Šta je novo?

Lag u igrama

lukasspro777

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2007
Poena
309
Da li mozete da mi kazhete od chega najvishe zavisi da li ce igra lagovati u multiplayer-u ili ne?Imam ADSL 768/64 i lag mi je uvek negde oko 500ms.To je zaista mnogo xD Da li on zavisi od upload-a ili od download-a najvise?Da li bi na primer pomoglo da ubrzam upload na 128kbit/s ?

Upload ti je premali, povecanje istog bi smanjilo lag.

Lag zavisi od toga na koji se server kačiš, koliko igra zahteva protoka i od toga da li ti pored igre još nešto crpi protok.

Da bi smanjio lag, biraj servere koji su nam geografski najbliži na Internetu - prvo u Srbiji, pa onda Nemačka (zato što preko Deutsche Telekoma mislim da mi u Srbiji uopšte i dobijamo net), pa Holandija i tek onda ostatak Evrope.

Pogasi sve programe koji zahtevaju internet konekciju i tek onda počni da se igraš.

Lag isto moze da se javi ako ti zauzme protok nesto sto si zaboravio ili ne ocekujes. Recimo xfire voli da se updateuje pri startovanju , a ti recimo udjes u igru i onda dok igras on updateuje i onda zna da bude strasno.

Hvala puno na odgovorima :D Povecacu upload na 128,pa cu onda da vidim rezultate :D Mada jedva chekam da dodje i ovde kablovski,pa da k'o chovek uzmem neki 1mbit paket :d

Ako ti je ping 500 onda te konekcija J***.
Ovakav ping se nema ni na dial upu.
Takodje vidi da li ti je ping konstantan 500 ili samo spikeuje.

A inace kablovski je mama za igranje na netu.

u mom slucaju nije toliko ni do pinga...ja igram cod4 i ping mi je 50-70,na nekim servereim,slika tece veoma glatko,ali kad vidim killcam gde pucam u nebo,ili meci ni ne izlaze iz puske,samo vatrica ispred cevi...muka me uhvati. a imam 2mb down....i 128kb up.....

Mozda nije odgovor, ali ne moze da skodi jos jedno iskustvo. Godinama igram 2 igre, pocevsi jos od vremena kad se kablovski internet kod kds ns-a placao po 6-7 dinara po megabajtu.

Na kablovskom netu lag zavisi od same mreze. Meni je ping za warcraft 3 isao oko 150, ali... uvek imas nekog pametnjakovica koji na divlje veze kablovsku, oblepi sve selotejpom, i onda imas 500. Ili kabel visi napolju po zgradi na kisi i suncu pa ispuca.

Kod adsla je malo druga prica, ali ni telefonski kablovi u starijim zgradama nisu sjajni. U principu, igre koje ja igram ne traze toliki upload, WoW je radio neko vreme u pocetku cak i preko modema, dakle to nije bio problem. Ali komsije, dvojnici, ****** sa drugog sprata koji je sam vezao telefon ili nesto slicno, mogu jako da smetaju

A ako imas jako stabilnu konekciju na kablu, koje original igre (fps) od ovih novijih imaju dedicated servere koji su relativno blizu nama i kod kojih mozemo da ocekujemo da ce igra da klizi? Planiram da uskoro po prvi put pazarim neki original al ne bih da se patim sa lagom i sl sra****a. Kako su se vama pokazale neke od ovih novijih pucacina online?

cod 2 4 cod 2waw left for dead, CS sve odlicno radi ping uglavnom izmedju 20-60 nikad ne prelazi 70 ako igram po evropi

u slucaju igranja na US serverima 70-90

Telekom 4mb
doduse dok sam imao beotel ping nikad nije bio ispod 70

Nazad
Vrh Dno