Šta je novo?

LAN problem sa mrezom!!!

luka-d

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Kako da se umreze dva PC-a za prenos podataka. Povezemo kablom i ukucamo IP Adrese za jedan manje od drugog znaci moja adresa je 192.168.254.5 a on stavi sve isto 192.168.254.4 i nece da se vide u WORKGROPU-u ja se vidim ali njega nema i on cak nevidi ni sebe i mene. A igre idu normalno. Hvala unapred. :banana: :banana:

Jel si sherovao foldere?

:smash: Jesam sve sherovao sam i kucao adrese i menjao naziv za workgroup (znam da treba na oba kompa da se zove isto) iskljucio sam i FireWall i smanjivali smo brzinu. Upomoc. :wall:

Nije u sherovanim folderima, bar bi se videli prazni kompjuteri.
Kod njega je problem cim ne vidi ni sebe.
Proveri subnet, 255.255.255.0 treba da bude.
Treba i instalirati 'file and printer sharing for ms network'
I ukljuciti isto to.
Toliko sa ovoliko datih podataka.

:banana: Sve sto si rekao je vec uradjeno osim samo nerazumem sta ti ovo znaci Treba i instalirati 'file and printer sharing for ms network' to neznam kako?

control panel,network connections, desnim klikom na local area connection i treba da ti pise file and printer sharing
kod mene je instalirano sledece:

client for ms networks
file and printer sharing
qos packet scheduler
internet protocol

i sve radi ok osim sto mreza sljaka na 10mbita jer je vrljav kabel

Ne treba ti wins da bi file and print sharing radio. Uradi sledece na racunaru sa adresom 4: otvori windows explorer i kucaj \\192.168.254.5 i enter
Otvorice se nekoliko stvar, a ukoliko je nesto shareovano i ti folderi.

I kakav je rezultat ?

Rezultata nema nismo nista namestili nece pa nece.

My Comp>Manage>Local Users And Groups>Users>dblclck Guest
i tu odštikliraj Account is disabled pa vidi...

My Comp>Manage>Local Users And Groups>Users>

Ovo gore mi nije jasno udjem u My Computer pa gde je onda Manage ja to nemam.

stisnes desno dugme misa na my computer, pa ces videti manage :)

Mozda ima WinXP home :)

Poslednja izmena:
A da probas sa nekim proverenim kablom (da nije vrljav)?
Pokusaj na obe masine da stavis isto korisnicko ime i password, oba korisnika da su administratori.

Local area connection properties>TCP/IP properties>advanced>WINS pa cekiraj
Enable NetBios over TCP/IP

Batica je napisao(la):
My Comp>Manage>Local Users And Groups>Users>dblclck Guest
i tu odštikliraj Account is disabled pa vidi...

Nasao sam ovo sto si rekao ali sta sada.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    184.3 KB · Pregleda: 61
Pa nije ni stiklirano.

Pa onda stikliraj :p Probaj vidi, mislim sta da ti kazem :smoke:

Znaci imam identican problem namucih se na kraju cu da kupim Wireless karticu za komp pa da se s tim bakcem. :crash: :wall: Samo sto meni nisu iste IP adrese kao njemu, i na laptopu mi je Win XP Home, a na kompu Pro, al to valjda nema veze?

E ovako, odstiklirao sam ovo guest na oba kompa, i sad na ovom jednom na kom nije prepoznavao ni sebe (a kojem je IP 172.16.0.1 ako nesto znaci i na njemu je xp pro i to je desktop komp, ovome drugome je 0.2, lap je i ima xp home, ako ovo uopste nesto znaci) se nista ne desava, a na ovom drugom mi nalazi komp kad idem na my net places pa search computer, ali kad kliknem 2put se nesto muci pa na kraju iskoci prozorce: \\Warnerbros is not accessible. You might not have permission to use this network service. Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions.

The network path was not found."

I ima samo OK da se klikne...

stefank je napisao(la):
E ovako, odstiklirao sam ovo guest na oba kompa, i sad na ovom jednom na kom nije prepoznavao ni sebe (a kojem je IP 172.16.0.1 ako nesto znaci i na njemu je xp pro i to je desktop komp, ovome drugome je 0.2, lap je i ima xp home, ako ovo uopste nesto znaci) se nista ne desava, a na ovom drugom mi nalazi komp kad idem na my net places pa search computer, ali kad kliknem 2put se nesto muci pa na kraju iskoci prozorce: \\Warnerbros is not accessible. You might not have permission to use this network service. Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions.

The network path was not found."

I ima samo OK da se klikne...

Verovatno vec znas al' ajd' da pitam da li si koristio cross-over kabl? Ukoliko jesi ako koristis integrisanu mreznu i ona moze da pravi velike probleme. Ja sam imao isti problem kao i ti i pokusavao na razne nacine i razbijao glavu i nista nisam uradio. Na kraju sam pozajmio mreznu (D-Link 530) i sve mi je proradilo bez problema iz prve.

Ako je to kabl koji nije za switch, nego samo za povezivanje 2 kompa onda jesam. :) Da, integrisane su obije, na kompu Gigabyte maticna, a lap je FujitsuSiemens... Mozda da kopam po drajverima za maticnu nesto za LAN da nema?

Tesko da ce ti drajveri nesto pomoci, u ostalom ako koristis XP trebalo bi sam da je prepozna. Probaj sa drugom mreznom sta te kosta, dobru mreznu polovnu sada mozes da kupis za 3-4 eura i nema glava da te boli!

Nije za SWICH a imamo i taj.

Ama brate prema Win-u je sve ok i pise da je konektovan i kolko traje konekcija bla bla samo nema sanse da se razmijene podaci! Samo nesto sere, da oprostite...

Nema nikakve, kod mene je mreza sastavljena iz mesavine XP pro i XP home racunara. Sve funkcionise besprekorno. Kod XP Pro samo moze bolje da se iskonfigurise ko moze da pristupi shareovanim folderima.

Nazad
Vrh Dno