Šta je novo?

lap top radi ali monitor.....:(

crvenkapica

Čuven
Učlanjen(a)
11.10.2003
Poena
604
imam lap top TOSHIBA tecra 8100. Problem je u monitoru. Vec neko vreme sam imala problem jer se svetlo tj monitor gasio pa sam morala da ga spustim skoro do zatvaranja na kratko da bih opet videla ekran. Ovog puta komp je pao i monitor se dokrajcio :((
Molim za neko objasnjenje i mozda resenje...
HVALA! :smash:

nema tu sta da se objasnjava, sve je jasno. mozes da das oglas da kupujes ekran za taj model (mozda je nekom crkla maticna ploca i sl.) ili da ga kacis na neki eksterni monitor...

...mada... nazirem ja ipak sliku u pozadini. mozda samo neko svetlo je u pitanju...?

Poslednja izmena:
lici na crknuto pozadinsko osvetljenje (tj neko svetlo), ja cenim da se moze popraviti, naravno u adekvatnom servisu, najbolje pitas one koji su ti prodali, ja mislim da za toshibu postoji servis u yu, ali ne garantujem...

btw NEMOJ da bacas laptop |>

Mozda te samo taster zeza (ako se ponekad upali a ponekad ne). Ako nikako nece da se upali pozadinsko svetlo, verovatno ti je crklo napajanje neonki (obicno ih ima 4 komada). U svako slucaju nemoj da ga bacas.

ok, napajanje neonki, a do toga dolazi kako zapravo?
i ako je to, sta mi onda treba da bih to sredila? sta tacno...
HVALA!

ja tek sad vidim da tebi pise france?
daj nosi ga u servis, sama ga neces nikako popraviti... evo ja popravljao svoj telefon, pa sad ovi u servisu vec nedelju dana pokusavaju da ga vrate u zivot...

meni je crkao konvertor na IBM ThinkPad-u jednosmerne na naizmeničnu za neonku koja osvetljava ekran (ima 1 neonku samo, ne 4 komada kako neko reče)... ne mogu nigde da nađem konkretan čip koji je izgoreo, pošto smo ustanovili kvar...

znači ekran radi, samo osvetljenje je umrlo, i džaba... eno ga notebook skuplja prašinu...

Ako si u Francuskoj, iskreno, ne verujem da ti se isplati servis. Ako dolazis ovde, ponesi ga sa sobom, pa ga ili popravi ili prodaj.

CENE SU CESTO VRLO SLICNE NA OBA MESTA A
ZNAS LI KOLIKO BI ODPRILIKE KOSTALO TO TAMO U SCG?

THANX!!! :wave:

Nazad
Vrh Dno