Šta je novo?

LAN karta 1 Gb/s (Rešeno)

pera451

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2008
Poena
319
Treba mi obicna PCI LAN karta, po mogucstvu 1Gbit-na, ali da lepo radi sa Linux-om.

Znaci radije ne R8168 i 8169...

Sta od onoga sto se nudi kod nas pruza out-of-box zadovoljstvo?

I ja bih rekao da skoro sve rade oob.

Pa nije bas sve.

Ja imam 1 Gbps LAN na ploci, a cip je 8168. Iz nekog razloga (ovo je poznat slucaj, ne samo kod mene) Linux ga prepoznaje kao 8169 i to ne radi.

Ima sad nacin da se kompilira r8168.ko, pa insertuje modul, ali to ume da bude smaranje. Umesto toga sam ubo neku staru 10 Mbps kartu za probu i to radi odlicno, ali sporo.

Hocu da je zamenim nekom drugom PCI kartom, ali 1 Gbps.

A 8168 i 8169 bih izbegao zbog vec opisanog problema - mrzi me da insertujem 8168, pa blacklist-ujem 8169, pa...

U stvari mozda moze i 8169, ali 8168 necu sigurno... Ali ako postoji neka alternativa, sigurno je sigurno.

Koja od kartica na nasem trzistu ima 8169?

Poslednja izmena:
Ajde probacu i to... Taj Intex nije bas pobrao pohvale, bar ne na ITSvetu.

Obrati samo paznju da ne radis copy paste svih komandi jer je izasao novi drajver 5/5/2009

Kod:
LINUX driver for kernel 2.6.x and 2.4.x (Support x86 and x64)     8.012.00     2009/5/5

Na drugoj strani linka koji sam ti dao ljudi kazu da sa update-ovanim kernelom na 9.04 ta lan kartica radi oob. Pogledaj celu temu. Javi da li si uspeo. Mislim da je jeftinije da potrosis malo vremena da namestis karticu. Za pare kupi piva :)

Poslednja izmena:
Javicu.

Samo, ja nemam Ubuntu, nego Debian 4.0. Neki aspekti instalacije nece ici bas kao u onom uputstvu, ali sam to vec jednom radio, pa cu valjda ponovo uspeti :).

Radi kao ludo.

Morao je da se menja Makefile za driver, ali nije strasno. Iskompilirano, instalirano i radiiiiii!

Hvala, hvala, hvala!

Nazad
Vrh Dno