Potrazi malo po Googlu, pa ces videti da to nije bas tako... Evo ja sam sad na primer pogledao na www.toshiba.us i najjeftinije sto sam nasao je 599$ za neki Celeron 1.6, takav ima i kod nas za oko 500 eur, a mozda i manje, tako da kao sto vidis to je skoro ista cena. Cesto su vece razlike u ceni kod skuplje i novije tehnike, ali ipak kao sto vidis nije to bas toliko kao sto tvoj drug iz Amerike prica..
Ja se nadam da ce cena za Laptopove kao drasticno pasti kao sto je bio slucaj i sa TFT monitorina.
Imam druga u Americi i on kaze da su damo laptopovi jeftiniji pet puta od ovih na nasem trzistu. Na primer laptop od 250 dolara u Americi ima iste performanse kao laptop od 700 evra u Srbiji(i to neki Toshibin.
Kada ce se to desiti nama? Ili bar da nam se desi da opadnu cene duplo?
Ispada da je kod njih laptop jeftiniji od PC-ja.
...Nije da sam nesto ..dr..an na toshibu, nego zaista iygleda ko sangajska fufa![]()
Evo ja zivim u usa i mogu da ti kazem iz prve ruke posto patoloski pratim te stvari iz licnih i akademskih razloga.
Da, tacno je da je ovde sve jeftinije i to iz vise razloga:
- usa trziste je izuzetno zasiceno i bazira se na konzumiranju
- konkurencija je najsnaznija moguca
- kursne razlike (za posmatrace van usa)
- trziste izuzetno brzo reaguje na nove tehnologije, pristupe, feature i sl.
Juce sam video Gateway za 350 dolara sa core duo, 14.1 wide screen, 1gb, dvd rezac, wifi, vista home basic. BTW, ovaj laptop ima ubedljivo najgori ikran u istoriji planete Zemlje.
Stvar je u tome sto to kupuje average Joe i americka domacica iz arkanzasa. Ja ne i slicni meni ne.
Svaka roba ima kupca ali to sto je tako jeftino ne znaci i da je dovoljno kvalitetno. Cene padaju ali kvalitet pada jos brze pa tako dugmici otpadaju, ekrani crkavaju, laptopovi se gase zbog neadekvatnog sistema hladjenja i sl. Ko je video novu Toshibu satelit zna o ceu govorim. Koji je to raspad pa to je strashno.
Kvalitet ima cenu i nadam se da ce tako i ostati.
mene zanima koji su onda sada lap top-ovi ``kvalitetni`` ?
ovde citam da dell, toshiba, fsc i jos neki su krs... sta ostaje ?
sony i ?? ili ?
mene zanima koji su onda sada lap top-ovi ``kvalitetni`` ?
ovde citam da dell, toshiba, fsc i jos neki su krs... sta ostaje ?
sony i ?? ili ?
Pa... recimo ACER!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari