Šta je novo?

laptop (600e) i desktop (300e) racunar

Učlanjen(a)
19.07.2008
Poena
301
Prvo laptop...moj favorit je MSI ER710X-052EU (http://www.itsvet.com/proizvod/msi-...ermulti-17.0''-wxga+/comp_comp_laptop/24/1314) Ima 17" monitor,2gb rama,dvojezgarni procesor i neintegrisanu graficku,po ovoj ceni nisam nasao nista slicno.Zanima me kakva je marka MSI(u smislu pouzdanosti,kvaliteta izrade...)???Sta vi predlazete za te pare i sta fali ovom laptopu???

Onda desktop kongifuracija...

maticna gygabite : MB socket 775-GA-945P
procesor : Intel 2180 core2duo 2ghz FSB 800 1mb
hard disk : WD 250 gb Sata II 7200 rpm 16 mb cache
ram : 2 gb rama---DDR2 kingston 667 mhz 1024 mb x 2
Graficka: Palit 7300GT 256 mb 128 bit
Napajanje : chieftech gps 400w
dvdrw : dilema,ali ajde neka bude neki od necovih modela
kuciste : ???

Napajanje je valjda dovoljno,jer je chieftech 400 w zaista 400 w(kolko sam cuo).Interesuje me neko ok kuciste a da ima antidust,2 ventilatora...Video sam kod druga neko codegen i izgleda ok,a 30e je,ima napajanje od 400 w.Vasi predlozi???

Maticnu sam izabrao na osnovu saveta Sase Uzelca iz sveta kompjutera,jer je rekao da je P945 cip sasvim dovoljan za core2duo modele ispod serije 6(u sta se moj naravno ubraja)

Za graficku nisam siguran,ali posto ne igram najnovije igrice,izgleda mi ok,jer je 30 eura,a nije integrusa.

Bolje uzmi neku p31 ploču (npr gigab...) i ddr800. A čini mi se da je cenom e2200 jednak tom koji si odabrao.
A što se tiče msi, nećeš se dobiti neki kvalitet ( 3+) ali budi siguran da si dobio maximalnu garanciju ako kupuješ njihov lap (min 2 godine).
I ta grafika je svakako integruša - kao ona 690g desktop čipseta (http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=130640&highlight=otrov)

Poslednja izmena:
Ja bih licno uzeo Fujitsu-Siemens Amilo Pa2548, i ja sam imao slicnu dilemu oko laptopa, uzimao sam za ortakinju (tj. birao :) ), i mislim da je najbolji za te pare, cirka 590e, a ima 3GB rama, 320GB hard, Turion X2 na 2.0Ghz i integrisanu 8400 grafu, sto je sasvim OK....

Prvo laptop...moj favorit je MSI ER710X-052EU (http://www.itsvet.com/proizvod/msi-...ermulti-17.0''-wxga+/comp_comp_laptop/24/1314) Ima 17" monitor,2gb rama,dvojezgarni procesor i neintegrisanu graficku,po ovoj ceni nisam nasao nista slicno.Zanima me kakva je marka MSI(u smislu pouzdanosti,kvaliteta izrade...)???Sta vi predlazete za te pare i sta fali ovom laptopu???

Onda desktop kongifuracija...

maticna gygabite : MB socket 775-GA-945P
procesor : Intel 2180 core2duo 2ghz FSB 800 1mb
hard disk : WD 250 gb Sata II 7200 rpm 16 mb cache
ram : 2 gb rama---DDR2 kingston 667 mhz 1024 mb x 2
Graficka: Palit 7300GT 256 mb 128 bit
Napajanje : chieftech gps 400w
dvdrw : dilema,ali ajde neka bude neki od necovih modela
kuciste : ???

Napajanje je valjda dovoljno,jer je chieftech 400 w zaista 400 w(kolko sam cuo).Interesuje me neko ok kuciste a da ima antidust,2 ventilatora...Video sam kod druga neko codegen i izgleda ok,a 30e je,ima napajanje od 400 w.Vasi predlozi???

Maticnu sam izabrao na osnovu saveta Sase Uzelca iz sveta kompjutera,jer je rekao da je P945 cip sasvim dovoljan za core2duo modele ispod serije 6(u sta se moj naravno ubraja)

Za graficku nisam siguran,ali posto ne igram najnovije igrice,izgleda mi ok,jer je 30 eura,a nije integrusa.

Sta ti je bitno da laptop ima? Ako hoces neitegrisanu grafu pogledaj Ex610 MSI, definitivno best buy. Jeste da je 15" ekran!

Ja bih licno uzeo Fujitsu-Siemens Amilo Pa2548, i ja sam imao slicnu dilemu oko laptopa, uzimao sam za ortakinju (tj. birao :) ), i mislim da je najbolji za te pare, cirka 590e, a ima 3GB rama, 320GB hard, Turion X2 na 2.0Ghz i integrisanu 8400 grafu, sto je sasvim OK....

U ***e, st aje ovo, za samo 590e???!:trust: Ne mogu da vjerujem. Pa ima sve ekstra, cak i 8400 grafulju, ovo nije normalno!:D

Aj' ako te ne mrzi, reci kakav je u radu laptop, ima l mu gdje falinki?

p.s. pa za te pare covjeku je bolje uzeti taj FS, nego MSi, koji je nula spram ovog!

Pogledajte i ovo: ASUS F5SL
Za 50-ak hiljada mislim da ne moze bolje. Ortak čeka da stigne kod nas. Konfiguracija deluje odlično, samo ne znam kakva je ova ATI 3470. Pretpostavljam da je bolja od GF 8400GS, koju ima pomenuti FS.

Ti nisi nikada imao Fujitsu-Siemens pa zato tako i pricas.Ja sam ga imao i poklonio za dzabe i nikada vise ne bih uzeo tu marku.
Skoro sam kupio MSI EX610X i prijatno sam iznenadjen sa MSI;)
Masina se ne cuje,ladna ko spricer,moze da potera i novije igre,normalno sa manje detalja ali opet vrlo igrivo,vrlo zadovoljan:d

Ti nisi nikada imao Fujitsu-Siemens pa zato tako i pricas.Ja sam ga imao i poklonio za dzabe i nikada vise ne bih uzeo tu marku.
Skoro sam kupio MSI EX610X i prijatno sam iznenadjen sa MSI;)
Masina se ne cuje,ladna ko spricer,moze da potera i novije igre,normalno sa manje detalja ali opet vrlo igrivo,vrlo zadovoljan:d

Pa i nisam ali ortak ima FS Lifebook i toliko sam vremena proveo radeci na njemu, i extra sam zadovoljan... Definitivno su ukusi razliciti.... Za mene je FS pojam....

Za 50-ak hiljada mislim da ne moze bolje. Ortak čeka da stigne kod nas. Konfiguracija deluje odlično, samo ne znam kakva je ova ATI 3470. Pretpostavljam da je bolja od GF 8400GS, koju ima pomenuti FS.

Provrsljaj po forumima, mislim da su se ljudi malo namucili (malo vise) zbog drivera za tu grafu da bi instalirali xp.... Slican fazon kao onaj Asus x50 koji ima SIS chip set!!!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:

Laptop je kao prvo RETKO LEP, prijatno sam se iznenadio kada sam ga video, jer je 100 puta lepsi nego na slici... Laptop EXTRA radi, sve funkcionise besprekorno,ali besprekorno!!!!! Extra brz, i igre rade sasvim OK, rama vise nego dovoljno a i harda takodje, a laptop tih do besvesti.....

Mane: Nije problem naci drivere za XP, ima ih na Amilio forumu, jedini cim je sto moraju da se integrisu SATA driveri u instalaciju XP-a, jer su neki specijalni (i to se radi preko programa nLite, i nije komplikovano), to kada se uradi sve ostalo je rutina. Samo ja sam se ubio radeci to dok nisam izvalio jednu stvar, a to je da se ta integracija mora raditi na XP SP2, na SP3 nece, jer se izgleda neki driveri kolju (kako ne pitajte me).

Kod mene je laptop bio nedelju dana, i mogu da kazem da sam se jako tesko odvojio od njega.... :(
Vista na njemu radi BESPREKORNO, brzo i stabilno kao i XP....
Po meni za tu cifru nema boljeg laptopa.... Gledao sam i taj MSI ali po meni je ovaj bolji.....

FS lifebook se apsolutno ne meri sa FS Amilo serijom na primer gde Lifebook ne koshta ispod 900e a topik nosi naziv 900e za desktop plus laptop.

lol

Asus F5SL .. samo hrabro !

Ma bre Oki znam da lifebook kosta puno (a da ne govorimo o tome da je taj lifebook 35 puta slabiji od ovog FS-a).... Ti si bese pokrenuo topic za onaj Asus sa SIS chip setom.... Veruj mi spasio si i mene i jos puno ljudi ovde na forumu.... Svako od nas ti u njamanju ruku duguje po cokoladu :D

Vrh Dno