Šta je novo?

Laptop Laptop crni petak

Koji laptop kupiti?

N3n0

Slavan
Učlanjen(a)
29.11.2009
Poena
405
LENOVO IdeaPad Gaming 3 15ACH6 - 82K201GRRM 89.999
LENOVO ThinkBook 15 G2 ITL 20VE0051YA 87.499
HP 15s-eq3011nm - 65C52EA 87.499
HP 15s-eq3009nm - 65C50EA 87.499
HP Pavilion Gaming 15-ec2071nm - 5U040EA 87.499
DELL G15 5510 - NOT18011 83.329
HP Pavilion 15-eg1034nm - 634Q6EA 74.989
LENOVO ThinkBook 15 G2 ITL - 20VE0055YA 66.659

Šta je najbolji izbor u ovom trenutku (performanse/kvalitet ekrana/izrade/odnos cena-dobijeno)?

Nisi napisao osnovno...Za sta bi ga konkretno koristio?

Ja bih definitivno izabrao neki od ova dva,ali to opet zavisi od tvojih potreba:
HP Pavilion Gaming 15-ec2071nm - 5U040EA
LENOVO IdeaPad Gaming 3 15ACH6 - 82K201GRRM

U sustini vrlo slicne masine i svaki ima svoje adute. Primera radi Lenovo ima duplo veci SSD,ali HP ima i dodatni hard od 1TB, bolja baterija i zvucnici su na HP-u,a opet Lenovo ima bolji ekran i svetlecu tastaturu... Bukvalno su nijanse u pitanju. Sto se tice kvaliteta izrade nema greske.

Poslednja izmena:
Заобишао бих Ideapad 3, делује лепо али то је прошлогодишњи модел, значи чисте се магацини а и читам да квалитет израде пластике и није нешто.
Moжда онај HP што је такође у нижој класи за играње ?

Poslednja izmena:
hmm, meni treba preporuka, za video montažu i gaming, da je na akciji do 1000€? Ima li šanse?

Ovaj? Malo me odbija klasičan HDD, neuporedivo brže radi SSD?
Са таквим захтевима нећеш никада наћи оно што ти треба.
Фокусирај се на екран или процесор или квалитет израде.
Хард диск можеш да мењаш. Екран и квалитет израде и процесор не можеш.
Видим да се жале на квалите израде на том HP да пластика и није нешто. Други кажу да је каснија серија унапређена. Најбоље да видиш ако негде има изложен тај модел, како ти се чини тастатура и начин израде.
Imam desktop zver, ali mi je potrebno za putovanja itd… zapao mi je za oko ovaj..
Laptop
Много су тешки ови лаптопови, да ли ти је портабилност битна или не ?

Са таквим захтевима нећеш никада наћи оно што ти треба.
Фокусирај се на екран или процесор или квалитет израде.
Хард диск можеш да мењаш. Екран и квалитет израде и процесор не можеш.
Видим да се жале на квалите израде на том HP да пластика и није нешто. Други кажу да је каснија серија унапређена. Најбоље да видиш ако негде има изложен тај модел, како ти се чини тастатура и начин израде.

Много су тешки ови лаптопови, да ли ти је портабилност битна или не ?
Pa pazi, nije mi bitno da li je težak, jer npr kada odem preko, bitno mi je da mogu da odradim posao 😊i naravno kada sam duže negde, za gaming itd 😊 premiere u 4k video materijal da mogu da radim sa previewom bez seckanja, ps…i igrice…to mi je važno 😂

Pa pazi, nije mi bitno da li je težak, jer npr kada odem preko, bitno mi je da mogu da odradim posao 😊i naravno kada sam duže negde, za gaming itd 😊 premiere u 4k video materijal da mogu da radim sa previewom bez seckanja, ps…i igrice…to mi je važno 😂
Генерално све то везано за игре брзо застарева, стога спреми се да не ради све баш у високој резолуцији за коју годину.
Изгледа да се прегрева.

Генерално све то везано за игре брзо застарева, стога спреми се да не ради све баш у високој резолуцији за коју годину.
Изгледа да се прегрева.
Ne patim od tog segmenta, najvažniji je segment render i video montaža, onda igre, ali ne patim od toga da mora sve na maks itd…

Ne patim od tog segmenta, najvažniji je segment render i video montaža, onda igre, ali ne patim od toga da mora sve na maks itd…
Јасно, него тешко је наћи нешто где је добро хлађење. Гејмерски лаптопови би требало да буду бољи али очигледно да и код њих има свега у смислу прегревања.

Vrh Dno