Šta je novo?

LAPTOP Asus ili ne?

Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
300
Pozdrav svima,
razmisljam o kupovini laptopa. Nasao sam ovaj ASUS koji mi se po karakteristikama veoma dopada. Jedino mu fali jos malo jaca grafika. E sad, imam nekoliko pitanja.
1. Kakavi su ASUS notebook-ovi generalno? Da li vrede svaku paru?
2. Posto se bavim web dizajnom zanima me da li ce ovo moci da iazgura photoshop, flash i slicne aplikacije?

Evo linka do konfiguracije: http://www.pakom.co.yu/wwwpakom/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=2500064

Cena je ~1250 evra (PDV je uracunat u cenu)

Hvala!

To je sve cesca pojava

Goran Bajazetov je napisao(la):
Ljudi, uzeo sam Asusa gore navedenog. Imam jedan problem!? Recimo cuje se razlika u kucanju... npr, deo dugmica kog entera... znaci dugmici koji okruzuju enter i sam enter zvece vise nego sto treba, kada se kuca. Primecujem da su labaviji nego tasteri leve strane tastature. Kad kazem labaviji, mislim na to da je desni deo tastature seta recimo skoro ceo milimetar gore dole. Da li je ovo normalno na ovom modelu, mozda postoji neka supljina ispod tog dela tastature pa se zato tako cuje, ili je to neka falinga? Takodje, ako jeste falinga, iskreno, da li mislite da bi mi zbog ovoga zamenili laptop? Veliko hvala!
Srdacan pozdrav,
Goran Bajazetov

To se desava kada se ne skopi dobro racunar pa ima malo prostora sa desne strane tastature. A posto je tu inace prazan prostor ispod, sve se to cuje mnogo jace i izgleda kao da jos malo odzvanja ispod. Mozes da odes do nekog elektronicara da prokusa da ti malo bolje postavi tastaturu i to je to. Ali posto je sada najvaznije da cena laptop racunara bude sto niza, ne mozes da ocekujes cuda. A naravno da ti zbog toga nece vratiti niti zameniti laptop. Mislim da ti to ne bi uradili cak ni u Americi ;) gde je sve moguce kada je kupac u pitanju

Slaba serija laptop racunara

boggyman je napisao(la):
ovo je ok kupovina...
samo ovo sto pise 4-1 card reader... cita mmc i sd kartice, a memory stick i MS pro ti treba adapter.
sa doticnom grafickom se stvarno netjes naigrati (radi nfs2 ali sa najjadnijim mogucim podesavanjima bez seckanja)

kupio sam ga pred novu godinu i radio je ok do pocetka marta, a onda mi je crkao hard... naravno, zamenjen je ali :smash:

Ovo je najniza serija dell-ovih laptop racunara. Pa nije ni cudo sto se tako brzo pokvario, mislim hard disk. Tu se uvek stedi na kvalitetnim komponentama pa onda su i kvarovi mnogo cesci. Ali ako sam te razumeo imas garanciju pa to nije lose, samo je preporuka da ga prodas i dok je jos u garantnom roku. Pozdrav

Lomnica_city je napisao(la):
Ni jedno ni drugo!!
Pentium M znaci da je punokrvna"specijalna"cetvorka sa speedstep tehnologijom

Totalno pogreshno...Pentium M nije nikakva punokrva specijalno podeshena chetvorka, nego Pentium M i nishta vishe...Nema veze sa chetvorkom...

mitnick je napisao(la):
Totalno pogreshno...Pentium M nije nikakva punokrva specijalno podeshena chetvorka, nego Pentium M i nishta vishe...Nema veze sa chetvorkom...

Da se nadovezem...

Postoji Pentium 4-M i on je Pentium 4 koji radi na manjoj voltazi i poseduje SpeedStep tehnologiju (koja sluzi za menjanje frekvencije na kojoj radi procesor, putem mnozioca).

Pentium M je "novi" procesor. On je u stvari razvijen na x86 arhitekturi, za razliku od NetBurst na kojoj je razvijen P4, pa se zbog toga kaze da je naslednik Pentium !!! procesora, sto u neku ruku i jeste. Poseduje mnogobrojne "dodatke" za smanjivanje potrosnje, jer je namenjen iskljucivo notebook-ovima. Naravno x86 arhitektura je unapredjena, koliko je bilo moguce u trenutku dizajniranja, pa je ovaj procesor znatno naprednija verzija P!!!, cak i u pogledu samih performansi (tome dosta pomazu veci L2 kesh i njegova manja latencija, kao i DDR memorija).

Marsovac je napisao(la):
Ehmmm... cek kakav sad adapter ?
Pasivni adapter koji se dobija uz laptop (doduse M2400N, ali kontam da je isti i na ovom) cita SM, MMC/SD i Memory Stick... :trust:

pa ima jedan slot za sd/mmc kartice, a uz dodatak, koji se ne dobija uz notebook, moze da cita i ms i ms pro...

sto se proc tice, pentium M... znaci "naslednik" p3 ... 1.5GHz baterija traje najmanje 2 sata (nfs ug2) do 4.5 sata surfa po netu, slusanja muzike i sl...

tolarbo je napisao(la):
Ovo je najniza serija dell-ovih laptop racunara. Pa nije ni cudo sto se tako brzo pokvario, mislim hard disk. Tu se uvek stedi na kvalitetnim komponentama pa onda su i kvarovi mnogo cesci. Ali ako sam te razumeo imas garanciju pa to nije lose, samo je preporuka da ga prodas i dok je jos u garantnom roku. Pozdrav

pa nije dell u pitanju, vec asus :d a i imam 2 god garancije na njega, tako da osim ako ga ne budem gazio kolima, bacao sa 2-3 sprata i sl, nemam razloga da ga prodajem. :D pokazali su se kao veoma efikasni sto se ispunjenja uslova garancije tice...

boggyman je napisao(la):
pa ima jedan slot za sd/mmc kartice, a uz dodatak, koji se ne dobija uz notebook, moze da cita i ms i ms pro...

sto se proc tice, pentium M... znaci "naslednik" p3 ... 1.5GHz baterija traje najmanje 2 sata (nfs ug2) do 4.5 sata surfa po netu, slusanja muzike i sl...

pa nije dell u pitanju, vec asus :d a i imam 2 god garancije na njega, tako da osim ako ga ne budem gazio kolima, bacao sa 2-3 sprata i sl, nemam razloga da ga prodajem. :D pokazali su se kao veoma efikasni sto se ispunjenja uslova garancije tice...

nismo se onda razumeli, nisam video koji je model u pitanju, pa sam automatski povezao da je to onaj dell ispirion .... koji se prodavao po slicnoj ceni. u toj cenovnojj klasi i ja mislim da je najbolja kupovina asus. definitivno.
ps ali nemoj da ga bacas sa 2-3 sprata i gazis kolima ;)

Pa dobro na to sam i mislio pod"specijalna cetvorka"jer nije kao ostale P4 ali nije ni ona ista P3 vec je razvijen na njenoj osnovi uz izvesna unapredjenja isto kao sto je P2 razvijen iz P1 i P3 iz P2 i... samo sto me mrzelo da sve objasnjavam a i da ne pogresim nesto jer nisam bas skoro citao o Pentium M-u ali evo ko hice ima detaljno objasnjenje iznad!
Pozdrav ,)
:type: :crash:

Generalno Asus je ok, i uzimaju ga ljudi koji nisu imali prilike da probaju nesto drugo! moja preporuka ti je Acer recimo ovaj koji mozes da kupis za iste pare malte ne: Acer TravelMate 4000 Series (Intel® Centrino™/Intel® Pentium® M 715 (1.5GHz/2M/FSB400) 15"XGA, 2x 256MB, 40GB, DVD-CDRW, ATI Radeon 9700, 802.11g, Microsoft® Windows® XP Home US) cena je oko 1230 sa obracunatim pdv-om
imaju ga u Dual Computers-u (www.dualc.co.yu)

Da li ti radiš u toj firmi koju tako revnosno ovde reklamiraš?

Bio sam na linku koji si ostavio i ne bih da komentarišem sajt ali tamo nidgde nisam video ponudu laptop mašina, u čemu se tu radi?

Stvorenje je napisao(la):
Da li ti radiš u toj firmi koju tako revnosno ovde reklamiraš?

Bio sam na linku koji si ostavio i ne bih da komentarišem sajt ali tamo nidgde nisam video ponudu laptop mašina, u čemu se tu radi?

Sajt je NO COMMENT, a slican je i izbor NB-ova. Skinete cenovnik pa se grdno razocarate, a ima TOLIKU reklamu ovde
:smash:

Ja mislim da ti decko imas silnih problema u zivotu i nemam namere da ti ih resavam nikako... Izvini to nije besplatno :) Aposlutno si poceo da pricas o totalno nebitnim stvarima koje su vezane na neke tvoje komplekse. Znaci tacka i No comment :whip:

Kao prvo sigurno sam stariji od tebe DECKO!!!
Kao drugo nisam znao da si pored strucnjaka za IT industriju i SPECIJALISTA za resavanje ljudskih problema.
A da nisi ti DECKO malo vidovit k'o Ljubisa Trgovcevic ako uopste pamtis ko je taj Lik??? Mada mozda bi imao vise uspeha u toj drugoj struci.

BTW Ja ti nisam kriv sto se nerazumes u PDV tj nacine njegovog "povracaja" citaj PORESKI KREDIT ili REFAKCIJA

I nisam ja jedini koji je primetio sajt Dual Comp. samo je ljude verovatno mrzelo da postuju svoje utiske, jer smatram da ako se neko ozbiljno bavi ovim poslom nemoze da zanemari Marketing i oglasavanje. I koliko dugo postoji taj DC??

I obori malo VOLTAŽU, biće ti lakše a mož' i trafo da ti pregori ...

Poslednja izmena:
Vrh Dno