Šta je novo?

Laptop 13-14" do 75.000

DuleFman

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2007
Poena
319
Planiram kupovinu laptopa 13-14", budzet 75.000, eventualno 80.000 ako je razlika opravdana.

Trenutno koristim ProBook 4530s, i3 procesor, bez grafike, 6gb rama, 500gb hdd. Desk varijanta mi je u profilu.
Zadovoljan sam sa obe varijante i rade mi posao vise nego dobro, ali desk planiram da prodam, a laptop ne koristim samo ja, pa cu zbog toga kupovati ovaj.

Generalno, verujem da mi vise od i3 ne treba, ali gledam dugorocno, pa sam mislio da uzmem i5, za svaki slucaj jer planiram da koristim minimum 4 godine bez menjanja i drugih racunara.
Igrice ne igram, eventualno PES retko i ako bi se zavrteo NFS Shift ili slicno, pa bih novi uzeo sa neintegrisanom grafikom iako na ovom trenutnom nisam do sad imao potrebe, ne zelim da razmisljam da li ce zatrebati, nije to desk ipak.
Koristice se najvise za rad, vezano za internet, tako da generalno se ne razlikuje mnogo od surfa, sem sto se radi konstanto. Najteze sto bi trebalo da uradi je da u istom momentu otvori psd sa dosta layera, dreamweaver, browser sa ~30 tabova, ili u drugom slucaju ono sto vidim kao tezi zadatak, obradi video snimljen npr. camtasia programom, duzine 30-45min (nista spec, amaterski, pravljenje tutoriala). Pored toga, kao gore sto sam naveo, ponekad da se provuce igrica, ne bitni detalji, ali ipak mora biti dovoljno jak da moze.

Pre svega me interesuje vase misljenje o kvalitetu trenutnih notebook resenja, da li su dovoljno kvalitetni i izdrzljivi da se mogu koristiti svakodnevno minimum 12 sati, ne konstantan rad, ali svakako bi toliko bio ukljucen? U kucnoj varijanti, baterija bi bila napolju i radio bi na struju, to nije problem.

Ideja je da mi u kuci sluzi kao zamena trenutnom desku, gde bih ga kacio putem HDMI na 26" fullHD monitor, u slucaju da idem, samo bih ga otkacio i normalno koristio gde god.
Trenutno mi veoma pravi problem to sto moram podatke da sinhronizujem svaki cas, a nemam neko valjano resenje. Radi se o velikom broju fajlova, iako ne velike tezine, zna da uzme vreme.

Uz to bih uzeo neki cooling pad, ipak treba dosta dugo da radi, na stolu.

15.6 sada koristim i ok mi je, ali iako ne velika razlika cini mi se da je 13-14" ipak bolje resenje za prenos, takodje mi vise odgovara jer je tastatura, a pre svega touchpad centriran, nema numericke tastature.

Posto kupovina u svakom slucaju nece biti barem jos nekoliko meseci, da li cekati neko dobro reenje za taj novac sa Ivy bridge platformom?

U tom segmentu ENVY mi se najvise dopada, ali za tu cenu kod nas svi drze isti model, koji mi uopste ne odgovara, ali verujem da ce se do tada promeniti. Takodje sam gledao pavilion od hp i dellov vostro, ostalo nista zanimljivo nisam video.

Mora posedovati barem 1 USB 3.0, a pozeljno makar 2, ipak treba da se koristi duze. Veliki plus za aluminijum, makar kao kod probooka. Takodje znacajno ako je ulaz za slusalice sa strane, a ne napred. Jos jedna potencijalna prednost, osvetljenje tastature.

Naravno, kuci bih ga upario sa bezicnom tastaturom i misem, zvucnicima.

Molim vas da mi prema mojim potrebama i zeljama predlozite nekoliko modela, eventualno posavetujete ako izlazi nesto zanimljivo, realno je da ce kupovina biti tek u novembru, ali sam hteo da se raspitam, kako bih mogao ostalo da isplaniram.

Razmisljao sam prvo o resenjima oko 100.000, ali zaista ne bih bacao pare na nesto sto nije potrebno. Tako da bih cak isao pre za kvalitetno resenje, sa slabijom konfiguracijom, ako podrzava moje zahteve.

Poslednja izmena:
Vrh Dno