Šta je novo?

Laptop ~1000e, preporuke

NestorAnestos

Cenjen
Učlanjen(a)
08.12.2012
Poena
150
Pozdrav narode i narodnosti!
Treba mi laptop, do 1100e max, za CAD programe, 3DSMax, PS, i slične grafičke programe koji prate jednog studenta arhitekture.
Dakle treba mi za rendere slika, da ih što brže radi. Laptop može od 15, ili 17 inča, mora da bude i7 i grafa što bolja jer volim i igrice da pikam :)
Za oko (odavno) mi je zapao ASUS G74 ali nažalost sada ga teško nalazim a i ako ga pronađem cene su basnoslovne. Dopada mi se i Lenovo Y500 ali kao i svaki ima vrline i mane.

Dakle, gejmersko-arhitektonski laptop!

Ko predloži najbolji ima pivo kad kupim mahinu :)

Ako si spreman da platiš taj iznos ASUS N76VJ ti ispunjava želje.

Dakle 17.3" full hd relolucije sa mat ekranom, procesor i7 sa 16GB memorije na 1600MHz, grafička sa 2GB i dva harda od kojih je jedan 256 GB SSD malo sporiji 1TB na 5400

Jeftinija varijanta je ovako nešto kao što je N76VZ

Još jeftinija varijanta ispod stotke sa ekranom od čak 18,4" ali malo više plastike i niže serije bi bio ovaj K95VJ

p.s.
Pošto si pogrešio podforum, neka neko od moderatora premasti temu u odgovarajući tipa šta da kupim i slično

Poslednja izmena:
Nece se naigrati sa 635m slabo je to ima za 60k da se nadje laptop sa 635m u kombinaciji sa i3!

660m je trenutno best buy , preporucujem ovaj laptop http://www.gusari.com/NOTEBOOK-ASUS...m_source=eponuda.com&utm_campaign=direct_link jeste mana 4GB rama za ovako jak laptop ali lako moze da se ubaci 8GB , bio je ranije Lenovo y580 za 105k iste specifikacije je imao kao ovaj Asus ali je rasprodat za kratko vreme nigde po radnjama ga nema! Ovaj Asus ima legalan windows pa je mozda zbog toga cena opravdana!

gusari nemaju maloprodajni objekat , jedino narucivanje online na kucnu adresu je moguce...

Samo da napomenem da su 650m i 660m iste grafe razlikuju se po brzini rama, mada ima i GT650m sa ddr5 ali redje...

Inace i ja imam istu dilemu oko kupovine laptopa u tom cenovnom rangu ~1000-1200e.
U opticaju su: ASUS N56(najsnaznija verzija sa i7,650m,FHD ekranom), ASUS G55VW, ASUS U500VZ(malo skuplji)

Najblizi sam N56, G55 je malo glomazan i tezak ali ima najbolje hladjenje itd, a U500 je malo jaci sa cenom ali zato ekran i generalno sve ubija, ne znam ni sam...

Poslednja izmena:
ovako nesto(po svojim karakteristikama) bi ti bilo idealno

http://itsvet.com/proizvod/asus-g75...-led-hd-win7hp-64bit/comp_comp_laptop/20/9080

ako hoces da se igras,ja bih ti savetovao da uzimas laptop ili sa GT560 ili GT 660 grafickom karticom...sve ispod toga je slabo....a tako snazna kartica bi ti dobro dosla i u drugim poslovima koje bi obavljao....

mada,potrazi jednu temu u ovom podforumu o laptopovima,sa jedno tako skupom i "besnom" asusovom masinom covek je imao problema(ocigledno softverskih,a mozda i hardwerskih).....zato sam ti i napisao da bi ti po karakteristikama odgovarao taj laptop,a sad kako bi ti bilo dalje u praksi,ko zna....:)

Izvinjavam se na promašenom forumu, nadam se da će moderator prebaciti temu na pravu lokaciju :)

Upoznat sam sa ASUS G75 ali po mojim procenama i dosadašnjem utisku čitajući net komentare ASUS G74 je mnogo pouzdaniji. Cena G75 drastično pada što potvrđuje moju pretpostavku, dok je G74 skoro pa nemoguće naći, i ako ima na sajtu kada pošaljem poruku radnji kažu da nema.
Što se tiče Windowsa ne treba mi, jer preko fakulteta imam i Win 7 i Win 8 besplatno, professional, tako da ne dam pare za badava :p

pa G74 vise nema jer je stara serija koju je zamenila G75....i to sto se prodavalo su neki zaostali primerci koji se nisu mogli prodati zadnjih meseci/godina.....a cena je bila visoka ne zato sto je taj model nenormalno dobar,nego zato sto ti prodavci pokusavaju da "spasu sto se spasiti moze",tj da povrate deo sredstava ulozenih u nabaku tih laptopova,a uopste im se ne isplati da ga prodaju za osetno nize cene....(npr koliko on zapravo i vredi u tom momentu)

tako da tesko da ces i ubuduce igde i nailaziti na G74.....kao sto je uvek slucaj sa hardwerom u IT svetu kada izadje nesto novo

KOliko sam ja shvatio čoveka njemu je laptop privenstveno namanjem za CAD programe, 3DSMax, PS.

SVa tri modela u zavisnosti od cene zadovoljavaju u potpunosti onomoe što želi. Takođe grafička je dovoljna jaka za verovatno povremeno igranje.

Ako se pak traži gejmerski laptop mada je meni to kontradikcija u osnovi onda bi trebalo da se promeni naslov teme.

Jer porediti laptop sa ssd i 16 gb memorije sa nekim od 4 bez ssd jer ima jaču grafičku i nema mnogo smisla.

KOliko sam ja shvatio čoveka njemu je laptop privenstveno namanjem za CAD programe, 3DSMax, PS.

SVa tri modela u zavisnosti od cene zadovoljavaju u potpunosti onomoe što želi. Takođe grafička je dovoljna jaka za verovatno povremeno igranje.

Ako se pak traži gejmerski laptop mada je meni to kontradikcija u osnovi onda bi trebalo da se promeni naslov teme.

Jer porediti laptop sa ssd i 16 gb memorije sa nekim od 4 bez ssd jer ima jaču grafičku i nema mnogo smisla.

Posto ce mu inace 16 gb koristiti? Vise od 8 mu ne treba na tom lap topu. Ja evo gledam taj g75, izgleda dobro, imas ti i verzije sa 8 gb, a mozes i da sam dodas kad budes imao novca. Velika razlika, bar koja meni znaci je sto u g75 naspram g55, sem sto ima veci ekran, je sto ima hard disk u jednom ali plus ima jos jedan slot za ugradnju ssd-a, koji isto mozes kupiti kad budes pri novcu za to.Samo se skine jedan sraf i poklopac i to je to. G55 nema tu opciju.
Covek je rekao gamersko/arhitektonski, a svi znamo sta je dobro za igre, tako da bih ja licno uvek izabrao malo bolju grafiku u startu da mi traje naspram stvari koje su zamenljive..

Poslednja izmena:
Taj lenovo ima prespor disk, premalo memorije i instaliran OS a on kao student fakulteta koji ima saradnju sa M$ već dobija legalan OS

Ako nisu upućen baci pogled čemu služi taj ssd od smao 16 GB. A št ose drugog tiče negovorim o veličini nego o brzini rotacije na 5400 a ono što je napred navedeno su bili diskovi ili na 7200 ili su bili 250GB ssd.

Složićeš se da ima razlike

Uzmi y580, ali verziju sa 4GB rama i bez tog malog ssd-a. Ta verzija kosta oko 100k dinara, i samo kupi jos jedan ram stick od 4gb za 2k dinara. Ustedis 20 hiljada, a maltene identican laptop dobijes. To sam bar ja uradio :) A naknadno mozes da zamenis i hard sa ssd-om.

Ako nije reklama PC Practic. Imao je laptop kod dobavljača pa su ga nudili WinWin i PCPractic. PCPractic mi je ponudio za 104k i daju mi popust na neku torbu pa sam uzeo kod njih, maksimalno su mi izašli u susret. Imam Windows 8 a komp dolazi bez njega, pa mi to dodatna ušteda :) Jedva čekam da stigne! :D

Dobro si prošao sad sam bacio pogled na sat i nism primetio da ga imaju u ponudi

Fazon imali i oni i W kod dobavljača. Čim se pojavio ja se raspitao ko će dati jeftinije i rekao da poruče. Čim su mi javili da je poručen video sam da je izbačen iz ponude kod obe firme. Javiću utisak kada laptop isprobam :) I moraću ranac da nabavim, ne mogu 5kg da nosim u ruci :)

Vrh Dno