Šta je novo?

LAN i WLAN u isto vreme za različite aplikacije?

faXcooL

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2004
Poena
755
Verovatno bi ovo trebalo da ide na Operativni sistemi/Windows, ali je usko vezano za mreže.

Da li je moguće aktivirati obe mreže u isto vreme za različite aplikacije?

Windows 10 je u pitanju. Želim da jednu posebnu aplikaciju pustim na WiFi, a sve ostalo da ide na LAN.

Takođe, ne uspevam da LAN stavim kao prioritetnu mrežu. WLAN uvek postaje primaran nakon konektovanja. Interface metric je podešen uredno, ali i dalje WLAN ide prvi iz nekog razloga.

Svar koja mi je pala na pamet kao potencijalno rešenje je podizanje VMWare pa da aplikacija ide na WiFi mrežu na virtuelnoj mašini, ali ni to ne uspeva jer VMWare hvata aktivnu mrežu na PC-u. Ako je LAN/WLAN aktivan, biće i na VMWare, tako da ni to ne uspeva da reši problem.

Pokušao sam sa ForceBindIP i postavio sam WiFi kao primarni network za korišćenje posebnih aplikacija. Sve podešeno uredno, ali ne radi, iako ne javlja nikakvu grešku. I dalje sve aplikacije idu preko jedne aktivne mreže.

Neki predlog?

ne znam kako je na widowsu, ali tehnicki ti imas dva puta def gw na isti ruter i oba adaptera u istoj mrezi :) - kupus
pozeljno:
Ako na ruteru imas seconary range za lan, da postavis wlan u taj range, a lan u primarni range.
Skini def gw sa wlan kartice i rutiraj na taj interfejs samo sta ti je potrebno.
Da dobijes otprilike... 1.1.1.1/32 via wlan, a 0.0.0.0/0 via lan
1740053287291.png

Tu je problem jer nemam pristup ruteru, ovo pokušavam na poslu da odradim :)

Prioritet je sada da postavim LAN iznad WLAN, kapiram da će posle da bude lagana priča.

Mislio sam da Windows 10 po defaultu baca LAN kao prioritet, međutim uvek WiFi ide kao glavni. To me muči za VMWare, treba mi LAN kao prioritet.

U starijim verzijama windowsa poslednji aktivirani adapter postaje primarni.
Probaj sa odlaganjem pokretanja drajvera za LAN, da se aktiviraju posle drajvera za WIFI, ako imas pristup podesavanjima.

Tu je i opcija naprednog podesavanja tcp/ip / interface metric .. u okviru svakog mreznog adaptera ..
manji brozj veci prioritet .. pa javi sta uradi ..

Poslednja izmena:
Tu je i opcija naprednog podesavanja tcp/ip / interface metric .. u okviru svakog mreznog adaptera ..
manji brozj veci prioritet .. pa javi sta uradi ..
Napisao sam gore, interface metric je baš tako i podešen da LAN ima prioritet sa nižim brojem, ali i dalje WLAN ide prvi iz nekog razloga.

Ovo sa drajverima mi zaista nije palo na pamet, ali zvuči obećavajuće :)

Probaj sa ForceBindIP

Vrh Dno