Šta je novo?

Laptop Aopen 1557-J i Wireless

kimi

Čuven
Učlanjen(a)
28.08.2000
Poena
770
Dakle, imam ovaj laptop, i na njemu, pored tastarure, ima dugme za aktiviranje wireless-a, kao i lampica na monitoru (da je aktivan wireless), ali nisam siguran da je (wireless kartice) uopste i ima unutra. Uopste ne mogu da instaliram drajvere, jer instalacija prijavljuje da "taj hardver nije nadjen"?! U device manager-u isto ne nalazim nista sto bi moglo da bude wireless. A u knjizici koja ide u komp, za wireless pise: optional.
Dakle, pitanje za sve koji imaju ovaj lap je dal vi imate ili nemate wireless?
Pitanje za sve: jel moze da se naknadno ugradi, kako i kolko bi kostalo?

Najverovatnije da nema wireless, ja sam vidjao nekoliko modela laptop racunara koji su imali dugme za aktivaciju, a nisu imali ugradjen wireless.

Pa ako u control panel-u, pod Network adapters nemaš ništa što ima veze sa wireless-om, a pri tom nemaš ni jedan znak pitanja, onda je stvar jasna, nemaš wireless adapter, a dugme na šasiji je tu jer sigurno postoje modeli koji imaju. Postoje adapteri Wireless, koji koriste neki slot (MiniPCI) koji je postao više manje standardni, i koštaju oko 15 EU + PDV. Pitanje je (na koje ja ne znam odgovor) da li taj tvoj AOpen koristi taj slot ili ne. Pošto je AOpen praktično isto što i ACER, 99% sam siguran da je to TAJ slot, jer svi ACERI imaju isti slot za upgrade. I takodje, svi ACERI imaju to dugme za wireless, bez obzira da li ga imaju ugradjeno ili ne.

Pozdrav,

Nazad
Vrh Dno