Šta je novo?

LAN - limited or no connectivity na MS8167c

grisina013

Cenjen
Učlanjen(a)
01.11.2011
Poena
151
U zelji da pomognem, nabasao sam na jedan malko stariji komp sa matsonic-ovom plocom MS8167c
http://www.matsonic.com/Computer-Desktop-Support/Models/ms8167c.php

Posle sveze postavljenog winXPsp3 ne mogu da se konektujem na internet. Veza provereno radi ali na ovom kompu kaze speed: 100.00Mbps, a status:Limited or no connectivity.
Drajvere sam pokupio sa:
http://www.via.com.tw/en/support/drivers.jsp
http://driversdownloadsfree.com/category/network-driver/via-network-driver/

Sve odgovarajuce sam probao ali,iako device manager kaze da su svi drajveri tu, i dalje nemam konekciju.

Pre mesec-dva je dat servisu,a ovi ga vratili sa SP2 bez audio i ethernet drajvera.LAN konekciju sam uspesno postavio na istoj instalaciji XP,na svom kompu...
Pipam u mraku ali mislim da sam video ovu poruku negde ''cant acquire network address''. Procesljao sam Avirom...iskljucio FW... Guglam,forumam ali nista. Neki problemi sa sp2...neko rece virus...neko FW... :wall:
Konekcija je telekomov adsl preko hg552a1. Svetle diodice kao da su lan i dsl tu ali internet nikako.

Verovatno je problem sa drajverima u pitanju, tj neodgovarajući drajveri ( ako nije crkla integrisana mrežna )
Ukoliko ne možeš da nađeš instalacioni CD za tu ploču, tj da skineš, onda nekim programom, Unknown Device Identifier, utvrdiš tačno koji je ethernet čip, i nađeš te drajvere

Takođe proveri kabl...možda ima neki prekid u sebi. I meni se to isto desilo i lupao sam glavu šta može biti, jer je sve hardverski delovalo ok, dok nisam slučajno malo razvukao kabl koji je bio uvrten i upetljan pre toga, i dobio konekciju..

Hvala na odovorima ali...
@ciki022
Kao sto mozes videti iz posta tacno znam sa cim imam posla i pretresao sam sve drajvere koje su oni izbacili zvanicno...nije da ih ima puno ali i 3 je guzva :)
Iskreno se nadam da postoji jos neki, privatno uradjen, za koji vi ovde znate jer ovi ne vrse pos'o.

@zechs
da,da..takve nebuloze prvo proveravam kada je u pitanju telekom :) ali na jednom radi na drugom ne...stoje 1 pored drugog tako da je malo verovatno da je opet taj telekom u pitanju :)

EDIT:
Iz puke radoznalosti sam upisao, kao parametre, ip i dns koje sam prepisao pre nego sto sam reinstalirao win...to su parametri SBB posto je na njemu bio do sad. I radi. Vise ne pise ''no conectivity''...kaze lepo da je local area network connected...speed,status sve ok.
E sad o cemu se ovde radi posto blage veze o umrezavanju nemam. Naravno na net ne mogu da odem jer ja imam telekomov adsl pa ne odgovara adresa. Ali teoretski kada bih ga prikljucio na taj SBB radilo bi, a???
I naravno ostaje pitanje...ZASTO NECE da radi sa podesavanjima za telekomov adsl? :wall: :)

Poslednja izmena:
Lupam...to su parametri koje sam zatekao...ne znam apsolutno nista o SBB pa ni to dal' koristi staticku ili dinamicku ip, izvinjavam se ako sam pogresio.
Poenta ostaje: LAN - limited or no connectivity na MS8167c podesavanja za ADSL.
A, sa parametrima koje sam zatekao pre reinstalacije imam konekciju.

Nazad
Vrh Dno