Šta je novo?

L1919S problem sa textom

SINTER

Čuven
Učlanjen(a)
02.06.2004
Poena
630
nedavno sam pazario ovaj monitor.
e sad,sem sto sam potpuno odusevljen konacnim prelaskom na TFT nastao je jedan poveci problem.naime,kada citam svetao text na tamnijoj podloze oci me dosta bole.cak imam problema i sa normalnim crnim textom na beloj podlozi.
mislio sam da ce monitor imati unapred definisana podesavanja za text,filmove i igre (kao drugi tft monitori),ali nisam naisao na ta podesavanja.
pokusao sam da povecam sharpness slova,ali on nije nista promenio.

ajde,ako imate resenje za ovaj problem pisite.takodje su dobrodosli i svi ostali saveti u vezi ovog monitora,posto sam nov u TFT vodama.

imas predefinisana podesavanja strelica dole na monitoru, imas film, text, user i standard.

Ja nemam problema sa slovima, ostra su kako i volim, a mene smara boldovanje texta pri skrolovanju, recimo dok listam forum.

i nekako mi skakucu slova dok skrolujem, sto nije slucaj sa slikama. Mozda moze da se podesi, mozda ne, ali se navikavam polako.

I ja sam pre par dana presao na isti tft, i 'ladno mogu da stavim flasu kole iza monitora... :D Inace, zadovoljan sam monitorom, znaci progledao sam, nemam zamerki generalno, iskren da budem, jos se nisam zezao sa podesavanjima, nesto sam prelistao forum da vidim sta i kako, i cimacu se ovih dana kada budem imao volje, sada me nesto mrzi, a ako me mrzi znaci da me ne zanima, a ako me ne zanima znaci da mi je ok ovako, a ako mi je ok ovako zasto da se cimam? :)

I tako... Sta ima kod tebe? Imas neke zamerke, nesto da ti smeta ili da te cima?

Inace, sto sa kompom mi je mobilan, pa sam morao da ga "pricvrstim" za sto, izbusio osam rupica na stolu, cetiri sa donje strane postolja na onim poprecnim pregradama, provukao one vezice crne [ili bele ili koje padnu pod ruku] sto kad se zategnu ne mogu da se olabave, e neka mi neko kaze kako se to zove, zesce sam se iscimao da objasnim sta mi treba u prodavnici, i pricvrstio ga i nista se ne vidi, a nema da mrda sa stola.

I tako, ok je monitor, zadovoljan sam, a i jeftin je tako da sam dvostuko zadovoljan. :)

Aj, pa...

@dr.Tristor

Da li mozes da napises nesto malo vise o monitoru posto sam video da ga ima za ~17500 pa me interesuje kakav je za igranje, filmove i za opstu primenu plus neke karakteristike ...

@delboy
Pazi monitor sam ja vecj opisao u onom forumu koji 19", ali evo ti ukratko:
za 200e nema nishta shto je ni priblizhno tome, 1919s po mishljenju vishe ljudi jede ko malo dete smasung 940N.
Ja ne vidim duhove u igrama <mozhda sam cjorav>
Boje su za TN panel stvarno super...<a tek za 200e:)>
Ugao vidljivosti je po meni dovoljan, postoji malo tamnjenje po vertikali...ali to je za TN panel vishe nego normalno. Kod mnogih monitora za daleko vishe para je ovo vishe izrazheno nego kod ovog.
e sada..horizontalni ugao je po meni ODLICHAN <za TN> i nema onog zhucjenja slike <samsung efekat < to sam kod vecjine samsunga primetio>
Osvetljenje je uniformisano i nema probijanja< makar moj primerak...ko zna mozhda mene usralo>
Mane:
-nestabilnost, znachi stalak za monitor je *****. Ja sam zbog monitora kupio sto. Znachi ako malo lupish monitor on cje se ljuljati. Naravno ti nadam se necjesh lupati monitor, ali ukoliko imash sto koji se ljulja..poludecjesh od ljuljushkanja monitora < kupi sto:)>. Ukoliko pak imash stabilan sto i ne lupash monitor sve cje biti sasvim ok
-Ukoliko pak zhelish da spojish dva monitora malo je nezgodno shto su ti sva podeshavanja sa desne strane
<ako se neko ne slazhe sa gore izrechenim, sorry :) )
@SINTER:
opcija se zove f-engine, 3 taster od gore. On ti definitivno necje reshiti potpuno probleme jer su oni malo i do tebe...treba ti malo vremena da se naviknesh....posle cjesh biti presrecjan :)

hah,kad se setim da mi je juce samo text bio problem.
jutros upalih kompjuter i vidim,slika skroz izoblicena,javljaju se neke linije po ekranu,na celoj donjoj polovini ekrana crna vise lici na zelenu.prvo sam mislio da je problem do graficke,ali sam prikljucio stari monitor i sve lepo sljaka.
******,danas je nedelja,ali sutra cim se probudim leti na reklamaciju.

inace,utisci su krajnje pozitivni.nemam bas nesto iskustva sa tft monitorima,ali ovaj radi kao zmaj.boje su jasne,duhova u igrama nema (8ms je sasvim dovoljno).ugao vidljivosti po vertikali me malo nervira .filmove gledam iz kreveta,koji je dosta nize od nivoa monitora,tako ta je gornji deo ekrana dosta tamniji.
i tako,ali sve u svemu,utisci su krajnje pozitivni (za te pare).

LG ima super servis u NS, mada najverovatnije cjesh odma dobiti novi. Pin je super po tom pitanju. A ti si bash bash bash bash baksuz :)

Hm, ja sam monitor dobio na kucnoj adresi u kutiji neotpakovan, i tripovao sam se kao i svi za bad piksele, i ne znam ti ni ja sta.... Ma kakvi, sve sljaka kao podmazano.
Potpuno se slazem sa onim sto je isnogood napisao+ono moje sto sam rekao. :)

ma dobicu sigurno novi.
ovaj se ovako gubi prvih pola sata,onda je sve u redu.
firma u kojoj sam ga kupio je na 10 metara od moje zgrade,tako da mi nije frka da ih cimam za svaku sitnicu.

Hm, ja sam monitor dobio na kucnoj adresi u kutiji neotpakovan, i tripovao sam se kao i svi za bad piksele, i ne znam ti ni ja sta.... Ma kakvi, sve sljaka kao podmazano.
Potpuno se slazem sa onim sto je isnogood napisao+ono moje sto sam rekao. :)
Gde si kupio ako nije tajna u kojoj firmi i koliko si ga platio?Ja hocu za sestru da kupim neki tft do 200 eura.Jel ima nesto bolje za ovu lovu od ovog lg-ia ili je to najbolje u tom cenovnom rangu?
Svaka preporuka ili savet je dobrodosao.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Hm, uzeo sam ga u ComTech-u u KI, dadoh 190€+PDV. Garancija godinu dana, na 0 mrtvih piksela :)
Ja sam se obezbedio :)

Za te pare, bruka.

@idea

Trenutno imaju LG 1919S-SF u IDEA supermarketu po ceni od 17748 dinara.

to je to..svi su SIVI, ovaj uvoz nije bilo crnih ;)

SF - sivi ;)

I ja sam ga pazario pre par dana i prezadovoljan sam sa njim,samo jel moze da mi neko kaze kako mu stoje podesavanja za brightness i contrast posto sam ja cackao pa nikako da vratim na ono pravo

Dali je neko primetio da se sam ekran monitora zagreva pri samom vrhu oko 1 cm sirine??Vrlo lako se oseti ako naslonite prst ispod oznake monitora dok je u ostalim delovima hladan.Dali je to normalno?

Nije hladan nigde, a MORA da bude vruc, elektronika, napon, stuja i otpori... Mora. :)

Ljudi jel zna neko koja je razlika izmedju LG1919s i 1952s .
Po PCberzi imaju iste karakteristike a 1952 je skuplji 30-ak evra ??

1952s po specifikaciji ima bolji kontrast..1600:1 a 1919 1400:1
1952s ima JACHI nosach...

1952T ima DVI

Poslednja izmena:
model 1919S-SF je siv ? a model 1919S-SN je crn ili koja je oznaka za crni? I jel nije problem kratak opis kako da na brzinu proverim da li monitor ima bad pixele posto ga ne uzimam u mom gradu pa ne bih da se cimam i vracam monitor

model 1919S-SF je siv ? a model 1919S-SN je crn ili koja je oznaka za crni? I jel nije problem kratak opis kako da na brzinu proverim da li monitor ima bad pixele posto ga ne uzimam u mom gradu pa ne bih da se cimam i vracam monitor

Sa ovim programom mozes proveriti dead pixele...

Prilozi

• DPB.zip
    25.9 KB · Pregleda: 236
hvala za programce nadam se da nece biti problema da ubacim USB Flash sa njim.

Jos jedno pitanjce za vlasnike LG1919s .
Posto monitor ima samo analogni ulaz, zanima me da li ste probali
obe kombinacije, tj. analog to analog i DVI to analog ( preko adaptera ) ??
Treba da uzmem graficku koja ima samo DVI pa me interesuje da li je
slika ok .

Program dpb netreba da se instalira na sistem te je time pogodan za pokretanje sa cd-a,flash drive-a i sl. ali ovaj UDPixel program "navodno" moze da ozivi "zaglavljene" ili mrtve pixele :smash:

Prilozi

• UDPixel21_en_installer.zip
    43.1 KB · Pregleda: 170
blah,sada sam nasao jedan mrtav pixel.nisam ni znao da je tu,dok nisam proverio sa ovim programima.ali je zaista neprimetan.necu se zaliti i za to (btw,promenili su mi monitor bez mnogo pitanja).ako se pojavi jos neki onda cu se zaliti...
@Dejan1972
kako funkcionise ovaj program koji si dao.jer treba da ga ostavim neko vreme upaljenog?drzao sam onaj kvadrat na mestu mrtvog pixela par minuta,ali se nista nije desilo...

blah,sada sam nasao jedan mrtav pixel.nisam ni znao da je tu,dok nisam proverio sa ovim programima.ali je zaista neprimetan.necu se zaliti i za to (btw,promenili su mi monitor bez mnogo pitanja).ako se pojavi jos neki onda cu se zaliti...
@Dejan1972
kako funkcionise ovaj program koji si dao.jer treba da ga ostavim neko vreme upaljenog?drzao sam onaj kvadrat na mestu mrtvog pixela par minuta,ali se nista nije desilo...

Treba da postavis taj flash pixel na mrtav pixel nekoliko sati pa mozda ga i ozivis jer postoje 2 vrste mrtvih piksela i to oni koji su zaista mrtvi i oni koji su se "zaglavili" pa stalno reflektuju jednu boju i sa ovim programom mozda ga nateras da se "odglupi" :whip: Program negarantuje da ce uspeti ali vredi pokusati jer nekima je uspelo...pogledaj njihov sajt tj. forum na http://udpix.free.fr/ "Masiranje" ekrana nebih preporucio jer mozes stvoriti jos mrtvih pixela okolo ili trajnu crnu mrlju!To nek rade oni u LG fabrici pa nek vade stetu sami!

@delboy
Pazi monitor sam ja vecj opisao u onom forumu koji 19", ali evo ti ukratko:
za 200e nema nishta shto je ni priblizhno tome, 1919s po mishljenju vishe ljudi jede ko malo dete smasung 940N.
QUOTE]

U cemu konkretno ga "jede" ?:-devil-:

??

da je jeftiniji to jes's:smoke:
a da je bolji nesto nebi' rek'o:eyebrows:

pitanje je bilo U CEMU GA KONKRETNO "JEDE" ???:smoke:

Pa konkretno sam ti i rekao, a to sto ti bezis od realnosti i ne prihvatas to kao validan odgovor, to je vec tvoja stvar... :D

Hm, evo ti ovako:

Imam 1919s a pored njega komsijin 940b. I sta sad? Svakodnevno sedim za oba monitora, i nema neke razlike u slici. Ili je ja nisam primetio. Napominjem da ne nosim naocare i da nikada nisam imao problema sa vidom.

Sem sto je skuplji i sto pise samsung, i za power ima plavu ledaru, doduse, ima DVI, ali sem toga ja nisam primetio razliku u slici. E sad, jel sam ja corav, ne znam.

A ako taj DVI vredi tih 50€, onda povlacim sve sto sam rekao, a ne vredi.

Nazad
Vrh Dno