Šta je novo?

laptop compaq crkao

veske

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
Posedujem stari notebook compaq contura 430cx, e na masini su bili crkli elektroliti i zbog toga nije hteo da se upali, i ja sam sa caletom otvorio masinu promenio kondenzatore i mislio da su mi svi problemi reseni.Medjutim nisu, laptop se najnormalnije upali prikaze sliku na ekranu i napise mi gresku da ne detektuje sistemski disk i da ubacim disketu......ja ubacim disketu od win 98 start up-a i on radi najnormalnije ali mi uopste ne prepoznaje hard disk, kao da ne postoji.Pokusao sa da udjem u bios i nisam uspeo, pre sam ulazio sa f10 dok se butuje ali sada mi to ne uspeva, ja lupam po f10 ali nikako da udjem u prokleti bios.Cak sam ga i update-ovao ali ne vredi.Vise ne znam sta da radim, moze li neka pomoc, ovaj laptop mi je jako drag i nebih da mi propadne.

Aj pa uzdravlje

S>V>>

Ej veske,ovo ti je treca tema u pola godine oko tog jadnicka,ako me secanje ne vara,bas nemas srece! :p
Nego,jesi ti probao da izvadis taj HD i probas ga u nekom eksternom 2.5" HD rack-u ili da skines sa sajta proizvodjaca diska neki program koji moze da uradi testiranje bez dizanja sistema (Hitachi znam da ima takav program,a sigurno i ostali proizvodjaci),samo ga prebacis da startuje sa CD-a i snimis na CD program koji ce onda da ti prikaze da li je ispravan ili nije,ako nemas HD rack da isprobas HD!
Mogao bi i da pokrenes instalaciju Windows-a 2000 ili XP,pa da vidis da li ce ti prikazati HD,ako ne uspeva onda je sigurno riknuo,mozda je neki strujni udar sredio i njega zajedno sa plocom!? :smack:
Pozdrav ,)

Ma da bas nemam srece, ma taj laptop nema cd plejer to je 486 masina na 100 mhz sa 32 mb rama, maticna ploca radi posto ja dobijam sliku i sve ali nece da udje u bios i ne prepoznaje hdd.Na jednom forumu lik je imao isti problem na slicnoj masini i resio ga je postavljanjem dzampera na hdd, e sada na tom disku nisu bili dzamperi i ja bih to probao ali bojim se da ga ne spalim.A gde bih mogao naci taj rack, za neku pristojnu lovu?

Jos nisam cuo da je neko dzamperima spalio HD!? :D :d
Laptop HD-ovi nemaju dzampere jer su po defaultu bez dzampera oni u master modu,sumnjam da ce to pomoci!
Nema veze sto ima samo Flopy,ti programi su reda velicine do 1MB,ja sam ti dao primer za CD jer sam ja tako radio kad mi je riknuo MBR deo na HD-u jer nemam flopy ali i to ce biti tesko posto ni u BIOS nece da udje!
Pozdrav ,)

Slusaj ja sam ubacio start up flopi i on u opste ne detektuje hdd, a ostalo radi ok.Znam da se u bios ulazi sa f10 ali vise to ne radi.

Cekaj malo veske,sta on to radi najnormalnije kad ti HD ne radi,u BIOS ne mozes da udjes i samo imas prazan ekran!?Zao mi je sto cu ti ovo reci,ali baci to za delove,nek ti ga neko rasparca,mozda uzmes neku paru za ekran,memoriju i punjac ako nekom treba!
Pozdrav ,)

Ma jok napravicu monitor od njega, samo hdd ne prepoznaje ali prikazuje sliku i butuje se sa flopija.

skini hdd i proveri ga negde na drugoj mashini
ili uz pomoc 2.5-3.5 ide adaptera ili
preko 2.5" racka...

ako nemas gde javi mi se pa cemo proveriti....

Pa, nemam gde, ali bih uzeo taj adapter na ide ako ima negde za neki mali novac.

Nazad
Vrh Dno