Šta je novo?

Lap-top za sestru

Ivan1995

Cenjen
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poena
169
Znaci hteo bihd a pazarim neki lap top z asestru, budzet je oko 30.000 din, da bude 15 ili 17", sluzice ono klasika za muziku, net, jedina igrica koju e mozda igrati je Sims3 i to je to... Ja sam gledao nes, tipa ovako nesto... Hvala, pozdrav

Poslednja izmena:
Radiće Sims3 na tom Brazos laptopu iz prvog posta, a realno je najbolji izbor za te pare. Jedino ga proverite vizuelno da li vam se dopada.

Gledam neke Benchmark testove za AMD Radeon HD 6310:
Fifa 11 (2010) -- 55 frejmova (low detalji)
CoD Modern Warfare 2 -- 28 frejmova (low detalji)
Anno 1404 -- 38 frejmova (low detalji)
Crysis - GPU Benchmark -- 25 frejmova (low detalji)

Sims3 je 2 do 3 puta manje zahtevna od pomenutih igara, te bi trebalo da ima 40+ frejmova na low detaljima i verovatno da budem igriva na medium detaljima sa 20 do 30 frejmova.

Poslednja izmena:
I ja mislim da može da igra Sims 3 na toj toshibi. Mada za ne tako veliku razliku u ceni ovaj Acer iz trećeg posta je mnogooo bolja kupovina.

Jedino sto, ko zna u sta je spakovana ta bajna konfiguracija u tom Acer-u (kvalitet izrade itd.) i kakve temparature moze da dostigne ona ati 5650 (tj. kakvo li je hladjenje) jer ipak je to eMachines
Opet mislim da nije toliko losa ona toshiba da ne moze da potera Sims 3. Uostalom 6310m je bolja i od ati 4200
A i duze ce trajati baterija:D

Jedino sto, ko zna u sta je spakovana ta bajna konfiguracija u tom Acer-u (kvalitet izrade itd.) i kakve temparature moze da dostigne ona ati 5650 (tj. kakvo li je hladjenje) jer ipak je to eMachines
Opet mislim da nije toliko losa ona toshiba da ne moze da potera Sims 3. Uostalom 6310m je bolja i od ati 4200
A i duze ce trajati baterija:D

Acer iz trećeg posta mi izgleda kao nevolja u najavi. :)

Izvinjavam se zbog duplog posta, imao sam neke probleme sa netom pa se okacise 2 :)

Znaci hteo bihd a pazarim neki lap top z asestru, budzet je oko 30.000 din, da bude 15 ili 17", sluzice ono klasika za muziku, net, jedina igrica koju e mozda igrati je Sims3 i to je to... Ja sam gledao nes, tipa ovako nesto... Hvala, pozdrav
Za te pare Brazos obavezno, nemaju šta da traže malo jače performanse neke starije arhitekture u odnosu malu potrošnju tj. trajanje baterije koju Brazos nudi :)

Pomoc pliz

Kupila bi ovaj laptop,znam da ima boljih za te novce ali razlika i nije tolika.Posto se ne razumijem u tehniku,osim sto pretrazivanjem po netu ne saznam trebam savjet onih koji se razimiju.Da li ga vrijedi kupiti? Hvala

SONY 15.5" HOME COPUTING LAPTOP,model VPCEB4E4E-WI.AE1,nasla sam ga za 580E novog bez operativnom sistema,Intel core-i5,480M processor
4Gb memmorije
500GB hard drive

Up to 3 hours battery life.

Meni je ipak bitno da je dizajn dobar sto ovaj ima.

Pomoc pliz

Kupila bi ovaj laptop,znam da ima boljih za te novce ali razlika i nije tolika.Posto se ne razumijem u tehniku,osim sto pretrazivanjem po netu ne saznam trebam savjet onih koji se razimiju.Da li ga vrijedi kupiti? Hvala

SONY 15.5" HOME COPUTING LAPTOP,model VPCEB4E4E-WI.AE1,nasla sam ga za 580E novog bez operativnom sistema,Intel core-i5,480M processor
4Gb memmorije
500GB hard drive

Up to 3 hours battery life.

Meni je ipak bitno da je dizajn dobar sto ovaj ima.

Pre nego što se odlučiš za laptop, ako ga ranije nisi kupovala pa nemaš iskustva, je da odrediš koju će svrhu odnosno ulogu imati. Da li će se često prenositi, ili će uglavnom stajati na stolu (desktop replacement). Ako je namenjen prenosu, onda specifikacije odlaze u drugi plan u odnosu na težinu, gabarite, i neke druge osobine (glossy ekran itd.), naravno ako novac nije problem onda možeš da imaš sve, i jaku specifikaciju i prenosivost.

U svakom slučaju, gledaj da bude što lakši i što tanji - ne trebaju ti gomile nekih multimedijalnih tastera koje nikad nećeš koristiti a koji povećavaju gabarite. Male razlike u težini i veličini, čine laptop upotrebljivim/neupotrebljivim recimo u krevetu.

Sa tim na umu, taj VAIO ne deluje loše za kućnu upotrebu (kako mu i ime kaže), mada ja nisam u toku sa cenama, pa je moguće da za te pare (koje nisu baš male, verovatno možeš da nađeš i nešto bolje, ili nešto isto a jeftinije (Sony brend se dodatno naplaćuje sam po sebi).

Meni deluje ovo ok masina:

http://www.laptopcentar.rs/product/DELL-Inspiron-M5030-P340-3-320-12201104

Laptop ima sasvim dobar dual core CPU u toj klasi,zatim ima 3 gb ddr memorije, ima 320 gb hard disk i 3 godine garancije.Grafika je blago receno sr... u bojama.Medjutim ja licno mislim da je bolje uzeti dell masinu nego uzeti acer masinu.Razlika je ogromna a ni taj acer nije neka gamer masina.

Za 300 evra realno zaboravi na igrice a oni modeli sto nude gaming varijantu za 300 evra je blago receno uzas koji ce ti trajati od srede do petka.Masine od 300 evra su ti blago receno sklopocije koje rade dok rade.A kad nemas para bolje uzmi dell masinu ili tu toshibu nego taj acer.Imao sam prilike da koristim ovaj model sto sam ti predlozio i onako.Utisak je da laptop nije bog zna sta ali da nije ni tako los.7-ca radi solidno.Jedino sta se meni ne svidja je izgled ali racunaj da je zimus taj laptop kostao oko 39 000 din tako da po meni uzimaj dok je sok akcija.

@kika

Imas za 530 evra dell laptop sa i5 cpu i 4 gb ram-a i 500 gb hard i odlicnom grafikom.Ako oces da das 50 evra na laptop samo jer pise sony samo izvoli ali ja mislim da dell nudi i bolje i kvalitetnije za manje kesa.Ja licno sony ne volim jer mislim da nude nista specijalno za velik kes.Slicno ko apple.

Imenjače, za Sims 3 se ne sekiraj ;) Ja sam zbog devojke morao da ga instaliram na Compaq q615 (AMD X2 QL-64, 2GB RAM-a i integruša HD3200 bez sopstvene memorije) i sa medium detaljima radi u desktop rezoluciji bez problema. Zato mislim da će bilo koja AMD konfa da ti završi posao...

Axa pa ok, nego ja koliko vidim ovaj ima 4250 graficku koja je kao kod mene na desktopu, i ja tu pikam i fifu i pes11 isto imam x2 i sasvim ok radi, pa ne bi bilo lose da i to pokrenem, malo je skuplji od prvog ali ima P360 cpu,pa ne znam koja je razlika... Pozdrav

Ja bih lično odabrao onu Toshibu iz prvog posta jer je aktuelna platforma, ako nešto navodim kao manu AMD based notebookova to je kultura rada (zagrevanje + bučniji kuler), a Brazos bi trebalo da je doneo unapređenje u tom sektoru. Mada sam siguran da ni sa C660D-12U ili DELL Inspiron M5030 ne bi uopšte pogrešio.

UZeh za kcerku HP -G7 (1003em).
Wei index 5.3

Idem sutra da kupim lap top i razmishljam da uzmem acer i 3 posta ili toshibu iz prvog, dakle zanimaju me perfomanse koliko je bolji procesor i grafa na ovom acer laptopu od toshibe?

Dell M5030 je bolje resenje nego toshiba.Ako nista cisto zbog povoljnije cene i 1 godinu vece garancije.

Idem sutra da kupim lap top i razmishljam da uzmem acer i 3 posta ili toshibu iz prvog, dakle zanimaju me perfomanse koliko je bolji procesor i grafa na ovom acer laptopu od toshibe?

Taj Acer je znatno brzi, jer je P320 i 5650 daleko ispred E-350 po performansama :) Jedino ne znam kako je reseno hladjenje, posto je negde moralo da se zakine da bi taj laptop imao tu cenu, ali da se ja pitam uzeo bih tog Acera, kako bi mogao da igram igrice na lapu :)

Nema taj ACER imaju ovaj http://www.bcgroup-online.com/index...ines_E642G-P342G32Mnkk_+_POKLON_2GB_RAM_13178, recite mi koji je najbolji do 35-36 soma laptop idem za sat vremena da uzmem neki znachi koji ima najacu grafichku za te pare?
Sa Acerom, a pogotovo sa njihovim eMachines "pobrendom" za još jeftinije laptopove nikad ne bi' spavao mirno, isto se odnosi na MSi, pogotovo u ovoj klasi ispod 500e.

Uzmi toshibu ili čak onaj Dell i bog da te vidi, možeš posle i dokupiti garanciju na 3 godine za toshibu.

Poslednja izmena:
Slazem se 100% sa kolegom adamom.Ko ne plati na mostu platice na cupriji.......To sto nudi acer za 32 000 din je ne samo nerealno nego ultra mega nerealno....Takav hardver za te pare je blago receno za rubriku verovali ili ne.Mora negde da su spucali kvalitet kad to nude za te pare.Ja sam se polakomio tako na MSI prosle godine i zeznuo sam se.

Po meni bolje ici na toshiba , dell ili lenovo nego acer ili msi.Jednostavno previse nude za male pare.Mora tu nesto da smrdi.Ili losa izrada ili lose hladjenje.Misljenje moje da niko ne moze napraviti takvu masinu za te pare.

Acer emachine je odlican za te pare,imam stariji emachine i pregurao je dosta tako da onaj ko ga nije koristio bolje da ne prica napamet.
Toshiba je sa C650/C660 katastrofa,obicna plastika,brend sve vise tone dole a % reklamacija sve veci...
Dell M5030 je zenski notebook sa onim kruzicima i izuzetno je debeo za jedan notebook,po meni nista posebno i dobro bih ga zaobisao.
Pedja ako si krenuo za 35-36k da kupujes notebook sa jakom grafikom bolje i nemoj ici u kupovinu.

Jednostavno previse nude za male pare.Mora tu nesto da smrdi.Ili losa izrada ili lose hladjenje.Misljenje moje da niko ne moze napraviti takvu masinu za te pare.
A ti jednostavno pričaš napamet. Ja koristim Acera evo već više od tri godine, i radi isto kao i prvog dana. Jeste to bio malo skuplji model u to vreme, ali i dalje jeftiniji u svojoj klasi od drugih. Nema nikakvih problema ni sa hlađenjem, niti je izrada loša, prosto odličan računar, ne samo za te pare, već uopšte.

S druge strane imam sad kod sebe neku Toshiba Satellite, i mogu da kažem da je kvalitet materijala dno-dna. Baš izgleda onako jeftino. Laptop inače normalno radi, ali ovaj Acer Aspire sa kog sada pišem je mnogo bolji od te Toshibe.

Skoro sam pricao sa drrugom, i on ima Toshibu neku, i kaze da nije bash zadovoljan, da mu s epar puta kvarila...
Da li je ovaj lap top dobar, jel Intel P6200 noviji cpu...?
Hvala, pozdrav

Hm sad citam ovo i svi vi sigurno znate bolje od mene, ali ja sam skoro kupila jednu polovnu toshibu satelite L 500-1ek http://www.tehnomanija.rs/katalog/toshiba-laptop-satellite-l500-1ek.html evo ovaj....kvalitet izrade je savrsen , nigde nista ne pucka, sav je jak, tastatura extra....monitor se ne drzi na one dve mali sarke vec ima celom duzinom sarku, ako me razumete...toliko je sve cvrsto i dobro da sam ja odusevljena, pre neki dan gledam kod prijateljice HP neki compaq...covece ono krcka na sve strane, a noktom mogu da razdvojim plastiku od monitora...touch pad desni klik krcka sav je plastican....ja sam dosta gledala po radnjama racunara, jer nama devojkama je nekako izgled bas bitan je l, meni narocito ta zavrsna obrada...i mogu reci da su po mom ukusu bile jedino toshibe...jos kad bi radili neke boje metalik, tipa boja zlata ili tako nesto uh...:)...

Nazad
Vrh Dno