Šta je novo?

Laptop Laptop 40 000 - 50 000 za školu

Koji laptop kupiti?

Vladinemir

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
155
Pozdrav. Tražim laptop koji bi bio prikladan za učenike viših razreda osnovne škole. Uglavnom bi se koristio kod kuće kao desktop a samo povremeno bi se prenosio.
Programi koji se koriste a možda su malo zahtevniji za mobilne uređaje su npr. Gimp, Inkskejp, OBS Studio, Skečap, Tinkerked.
Budžet je 40k-50k. Pročitao sam više tema i naišao na isti laptop koji bih i ja preporučio - Asus VivoBook 15 M1502YA
Valjda će izgurati 4 godine škole za pomenute programe. Ima 16 GB RAM, 2x8 GB jedan verovatno zalemljen. Na sajtu proizvođača piše da ima nvme. Vidim cene dosta variraju. Da li to govori nešto o komponentama koje stavljaju? Ne piše koja je tačno memorija i disk. Displej znam da je krš kod svih u ovom cenovnom rangu ali bar je IPS.
Gledao sam i HP 255 G9 sa 5625u ali HP baš ne hvale ovde zbog dizajna kućišta a drugde spominju pregrevanje. Da li ovaj Asus ima to bolje rešeno?
Od ostalih procesora sam video 5500u, 7530u, onda ima onih Intelovih sa 2P i gomilom E jezgara, pa ima onih sa H na kraju naziva sa većom vatažom. Slabije od pomenutih pretpostavljam da je bolje da izbegnem.
Da li bi ovaj Asus bio OK ili imate neki drugi predlog?

Nazad
Vrh Dno