Šta je novo?

Lap top za video nadzor

MR.BIG

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2004
Poena
350
Uf, negde je ovo bilo, mislim, ali ne mogu da nadjem!
Elem, kakav laptop(nemam mesta za desktop) mi treba da bi izvrsavao video nadzor, znaci snimanje bar 12 sati!
Pomoc, hvala!

Poslednja izmena:
Zavisi kakav je ostatak sistema za nadzor. Ako se radi o vise kamera, profesionalnih za nadzor, znaci ne web cam, ja znam samo za PCI kartice za nadzor, koje su, jel' neupotrebljive za lap top.

Postoje sa 4, 8, 12 itd ulaza i softver omogucava simultano snimanje sa svih kamera (koje imaju kompozitni video izlaz) istovremeno, naravno. Tu postoji i motion detecting softver itd. ali sve jedno ta prica ti bas ne koristi..

Sto se tice snage, bar pre neku godinu kada sam se aktivnje bavio opremom za nadzor, bila je potrebna prilicno jaka desktop konfiguracija da bi mogla da gura to. Sto jaci procesor, sto vise memorije, u principu stavljali smo najjace sto je tada postojalo, neke bartone 2500, sa 1GB rama.

Za lap top, I have no idea :)

Pa ako je u pitanju samo jedna kamera i nije neka high quality, umesto nje moze da se stavi neka bolja web kamerica, pa na lap top. Sto je sigurno daleko do nekog kvalitetnog resenja ali moze da posluzi kao informacija.

Ako je potrebno vreme snimanja od 12 sati, to moze da odradi i neki kucni VHS recorder koji ima EP brzinu, koja je 3x manja od SP, pa kada se stavi kaseta od 4 sata to je 12.

Naravno, tu su i profesionalni snimaci za nadzor sa hard diskom i ogromnom autonomijom snimanja. Takodje su kompaktni, me zauzimaju mnogo mesta, ali jedino su malo skuplje resenje.

Ma ako imas radnike koji ti kradu :smash: , a ne tu neki nadzor :D

Zabodi bilo kakvu kameru (usb na primer)
Pokreni windows movie maker
klikni na "record"
odaberi video i audio
odaberi format i kompresiju. Od kompresije zavisi koliko ce prostora zahtevati na disku i kakav kvalitet slike zadovoljava.
poz

Vrh Dno