Šta je novo?

LAN newbee.

bukva

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2004
Poena
304
nekoliko pitanja....
Kako da na XP-u omogucim da se drugim korsinicima LAN-a pojavi loginscreen tj hocu samo nekim osobama sa LAN da omogucim prsitup deljenim folderima...
cackao sam tamo po permissions i sharing tabu -u computer menagmentu ali nece tj ili mogu da pristupe kad stavim everyone ili im javi gresku....
-kako mogu da vidim kolika mi je brzina pristupa internetu sa LAN, idem na net preko proxy-ja gde mi je ogranicen protok na 64 K pa da vidim dali je toliki?
-koji bi ste firewall preporucili?!?!?
-dali postoji neki mail client koji bi mi skidao postu ,posto Outlook ne sljaka tj na proxy-ju je otvoren samo port 8080 pa kontam da je zbog toga...tako da postu proveravam webmail-om?(ili da bi radilomora admin da mi pusti neki portu?!?!)
toliko za sad
:wave:

1. Postavi sifru na foldere pri sharing-u
2. Upotrebi DL meter
3. Imas opsiran test o FW-ovima u nekoj od soba, potrazi...(mislim da je u sobi aplikativni softver). btw Ja koristim sygate personal fw i zadovoljan sam
4. Ne znam za mail ali probaj nekim drugim client-om

Poz!

sifru na foldere mozes staviti samo n awin9x
kod xp-a za korisnike mozes da "change the way a user logs on and off" u control panelu a ako ih nateras da svi imaju passworde i loguju se na svoje naloge eto resenja
naravno na sharing permissions stavi korisnike koji treba da pristupe folderu
ili jednostavnije
na sharing stavi everyone full control a na SECURITY dodaj te korisnike i podesi im odgovarajuce dozvole
e da - pre svega ovoga tools->folder options->iskljuci simple file sharing ;)

probao sam ovo sto FILO kaze ali opet nista tj ne kontam nesto...
kad hocu da dodam korisnike koji mogu da pristupe mogu samo one sa mog kompa ,pa sam napravio novi account koji sam dodao ali opet nista,ili mozda da stavim neke od onih default kao ANONYMUS ili tako neki(rekao sam drugaru da napravi isti jer kontam da je tu negde zackoljica?!?!?)...tjmeni treba sa drugog kompa da kad hoce da mi se pristupi da ispadne login screen ali se to ne desava ttj ne znam kako da namestim to...ili mozda dali moze na workgroup koji napravimo da se stavi sifra pa da smo samo mi u njoj a ostalida nemogu da joj pristupe ?........e sad i pitanje kakve sad tu vezeima remote access dali to treba mozda da ukljucim ili je to samo za admina ako hoce da pristupi sa drugog kompa?!?!?

pa na oba kompa treba da imeas korisnike sa ISTIM korisnickim imenom i passwordom
onda ce da radi

Nazad
Vrh Dno