Šta je novo?

LAN pomocu USB kabla

epp

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2001
Poena
609
Htio bih da se povezem sa jos jednim racunarom preko USB kabla.
Zna li neko koliko ja maksimalna duzina ovog kabla koja postoji?
Meni bi trebalo oko 8 m. Da li su oba konektora ista (npr. za povezivanje nekog od eksternih uredjaja)? Da li postoji mogucnost kupovine posebno konektora a posebno kabla zeljene duzine.
Pozdrav

Max duzina USB kabla je 5m... Ovo sto ti trazis je dosta skupo... racunaj bar 100dm... Ako ga nadjes negde povoljnije javi mi na [email protected]

Mislim da je teorijski 12Mbita, a u praksi i manje... znaci nesto u rangu BNC mreze

eureka

Konacno sam dobio prave informacije.
Propusna moc takve veze je isto kao i za USB obicni, znaci
mnogo manje nego sto se moze dobiti sa mrezom 100Mbit/s.
Cijena prava sitnica: 120dem. :D Taj kabl ima posebne konektore
na oba kraja (bas za direktno povezivanje) koji sve to poskupljuju i oni nemaju veze sa ovim konektorima za povezivanje PC-a i ekst. uredjaja.
Meni je sve to palo na pamet jer sam mislio da bi to bilo jeftinije od 2 mrezne karte i UTP kabla 10m.

Pa ako bas hoces da se zezas, umrezi ih preko FireWire... to ti je 400MBita/s

Ajde sad kad ste se tako lepo raspitali sta sve treba, neka neko lepo objasni koja je procedura za spajanje dva racunara sa USB kablom?
Ali sve u najsitnije detalje, i da li to moze bez ikakvih podesavanja u windowsu nego samo da se iz igrice pokrene direct cable ili slicno?

JOBAH je napisao(la):
Pa ako bas hoces da se zezas, umrezi ih preko FireWire... to ti je 400MBita/s

uuuuuuuuuuu to je strava brate ultra strava

Dzabe se zezate, uzmite lepo dve mrezne po 25 DM i crossed UTP kabl.

RasetaM je napisao(la):
Ajde sad kad ste se tako lepo raspitali sta sve treba, neka neko lepo objasni koja je procedura za spajanje dva racunara sa USB kablom?
Ali sve u najsitnije detalje, i da li to moze bez ikakvih podesavanja u windowsu nego samo da se iz igrice pokrene direct cable ili slicno?

Jeli bre ljudi, hoce li meni neko objasniti ovo?

PA sta ti nije jasno? Puknes 100+ dm i ubodes kabl u oba racunara... insatlrias softver i to ti je to...

JOBAH je napisao(la):
PA sta ti nije jasno? Puknes 100+ dm i ubodes kabl u oba racunara... insatlrias softver i to ti je to...

Koji softver, i neko gore rece da trebaju neki dodatci za oba kraja kabla da se kupe?

Sto insistiras toliko na tom USB kablu kad ti je prava mreza jeftinija i pouzdanija, a uopste nije komplikovano.

Ne mora da otvara kuciste?
Moze da se umrezi sa jednim restartomobe masine? Ako je XP ili ME ne mora ni da se restartuje?

Kabal spajue sa sobom i ponese eg. notebook kod komsije, pa pikaju nesto umrezi.....

Ne mozes reci da USB nije konforniji za rad od mreznih karti....
Svakako da je funkcionalnsot manja, ali ipak....

PJ je napisao(la):
Ne mora da otvara kuciste?
Moze da se umrezi sa jednim restartomobe masine? Ako je XP ili ME ne mora ni da se restartuje?

Evo za 50 DM ja cu da mu otvorim kuciste i restartujem masine :D

Geek_master je napisao(la):
Evo za 50 DM ja cu da mu otvorim kuciste i restartujem masine :D

Imas PM za ovo...

Nazad
Vrh Dno