Šta je novo?

Language bar na Win 7 starter

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Sestra je kupila lap top sa Win 7 starterom.
Hoce da joj pored taskbar-a stoji ikonica preko koje menja jezik pisanja, navikla je tako. Kada se u CP-u podesi kako treba, ikonice NEMA.

Da li je to jos jedno ogranicenje startera ili je nesto drugo u pitanju ?

Ne bi trebalo da bude ogranicenje, ovde imas podesavanje za to:

Uploaded with ImageShack.us

a ovako je kod mene:

bar2e.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Poslednja izmena:
Probaj ovo:
Desni klik na taskbar, izabereš Toolbars i uključiš Language bar.

Ni home ni starter nemaju mogućnost promene jezika tj dodavanja Language packs tako da nisam siguran da li onda imaju mogućnost izbora jezika iako to baš i nema mnogo veze jedno sa drugim. Neka me ispravi neko ko ima jednu od ove dve verzije

Starter nema mogućnost ni promene teme ili pozadine tako d aje mala varijanta d aima ovu opciju ali ponovo kažem neka me ispravi neko

Poslednja izmena:
nema mogucnost menjanja jezika os-a (display language)....keyboard language je nesto sasvim drugo...mogucnost kucanja texta koristeci karaktere nekog drugog jezika sem engleskog...moze da se menja u svim verzijama win 7

Probao sam ovo sto su kolege sugerisale medjutim language bar se i dalje ne pojavljuje. Starter je dosao sa laptop-om.

Da li mogu da dodam manuelno nekako ? ctfmon.exe ?

nema mogucnost menjanja jezika os-a (display language)....keyboard language je nesto sasvim drugo...mogucnost kucanja texta koristeci karaktere nekog drugog jezika sem engleskog...moze da se menja u svim verzijama win 7

Nisam ni rekao da su te dve opcije identične ali sam naveo da nije moguće promeni temu a ni pozadinu pa sam napisao da po analogiji postoji mogućnost ni da promena jezika unosa nije moguća.

Ali izgleda nije tako bar pema ovome:

http://www.sevenforums.com/tutorials/86239-keyboard-layout-change.html

Poslednja izmena:
Ovo ocigledno ne postoji kao opcija na Starteru, danas sam pogledao na svom netbuku i nema je...

To nije ograničenje startera.
Imao sam starter i radio je promenu tastature bez problema.

Pokušaj sa ALT + SHIFT (default prečica za promenu kodnog rasporeda) možda radi promenu tastature :)

@Civil

Jesi li probao sve tri varijante koje su navedene u linku koji sma postavio ili ovo što ti je predložio marko98?

Ne znam da li ste me razumeli. Ja MOGU da menjam jezike putem ALT + SHIFT, problem je sto se u taskbar-u ne vidi ona standardna ikonica.
Znaci, funkcija postoji.

Idi desni klik na taskbar > toolbars i stikliraj Language bar
Poz

Poslednja izmena:
Da li je to jos jedno ogranicenje startera ili je nesto drugo u pitanju ?

Imam Starter na kucnom kompu (iz potpisa) i na lap-u.
Bez problema menjam "input languages".
Pretpostavljam da je language bar negde pobegao :p

Vrh Dno