Šta je novo?

Lap + neka druga baterija ili akomulator

richier

Cenjen
Učlanjen(a)
08.10.2012
Poena
170
Imam lenovo T400 i baterija mu je "ok", nekih 1.5h ili ako bas sve poiskljucujem i smanjim brightness mogu da izvucem 2h. To je ok ali kada mi stvarno treba lap onda mi treba na malo duze od toga,znam da mogu da pazarim jos jednu standardnu bateriju za lap ali posto mi mobilnost nije tako bitna poceo sam da razmisljam o povezivanju lapa i nekakvog akomulatora. Danas videh oglas za ovu bateriju
l4KDh9w.png
ima li iko ideju koliko bih mogao "vremena" na lapu da izvucem sa ovom baterijom i da li uopste mogu nekako da ih povezem?

To ti je zamenska baterija za UPS. Umesto toga kupi UPS sa već ugrađenom baterijom.

Poslednja izmena:
Možda je bolje da kupi DC/AC konvertor i neki akumulator za automobil/kamion, ako već mobilnost nije bitna. To mi malo nije jasno - nije bitna mobilnost, a ne postoji struja iz zida?

Thnx guys
Mobilnost mi nije bitna jer radim kod kuce a lap mi treba samo kad nestane struje jer nasi vrli momci iz elektrovojvodine jednom ili dvared mesecno cackaju nesto jer "usavrsavaju" nasu elektro mrezu da bi jednog dana bila najbolja u ovoj galaxiji(sarcasm off).
Razmisljao sam vec da kupim ups i kolega sa bencha mi je preporucio ovaj

https://shop.benchmark.rs/ups_i_avr_uredjaji/powerbank_electronic_corp_nv_1000_usb_nova_series-26621

Malo je skuplji ali racunam da bi mogao da mi da par sati na lapu?
I auto akomulator je opcija al ups bi mi sluzio i kao zastita pa sam blize njemu.

Nece ti UPS doneti bitno vise rada na tom laptopu. UPS je za svaki slucak, baterije im uopste nemaju veliki kapacitet.

Батерија ради два сата и после тога је потребно још толико?? Баш озбиљно усавршавају ту мрежу. Тешко да ће неки UPS који није беш прескуп да издржи толико, једино агрегат али је то већ за озбиљније потребе, за неку дивљину или озбиљне рестрикције, а надам се да то неће више да се дешава.

Nađi negde neispravnu bateriju za tvoj laptop, zatim kupi nekoliko 18650 baterija, poveži ih van te baterije i imaces mnogo veci kapracitet.

Ako ti laptop ima 6-ćelijsku bateriju onda uzmi 12 komada 18650, ako ima 4-ćelijsku onda uzmi 8 ili 12.

Nazad
Vrh Dno