Šta je novo?

Laptop cooler

Cakara

Cenjen
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poena
154
Posedujem MSI GX701 092EU prezadovoljan sam laptopom ali se pri opterecenju desna strana poprilicno greje. Razgledao sam malo i bacio pogled na COOLER MASTER NotePal Infinite R9-NBC-BWCA-GP kuler za laptop. Moze da se uzme za nekih 3000din. Zanima me ima li ko kakvih iskustava sa spravicom. Da li je vredi uzimati i moze li da ohladi laptop koliko toliko? Takodje zanima me s obzirom da je kuler od aluminijuma da li laptop treba direktno da legne na kuler i da li ce nozice koje moj MSI ima da smetaju?

Pozdrav

Po meni bacanje para. Ohladi ga za par stepeni što je u suštini beznačajno, a samo napraviš sebi gužvu na stolu.

Pozdrav,

Kupio sam upravo taj model NotePala pre par dana. Ostali ne odgovaraju jer nisu za 17". Hlađenje obavlja sasvim korektno, skida nekoliko stepeni, to opet zavisi od modele do modela, gde se nalaze prorezi za ventilaciju. Iako moje temperature nisu bile alarmantne, uzeo sam ga i zbog ergonomije. Sada grafička pod opterećenjem ne prelazi 61°C, a CPU 59°C kada se ventilator vrti maksimalnom brzinom. Inače, samo je gornja mreža od aluminijuma, a kućište je plastično. Ovaj moj model ima samo jedan USB priključak. Ima 3 stepena regulacije brzine obrtanja. na najnižem je prilično tih, ostala dva su bučnija. Što se tiče nogica...ne verujem da će smetati, izdignute oko 2mm iznad površine. Jedva sam uspeo da ga nađem u NSu, a da nije beli ili silver. Ovaj je kombinacija crnog kućišta i sive mrežice. Cena 2700 din.

Uzmi slobodno, ne možeš pogrešiti :)

Procitao sam par ranijih diskusija na ovu temu.Uzecu ga mislim da vredi ne toliko zbog par stepeni nize tempterature cpu i gpu-a koliko zbog dodatnog hladjenja cele donje desne strane laptopa koja se posle par sati zaista ugreje zajedno sa stolom na kome laptop stoji

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno