Šta je novo?

Laki box M6CW4K ubacivanje drugog rom-a

MaxBgd

Cenjen
Učlanjen(a)
25.07.2021
Poena
125
Unapred se izvinjavam ako ova ili slicna tema postoji ali ja nisam nasao a nesto da to u Orion telekom temi pisem ne ide kad vec i za druge boxove od drugih provajdera postoje teme
Elem ne mogu da verujem da niko nije pokusao da na ovaj box koji je amlogic S905X3 ( Ram /Rom 2/4gb malo je memorije ali moze se za osnovne apk to ce lepo sljaka posle fleshovanja ostane 3gb slobodne memorije za ostale apk) ubaci drugi rom ili ti fleshuje ( ili je dovoljno ljudima da ubace drugi launcher i teraj ) i da se lepo dobije i google servisi itd ( ili je doslo vreme pa se cuti i ne otkriva i zadrzava samo za sebe 😂🤣😂🤣) ili ja nisam nasao sem na jednom mestu ali za box M6CW koji ima S905W negde 2021 pisano
Dakle ako je pisano i vec napisano resenje izvinu cu se opet i zamoliti moderatore da brisu temu
Dakle prvo da se ogradim ko sto uvek svi pisu 😂🤣😂 svi posle ovoga ako se budu odlucili na ove korake rade na svoju odgovornost i mogucnost da ce da brickuju box 😉😁🤣

Opet sam dosao u posed jednom Laki boxu ( na njemu pise kad sam ga otvorio MXQ -V1-90 ) kojem sam ranije bio ubacio drugi launcheri i sad sam primetio da sa Orion apk i Max apk i jos nekim ( uradio sam mu bio i update boxa na 3.3.0 ) knesto zeza pa sam otvorio i video da u njemu postoji wifi chipset Unisoc UWE5621DS i da ponovim ovaj box tera Amlogic S905X3 posto sam se ranije zezo sa dosta amlogic boxova i ubacivao Slimbox ( jos jednom hvala @Salac UE 🤣🤣🤣🤣 na hvaljenju Slimboxa ) malo sam uporedjivao i nasao na Magicsee N5 max X3 ima isti chipset ali se razlikuju u kolicini memorije ali iste vrste posto je uspelo fleshovanje
Dakle i pored male memorije vec sam bio prezalio box odlucio sam se da fleshujem box uz pomoc vec poznatog Usb Burning tool-a ( koji je vec postoji na laptopu ) puz pomoc usb kabla male to male i cackalice odradio fleshovanje na Slimbox za Magicsee N5 Max X3 sa chipsetom UWE 5612DS za taj isti postoji i Aidon's o siguran sam da se i taj rom moze ubaciti na ovaj Laki box ( Aidon's rom N5 Max X3 Unisoc 152 F S905X3 )
I fleshovanje je uspelo i wifi radi odlicno i sa 2.4g i 5g , bluetooth takodje , Slimbox cepa i šljaka sve normalno 😁😉
Opet da napomenem da se pre svega morate ako uvo hocete da uradite da se uverite da i vas box ima isti wifi chipseet
Mozda se budem nocas igrao pa probam i Aidon's
IMG20250907010105.jpg
IMG_20250907_150427.jpg
IMG-d0736846cf9730742c28732c0953f9e1-V.jpg
IMG-4d13196aa7040084fb8df8f8cf2c2ac1-V.jpg
IMG-87d26368f01e3dbfe764dd0eb1ce284d-V.jpg
IMG-d81a16bfb836a48e3f86868779160956-V.jpg
IMG20250907114646.jpg
Eto toliko od mene 😁😉😂🤣
I ako ima koja slovna greska nadam se da ono bitno nisam pogresio , opet izvinjenje 😂🤣😂🤣

I da dodam ja sam se bio odlucio ili pokojnik ili nov zivot 😁😉😂 nisam se bakco sa TWRP i cuvo mu njegov stari rom nego se odlucio na novi fw pa sta bude nema vracanja na staro 🤣😂😉 , ajde da dodam nesto zbog mog nestrpljenja 🤣😂🤣😂 nesto je i sam kocio ali iz treceg puta ( jednom je stao na 47% jednom na 92%😂 ) je odradio fleshovanje do kraja uspesno uvek sam stopirao izlazio iz aplikacije USB Burning Tool i ( sad vidim verz. 2.2.0 😉) sve radio iz pocetka za svaki slucaj cackalicu drzao pritisnutu u AV portu do 17% pa pustao
IMG20250907111501.jpg
Ilustracija i slikanje je zahvaljujuci mojoj zelji da se hvalim i pokazujem dokle sam napredovao i sta radim jednom ovde cesto nepravedno banovanom clanu 🤣😂🤣😂

Onom mrgudu ;) ?
Svaka cast na trudu i strpljenju. Mozda nekome pomogne.

IMG20250907214039.jpg
Eto instalirao i dosta apk neku mozda zaboravio 😁😉🤣 ( uz ogradu da sam samo Move Smart , Iris i Adria apk sideloadovo nisam preko playstora jer ih nema ostale preko stora ) nisam sve bas i aktivirao ali reko da malo jos napisem o maloj memoriji znaci ostalo je posle ovoga 1.5 bg slobodne sto po meni kad se sve aktivira i da radi ostace sigurno oko 1gb ( znaci slicno kao stari Eon boxovi koje inace i koristim ) a to je dovoljno za koriscenje boxa
Jos da dodam sto sam zaboravio u prvom postu 😁😉😂
Instalirana je ATV verzija koju ima i Aidon' s , Slimbox ima i AOSP verziju
Daljinac od Lakija isto radi bez problema a verujem i svaki drugi ( bilo koji Eon ,Iris itd...) preko bluetooth-a ce svakako raditi
Sa Slimbox verzijom ima i mogucnost hoces root ili neces na klik menjas i biras
@Gileb , ponekad je takav 😁😉😂 ali nisam upoznao coveka koji svo svoje VELIKO znanje zeli i da prenese i pomogne jes da ako ga ne pratis i ne ukljucujes mozak nego pustis da sve sam odradi onda malo gundja i mrsti se ali i tada ima strpljenja da se zapoceto i zavrsi a gotovo nikad nije bio bez resenja nekog problema jest da ima tada po nekad prejake reci 🤣😂🤣😂🤣😂
E da na Laki boxu sada uvek sija crvena lampica ne menja se kad se pali i gasi

Poslednja izmena:
Može li sistem da se pokreće sa USB-a ili microSD? Ja sam nedavno pisao u Orion temi vezano za ovaj box, ali za pokretanje Armbian-a, koji je mogao tako da radi. Zanimalo bi me ovo da probam, ali box nije moj, Orionov je, pa ako može da ostane fabrički sistem. Takođe, koja su poboljšanja u odnosu na stock ROM

Napisah da se nisam bakco sa TWRP i sl. i da sacuvam stock rom pa to ostavljam drugima jer dadoh i odgovor zbog cega , "poboljsanja" ( sad se setih pa da dodam stock rom je AOSP a ja sam hteo ATV ) pa to ce mozda drugi i to napisah sta se dobija a da nema stock rom i najvise znatizelja me vukla da ovo odradim pogotovo sto je sada box kod mene a nije mi potreban imam slicnih jos u kutijama sve lepo sredjeno i spremno za upotrebu 😁😉🤣😂
Hmmm gore istekao edit a sad se setih da u pocetnom postu da napomenem da se normalno pre fleshovanja trebaju aktivirati developer opcije i ukljuciti usb debugging na Laki boxu da bi USB Burning Tool na prepoznao tj. video box ( tada sam bio siguran da to moze da se uradi )
Tebi odgovaram jer si se prvi javio 😁😉🤣 a ubuduce na pitanja koja su poboljsanja a sta dobijam time a cemu to sluzi sta je i koji je bolji ce ostati bez mog odgovora jer nekom se svidja jedno a drugima nesto sasvim drugo
Jer ovo nista nisam ja modovo odradio nego samo sledio i istrazivao i primenio sta su se drugi potrudili da naprave i koristio njihove alate ili upustva a ja samo preneo sta se od Laki boxa za kratko vreme moze dobiti Android TV box
Ko zna sta cu se jos setiti za nekog ce to biti mana eto ako ovo uradite gubite Chrome apk jer na ATV je nema kao sto je ima na AOSP na stock romu od Laki boxa 😁😉😂
Sto vise budem se igrao sa Slimbox-om i budem sve instalirao i aktivirao vidim vec da od mog obecanja da cu probam Aidon's nema nista bar za sada 🤣😂🤣😂

Poslednja izmena:
Svaka čast, entuzijazam na nivou. Neću pitati čemu služi, zanimljivo je svakako. Kod sebe ne diram ništa, pokvario bih i sekiru... 😁

Hmmm pa ovaj moj Laki daljinac nema dugmad za ch +/- ( morace se preko hdmi-cec i daljinca od TV-a ili da drugi daljinac povezujem ) nego samo za jacinu zvuka u sustini samo mu i to fali mislim moze se u ovim TV apk ( bilo kojoj ) desna > pa gore dole 🤣😂 , air 🐁 i ovde radi i funkcionise sa Laki daljincem
Malo sam se i odvikao da koristim IR daljinac i da ga trebam usmeriti prema boxu 🤣😂🤣😂

Poslednja izmena:
Laki boxu sada uvek sija crvena lampica ne menja se kad se pali i gasi
Da se ispravim mislim da je to jedino da sam brzopleto napisao ali u svakom slucaju je drugacije nego ranije , u sustini dok je upaljen sija crvena a kad je ugasen ( power off ) ili je u standby rezimu sija plava , pored nje sija konstatno bela bez obzira da li je upaljen ili izgasen internet koji god ( wifi ili Ethernet) ako je ta uopste za to 🤣😂🤣😂

Malo sam se i odvikao da koristim IR daljinac i da ga trebam usmeriti prema boxu
Da nastavim ovde jer mozda gresim ali povela se malo tema o Laki daljincu na Orion temi , pa sam probao da uparim Laki box ( sada Slimbox ) sa jednim uredjajem koji je bluetooth pronasao koji ima predugačko ime trazio je i zadati pin da se ubaci na uparivani uredjaj ( moooozda Laki daljinac ) i normalno bilo neuspesno aliiiii od tada se Laki daljinac ponasa kao da je bluetooth povezan ili ti ne moram vise da daljinac usmeravam ka boxu da bi slusao komande kao sto je bio slucaj ovih par dana nego iz bilo kog polozaja daljinca box slusa ali se u samim podesavanjima ne vidi da je sa bilo kojim bluetooth uredjajem povezan , vrlo čudno ali je tako 🤣😂🤣😂
Da napomenem da taj uredjaj vidi samo Slimbox ( Laki box ) a na primer SDMC Eon box koji je pored ga ne vidi

Nazad
Vrh Dno