Šta je novo?

LAN Bridging

Gaston

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2003
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sta od jeftinijih rutercica/AP-ova moze da odradi povezivanje dva LAN segmenta? Budzet je ogranicen na 5.000 dinara. TP-Link TL-WR543G moze ili ne? Mreza ima 3 racunara, nema klijenata koji ce se kaciti bezicno. Od provajdera je stigao modem (Sagem 800), na njega direktno vezan jedan PC. Sada u pricu ulaze jos dva kompa, koji se nalaze u prostoriji koja nije daleko, ali nema mogucnosti da se na ono sto se bude kupilo, zakace kablom(na moju zalost). Bitno je da svi racunari budu u istom subnetu. Mogu da iskoristim "zicnu" stranu oba uredjaja da vezem racunare i modem, ili mi treba jos nesto od opreme?

Traži od provajdera da ti zamenu modem za ruter, ja sam svakom to savetovao ko je trebao da pređe na windows 7 jer nije bilo drivera za windows 7.
Provajderi su bez problema izlazili u susret. Proveri sa svojim providerom. Kaži da si instalirao windows 7 i da nema drivera za modem :type:.

Koliko se secam Sagem 800 ima samo jedan USB port tj. nema RJ-45 konektor, pa mislim da tebi u stvari treba ADSL modem/router umesto Sagem-a da bi to odradio (ako sam te dobro razumeo) :smash:

Moguce je da sam pogresio oko oznake modema, mozda je i 840. Uglavnom, ima i USB i RJ-45, tako da sam sa te strane miran. Pricao sa ljudima koji prodaju TP-Link, kazu da mogu da iskoristm 543G za to sto mi treba. Meni je vazno da mogu da iskoristim LAN portove na oba uredjaja dok wireless deo odradjuje bridging. Radio ovo sa Linksys i D-Link ruterima/AP-ovima, nikakva iskusta sa TP-Linkom nemam. A lova je ogranicavajuci faktor, kao i uvek...

Vrh Dno