Šta je novo?

Lan adapter nece trajno da se iskljuci

Clamaran

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Imam Acer TravelMate 4600 notebook racunara i koristim samo WLAN mrezu. Ne mogu medjutim da iskljucim LAN adapter. Tacnije mogu, i preko komande Disable i preko Device Menagera, ali se on opet ukljucuje prilikom svakog reboot-a. Pri tome mi cesto prijavljuje konflikt IP adresa, i to bez razloga jer sam sve proverio vise put, pa onda moram da radim Repair za Wireless mreznu konekciju. Ima li neko neki predlog?

Unapred hvala...

Deinstaliraj je u DM i podmetni namerno drajvere od neke druge mrezne. Stajace uzvicnik, ali te nece smarati vise.

Da, najbolje bi bilo da ga disabluješ u BIOS-u ako si već siguran da ti dugo neće trebati.

Da, zaboravih da kazem da *#**# notebook u BIOSU nema opciju Disable za LAN...

Cudo da nemoze da se disablije u biosu, mozda bi mogao da disablujes karticu pa sve to da snimis kao novi hardverski profil sa disableovanom lan karticom i posle kod butovanja da biras taj haedverski profil, mozda resi problem.

Ja sam pre neki dan isto imao slucaj, u biosu nemoze da se iskljuci (MSI lap top) a u Win se sama instalira ili se ukljuci, poludeo sam, pa sam joj iskljucio tcp i vise ne prijavljuje da je konflikt na mrezi, mada mi i dalje stoji network cable unpluged, no namestio sam da xp sakrije ikonicu u task baru, pa me vise ne iritira... probaj...

ako nemas,instaliraj acer epower management i tu odcekiraj lan...

ako nemas,instaliraj acer epower management i tu odcekiraj lan...

To je to! epower management je i pravio problem, jer mu je u default profilu LAN bio ukljucen. Napravio sam novi profil bez LAN-a i sve je ok... Glupa sitnica, ali nije mi palo napamet da tako pristupim resenju problema... Veliko hvala svima!

Vrh Dno