiru brža od sve tri (9500Gs je jako malo modifikovana 8600GT zapravo ...)

@ alekssBGD: Ok, za sada sve ide u korist Acer-a... Jedino jos da ga vidim/probam uzivo negde.
Zanima me jos nesto, koja je razlika izmedju ova 2 procesora: T8100 2,1GHz (iz modela koji si ti naveo) i T5750 2.0GHz (onaj sto sam ja gledao)? Jedino sto sam nasao je razlika u FSB-u (i cache-u), ovaj T8100 radi na 800MHz, sa 3MB cache-a, a T5750 na 667MHz, 2MB cache. Na Net-u sam procitao da je T5750 prakticno isti kao T7250, ali ne znam koliko je to tacno? Znaci, zanima me realna razlika u radu, otprilike i formi: "T8100 je brzi 2, 5, 10, 50%":D .

Pozz i hvala na svim informacijama.

P.S. Toshiba me jako razocarala s par detalja: audio ulazi/izlazi su sa prednje strane, a USB sa desne, i to odmah na pocetku... :smash:

Jos jedna preporuka za Acer 6920G (onaj bez Blu-Ray-a). Apsolutno fantastican laptop, odlican ekran, sasvim brz za sve aplikacije koje startujem na njemu, dosta kvalitetnije izradjen od 5920G serije. Jedini problem mi je da nadjem adekvatan ranac/torbu za njega.

Sve u svemu, bez greske.

Eto ja sam danas narucio Toshibu P300-315, sutra treba da mi stigne. U pitanju je C2D model:

Intel 1.83GHz C2D
2Gb DDR2
200Gb HDD
ATI3470 HD
Harman/Kardon zvucnici
Integrisana 1.3mpix kamera
17" wide display

Cena mu je 706e u bcgroupu, a to je osnovni model. Moze da se pojjaca sa Intelom na 2.4, 4Gb rama, podrzava 2 HDDa od max. 400Gb. Sve ukupno ne bi trebalo da premasi cenu od ~ 1100e

U ovom threadu ja sam za Toshibu :) :wave:

@ Dorry: Ne odgovara mi 17", a i ta graficka je dosta losija od onih gore-pomenutih...

@ drjackyll: Ti imas tog Acer-a, koliko sam razumeo? Ajde ako ti nije tesko, napisi koliko se greje i na kom delu laptop-a je to najizrazenije, koliko je bucan u radu, da li se tastatura ugiba, koliko traje baterija i sl?

@ Dorry: Ne odgovara mi 17", a i ta graficka je dosta losija od onih gore-pomenutih...

@ drjackyll: Ti imas tog Acer-a, koliko sam razumeo? Ajde ako ti nije tesko, napisi koliko se greje i na kom delu laptop-a je to najizrazenije, koliko je bucan u radu, da li se tastatura ugiba, koliko traje baterija i sl?

Nemam ga ja vec moja lepsa polovina.;) To ti govori dovoljno o estetici. :) Sto se grejanja tice greje se ali dosta manje od 5920G serije. Mislim da su bolje resili hladjenje odnosno odvodjenje toplote. Sto se tice buke, zavisi sta se na njemu radi ali ako su ono svakodnevne aplikacije u pitanju onda je poprilicno necujan. Znaci samo ako ga nagazis, onda se cuje ventilacija. Tastatura je isto bolja od prethodnog modela, meni se vise dopada od one na Toshibi A200-14D, recimo. Sto se tice baterije, ne znam ali mogu da proverim pa da ti javim naknadno.

^Aj' vidi i to za bateriju, ako ti nije tesko...

Pozz

P.S. Gledao sam danas par ovih 15,4" Toshiba (A300 modeli)...i nemam reci sta ljudi uradise sa dizajnom :zgran: , znaci A200 je jedno 10x lepsa + ovaj novi touchpad (posebno tasteri) nisu ni za k.r.c! Sve mi se vise cini da cu ipak uzeti Acer-a....

Poslednja izmena:
da se ne lazhemo sve posle prvog posta ti je pure hate shto se toshibe tiche...ok uzni acer i to je to..samo ne znam zashto si uopshte na prvom mestu spominjao toshibu kada ti apsolutno nishta ne odgovara ?

Ljudi opusteno bre... Sta padate u vatru, i Toshiba i Acer su odlicni, oba sam koristio i mogu zato da tvrdim da nema greske koji god da uzmete. Razlika je u preferencama tako da stvarno nema razloga da se delite u kampove (i.e. Intel vs AMD).

Meni se malcice vise dopao ACER i to sam uzeo ali bio sam jako blizu da uzmem Toshibu, toliko blizu da sad merkam jednu U400, doduse ne za mene ali ko da jeste. ;-)

@ Oki: Koji je tvoj problem? Sta sad, ja kao sirim neki hate prema Toshibi!? Pa decko, imao sam 5 Toshiba laptopa, ne znam koja je bila bolja od koje (jedna Portege je jos uvek kod mene i u funkciji, burazer je koristi). Dva Acer-a sam do sada imao, jedan vrlo kratko (i to mi je jedino lose iskustvo s tim brand-om)... Ja samo realno gledam na stvari, smetaju mi dosta te finese, detalji koji mozda vecini ljudi ne smetaju (npr. ti audio in/out, portovi sa strana, ali preko toga bih mozda nekako i presao, da znam da ce mi se isplatiti - da ce taj nedostatak nadoknaditi kvalitet, performance, cena, itd.). I evo sad kazem da (ja) A300 (bilo koji model) nikad ne bih uzeo, sve i da mi ih poklanjaju, jer su dosta pali u mojim ocima u zadnjih par godina, a pogotovo sad sa ovom serijom (vecinom zbog dizajna, izrade, u mnoogo manjoj meri zbog specifikacija/performansi). A200 i dalje ostaje kao mogucnost, s njom sam i imao dodira, samo sto niko ovde da se javi i napise par lepih reci o tom modelu (kao npr. drjackyll o Acer-u; ti si samo spomenuo model, ne i iskustva s laptop-om). I Acer mi se (za sada) mnogo vise svidja (po dizajnu i komentarima ljudi ovde), ali to ne znaci da ce mi se toliko svideti i kad ga vidim uzivo...

Znaci, o Acer-u me jos zanima koliko traje baterija, a bilo bi lepo kad bi neko malo detaljnije opisao i pozitivne i negativne stvari Toshiba A200 modela (po mogustvu nekog 15,4" sa C2D na 1.8, 2GHz, HD2600, itd.), jer, vrlo su konkurentni modeli, Toshiba cak i jeftinija, tako da nijanse mogu i moraju da odluce...

Pozz i sorry na OFF-u...

Poslednja izmena:
Pa evo ja imam toshibu A200-1S5 [posle par peripetija ovo je moj konachan izbor i ne zhalim ni vreme ni cimanje shto sebe shto prodavaca jer sam pre ovoga imao asus-a i fujitisu simens pa onu gore A300 toshibu i na kraju ovu A200] i stavio sam 2 gb rama i zaista nemam iskreno apsolutno niti jednu jedinu zamerku a pre nje sam uzeo A300-17N koji se ispostavilo mi nikako ne odgovara zbog x3100 grafike koju cju na sva mogucja zvona najgore da ocrnim jer se to ne mozhe nazvati grafichkom kartom, shto tebe u sushtini ni ne zanima jer ti "pucash na vishe" . Na ovom imam Ati HD2600 i juche sam stavio 8.6 drajavere i sve bukvalno klizi. Naravno prelaskom na Xp to cje biti josh bolja mashina [sto se tice ustede na resursima].Sto se tice grejanja posle cele nocji igranja Half Life 2 deathmatch-a i CS-a i FEAR-a, mashina bukvalno nije bila ni mlaka - sve vreme na punjacu razume se. Kada je solo baterija bez ikakvih problema moze da izdrzi komotan rad do 2h a tu se podrazumeva wireless, mp3, djuskanje mahjong-a i surfovanje net-om. Vista kao Vista zna malo da smara ali opet, ekran kakav ima A200 je da ne greshim dushu bolji za 2 klase od svih koje sam imao prilike da gledam chak i iz uglova ne primecjuje se ono sakacjenje. Kapiram ja tebe, i ja sam bio u nedoumici da li da uzmem na kraju krajeva taj A200 ili mozhda Acer
Extensa 5620G-5A2G25Mi ali sam se na kraju ipak odluchio za toshibu jer sam poverovao iskusnijem i nekome ko je duzhe u poslu. Eto ti neko prvo iskreno iskustvo onako sto bi se reklo na prvu loptu sto se A200 tiche.
Najbolje bi bilo da u ovoj neozbiljnoj IT Srbiji postoji mesto sa "promo notebook-ovima" gde ti na licu mesta mozhesh malo i da chachnesh, pogledash lepo otkucash par redova chisto da vidish kako se ponasha tastatura etc. Stvara se utisak da sve shto "vredi" a novo je, ovde mora bukvalno da se kupi na iskustvo drugoga. Svaki savet sto ti neko pruzhi ipak ne mozhe da se meri sa svojim iskustvom koji steknesh prilikom korishcjena bilo koje sprave.

Moj konachan odgovor je - sedi dobro razmisli i saberi iskustva shto svoja shto ljudi oko tebe, napishi na papir pro i kontra idi i pazari i ne treba da te grize savest ni u ludilu - sto nisam uzeo "onaj drugi" ima procesor na 2.1 a ne ovaj moj koji je na 1.9 [ ne znam kakav si ali ovo ne chitash samo ti ;]

Pozz

ps :toshiba ima 24 meseca zlu ne trebalo garancije dok acer ima 12, nadam se da ti je taj podatak poznat kao shto i jeste i da li to mozhe da utiche na ne samo tvoj izbor izmedju ova dva brenda ?

Poslednja izmena:
Pa evo ja imam toshibu A200-1S5 [posle par peripetija ovo je moj konachan izbor i ne zhalim ni vreme ni cimanje shto sebe shto prodavaca jer sam pre ovoga imao asus-a i fujitisu simens pa onu gore A300 toshibu i na kraju ovu A200] i stavio sam 2 gb rama i zaista nemam iskreno apsolutno niti jednu jedinu zamerku a pre nje sam uzeo A300-17N koji se ispostavilo mi nikako ne odgovara zbog x3100 grafike koju cju na sva mogucja zvona najgore da ocrnim jer se to ne mozhe nazvati grafichkom kartom, shto tebe u sushtini ni ne zanima jer ti "pucash na vishe" . Na ovom imam Ati HD2600 i juche sam stavio 8.6 drajavere i sve bukvalno klizi. Naravno prelaskom na Xp to cje biti josh bolja mashina [sto se tice ustede na resursima].Sto se tice grejanja posle cele nocji igranja Half Life 2 deathmatch-a i CS-a i FEAR-a, mashina bukvalno nije bila ni mlaka - sve vreme na punjacu razume se. Kada je solo baterija bez ikakvih problema moze da izdrzi komotan rad do 2h a tu se podrazumeva wireless, mp3, djuskanje mahjong-a i surfovanje net-om. Vista kao Vista zna malo da smara ali opet, ekran kakav ima A200 je da ne greshim dushu bolji za 2 klase od svih koje sam imao prilike da gledam chak i iz uglova ne primecjuje se ono sakacjenje. Kapiram ja tebe, i ja sam bio u nedoumici da li da uzmem na kraju krajeva taj A200 ili mozhda Acer
Extensa 5620G-5A2G25Mi ali sam se na kraju ipak odluchio za toshibu jer sam poverovao iskusnijem i nekome ko je duzhe u poslu. Eto ti neko prvo iskreno iskustvo onako sto bi se reklo na prvu loptu sto se A200 tiche.
Najbolje bi bilo da u ovoj neozbiljnoj IT Srbiji postoji mesto sa "promo notebook-ovima" gde ti na licu mesta mozhesh malo i da chachnesh, pogledash lepo otkucash par redova chisto da vidish kako se ponasha tastatura etc. Stvara se utisak da sve shto "vredi" a novo je, ovde mora bukvalno da se kupi na iskustvo drugoga. Svaki savet sto ti neko pruzhi ipak ne mozhe da se meri sa svojim iskustvom koji steknesh prilikom korishcjena bilo koje sprave.

Moj konachan odgovor je - sedi dobro razmisli i saberi iskustva shto svoja shto ljudi oko tebe, napishi na papir pro i kontra idi i pazari i ne treba da te grize savest ni u ludilu - sto nisam uzeo "onaj drugi" ima procesor na 2.1 a ne ovaj moj koji je na 1.9 [ ne znam kakav si ali ovo ne chitash samo ti ;]

Pozz

ps :toshiba ima 24 meseca zlu ne trebalo garancije dok acer ima 12, nadam se da ti je taj podatak poznat kao shto i jeste i da li to mozhe da utiche na ne samo tvoj izbor izmedju ova dva brenda ?

Ti si uzeo A300 integrisanom grafikom? O boze pa sto nisi puko jos malo kesa i kupio model sa Ati 3470HD? Btw nemoj da mesas babe i zabe, integrusa je ipak integrusa...

Ja imam P300 model i igram Crysis na low sa nekim opcijama na medium (3470HD). Mogu reci da sam jako zadovoljan laptopom i do sada mu nisam nasao neke 'sitnicarske' nedostatke, meni je apsolutno perfektan. Mozda previse sija al to nije nedostatak ;)

@Dorry: videh danas tvoju verziju Toshibe P300-135 ;)...
Pa to se sija k'o novogodišnja jelka :). Je l' ti ne smeta onaj silni glossy look. Morao sam da je zagledam iz više uglova kako bih sve video kako treba...Imam Nokiu 6120 koja je u tom glossy fazonu pa otisci prstiju ubijaju, osim ako nisi baš "interkuler" :p pa te baš briga

dorry .. sada je sve okej...veruj mi ...bio sam malo...prso tih dana... =)))
P serija mi ne odgovara je mi nije bio potreban desktop replacement vecj je mashina za potpuno drugachiju namenu.

Svi se nesto tripuju da je display ogroman, al' zapravo nije bas tako. Notebook je potpuno mobilan. Meni ce biti potreban zbog foto i video obrade na faksu, pa nije problem sto je 17".

@Dorry: videh danas tvoju verziju Toshibe P300-135 ;)...
Pa to se sija k'o novogodišnja jelka :). Je l' ti ne smeta onaj silni glossy look. Morao sam da je zagledam iz više uglova kako bih sve video kako treba...Imam Nokiu 6120 koja je u tom glossy fazonu pa otisci prstiju ubijaju, osim ako nisi baš "interkuler" :p pa te baš briga

Veruj mi, mozda se sve to sija al' tastatura je prva klasa! Znaci feeling je neprevazidjen kada se pise sa nje (kao npr sada :)). Ja sam uvek imao neke glossy stvari i stvar je navike cuvati ih / brisati ih redovno. Kome to smeta, neka kupi Acer, ja znam da sam veoma zadovoljan Toshibom :)

@ Oki: Hvala na review-u te tvoje Toshiba-e, sad imam vise (ili bolje da kazem - dovoljno) informacija, ali ipak mislim da cu se odluciti tek u nekoj radnji, kad uzivo pogledam Acer-a... Inace, ta tvoja Toshiba je sasvim ok za taj kesh, meni bi trebao samo malo jaci proc. i veci HDD.

P.S. Ta HD2600 ima 256MB, jel' to ona verzija sa DDR3 ili?
P.P.S. Kakav je tvoj utisak, neko poredjenje A200 i A300 modela (posto si imao/imas i jednu i drugu)?

Evo pishem u pauzi Team Fortress 2 koji igram pa recimo od 22h - jako je malo mlak u predelu grafichke znachi kod ESC-a.

Ajde ovako prvo jedna mala kritika - prodajesh ili si prodao ne pratim bash toliko laptop koji sam prvo imao i ja a to je A6KT. On je meni da ne greshim dushu jako dobro sluzhio sam shto me mrzelo da uzimam vecji hdd jer je onaj bio 120gb. Ta grafika se ne nalazi lako a znash i sam da je u pitanju x1600. Ja sam svoj prodao za 400, mogao sam za 450 ali preko toga zaista nije imalo smisla trazhiti i da zaokruzhim prichu sve shto sam hteo da igram na njemu - igrao sam i da me sluzhio - sluzhio me je. Jedini razlog zashto sam ga prodao jeste jer sam video onu fantastichnu ponudu u obliku F5SL koji vishe zaista nemam snage ni volje da komentarishem. Svako ko je video taj lap na papiru rekao je - to je to !

Elem da se vratim na topik. Ova moja hd 2600 256mb nije ddr3 vecj ddr2 ali svejedno mozhe dosticji i do 1gb ako imash 2 gb rama. Ja to nisam do sada primetio kako se "deli" ali znam da sledecje igre zaista idu bez ikakvih problema : Half life 2. HL 2 deatmatch,Counter strike 1.6. Counter strike Source, Team fortress 2. Fear, Tomb Rider - Legend, Battlefield 2, Call of Duty 4.

Fps me nije preterano zanimao ali ono shto sam primetio jeste da sve bukvalno klizi. Rachunar sam uzeo izmedju ostalog da ga koristim kada sam sada na poslu i imam slobodnog vremena da se malo i poigram, znachi nije mi desktop zamena. Shto se same izrade tiche meni recimo tastatura savrsheno odgovara iako je srebrna a ne crna. Kada uporedim nju, onu glossy sa A300 i recimo A6KT koji i sam imash/imao. Naravno da je najbolja i najprijatnija ona glossy sa A300 pa ona ova sa A200 i na kraju onaj raspad od A6KT[ hteo sam da menjam ali kimtec je smarao kao po obichaju sa onih 20+ dana chekanja..]

Ovo je sto ti kazhesh super investicija ali malkice skupa varijanta. Sto se tiche procesora to mogu kasnije da zamenim mada za sada uz 2 gb rama zaista ne vidim potrebu. Ne verujem da cu tolko naprezati mashinu jer mislim da polako izvlachim maksimum iz nje [ ne pada mi na pamet da igram Crysis na laptopu !? za to chekam jesen i da za desktop komotno pazarim poshten SLI, a do tada ko zna shta cje od igara izacji ;]

Ono shto je sigruno jeste ako nishta imash tu shansu da uzhivo pogledash sve shto te zanima, nazhalost ne mozhesh ni da isprobash, ali ako ti se svi ti detalji o kojima prichash poklope, necjesh pogreshiti ni u Acer-u ni u Toshibi. Kao shto rekoh poslushao sam iskusnijeg i uz 24 meseca garancije ipak smatram da je ovo bilo best buy.

Za kraj kazhesh da uporedim A200 i A300. Pa ako se izuzme glossy sjaj na A300 i Harman Kardon zvuchnici, zaista nema preterane razlike samo shto imaj u vidu da sam ja izabrao najloshiji model A300 jer nisam imao vishe para. Naravno da je ovaj A300 na primer mnogo bolji od ove moje sadasnje konfiguracije

Procesor Intel® Core™2 Duo T8300 2.4GHz 3MB FSB800
Memorija 3072MB (3GB) DDR2 667MHz
HDD 250GB SATA 5400rpm
Monitor 15.4" WXGA 1280x800
Grafička karta ATI Mobility Radeon™ HD 3650 512MB
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 16-bit Sound Card
Zvučnici Harman Kardon speakers
Modem V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta 10/100 Ethernet
Wireless 802.11 a/b/g
Operativni sistem Windows Vista Home Premium
Baterija 6 cell battery
Težina 2.56 kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader 5-1 čitač kartica
USB 4xUSB Sleep'n'Charge
MicIn 1
SPDIF 1
FireWire (IEEE 1394) 1
ExpressCard slot (34/54mm) 1
Modem (RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
TV Out 1
Web Camera 1
Dodaci Multimedia bar with 6 feather-touch keys. McAfee Internet Security, Microsoft Works 8. 5 with Office Trial. Tastatura: US
Garancija 24 meseca

to koshta malo preko 1000e ali poshto sam zaradjujem oko 400 zaista ne vidim svrhu kupovati ovako neshto i pored desktop-a.

Ali da imam para.. da shto da ne uzeo bih i ovaj i lako bih presao preko tog "brljavog glossy-a" s'obzirom koje performanse pruzha ..

^ Nisam bas najbolje razumeo na sta se odnosi ona gore "kritika", ali mozda je do mene, nisam spavao 3 dana... :banana: Nego, svidja mi se mnogo sto se ta tvoja Toshiba tako malo greje, mada ne mogu da te shvatim kako su ti oni tasteri na A300 bolji nego na toj, ali sta ces, ukusi su razliciti... Za memoriju grafike sam pitao posto obicno ta HD2600 dolazi ili sa 256DDR3 ili 512DDR2, tako da me to malo zbunjuje, al' nije ni bitno. I da, Harman Kardon su i u/na A200 (bar na onim modelima koje sam ja gledao) i to potpuno isti kao oni u A300. ;)

P.S. Jedan savet - spomenuo si menjanje procesora, sto je krajnje suludo. Laptop se uzima sa eventualnim planom upgrade-a memorije i HDD-a, grafika i procesor su takvi kakvi su i to se bas NE isplati menjati.

P.P.S. Ajde napisi (ako ti nije tesko) da li se ta A200 greje oko touchpad-a, znaci otprilike gde stoje dlanovi.

Pozz

Poslednja izmena:
Ne greje se uopshte na predelu touchpad-a i gde su dlanovi vecj samo na na gornjem desnom uglu gde je esc dugme a tu se inache nalazi "izduvni sistem". sa desne strane je gotovo hladan.

Pa kritika je generalno bila najvishe upucjena na cenu za koju prodajesh ali taj deo sam bio izbrisao :lol:

Tastatura je bolja samo zbog osecjaja dok kucash na A300, izgled je neshto sasvim drugachije. Zaista mnogo prija kada kuckash po onoj glossy povrshini i bez zezanja nema ni govora o ugibanju ni kod ovog mog modela ni tog A300.

Pa shto se menjanja procesora tiche kazhem ti to bi eventualno usledilo posle godinu-dve dana, mada podvlachim, za moje potrebe ovo je sasvim fina sprava.

Btw svi notebook-ovi koji su mi proshli kroz ruke, pogotovo u poslednjih mesec dana se vishe greju nego toshibe u predelu touchpad-a. Prvo Asus pa onda FS ..

@ Oki: Hvala na informacijama u vezi te A200 Toshiba-e, dosta je pomoglo... Btw. sto se tice cene Asus-a, stavio sam toliku zato sto je bio prakticno nov, ne znam da li je ukupno radio jedno 2-3 nedelje uopste, uglavnom je skupljao prasinu. Inace, otisao je danas za 500.

Hvala svima na savetima i informacijama, javljam za koji dan sta sam uzeo.

Pozz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno