Šta je novo?

Laptop Laptop 32gb

Koji laptop kupiti?

gandalfblack

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2013
Poena
215
Pozdrav.

Treba mi misljenje ili preporuka za laptop, od min 32gb rama za posao. Generalno mi treba da se povezem na drugu masinu u studiju ali mozda uskoci neki posao (compositing) pa gledam jacu konfu.
Kupicu preko KP i tu sam gledao cene jer sam pre dve god kupio desktop konf iz potpisa i ne bih ponovo da dajem 3k+ eur. Konfa koja mi je zapala za oko je Lenovo legion 5 ili 5pro.

Ryzen 7 5800, 32gb , ssd 2tb , RTX 3070 i to sve za cenu od 1600-1700 eur.

5 pro

Mada video sam na KP Msi koji ima slicnu cenu ali Intel i 64gb. Opet ne znam kakav je Msi.

MSI

Svaka preporuka je dobro dosla, i cenovni rang je tu negde oko 1700 eur.

@gandalfblack baš taj legion 5 pro je prošle godine uzeo nagradu leptopa godine na dosta poznatih yt kanala. Ja pored tog dalje ne bi razmišljao. Eventualno ako imaš nekog u usa da ti sa ebay uzme noviji model sa 6800cpu i 3070ti pošto je na bolesnoj akciji od 1399 dolara trenutno kod poznatog lenovo reselera.

Vidim dosta pozitivnih komentara za 5 pro. Najverovatnije ce pasti odluka za njega jer cu tesko naci bolju spec za te novce.
Hvala na predlogu.

Odlična je mašina. I veliki plus što imaš 2 slota za memoriju i dva za ssd (doduše 3gen ali i ona radi posao extra). I sam se razmišljam da probam da dovučem taj novi iz usa i batalim x1 carbon

Pozdrav ljudi, mala pomoc ili sugestija oko izbora izmedju dve konfiguracije:

AMD

ili

INTEL
Razlike u ceni je 60 eur, nista znacajno.

Nazad
Vrh Dno