Šta je novo?

[L.U.R.K. mod] S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
515
L.U.R.K.

http://www.youtube.com/watch?v=KTQ3...owthread.php?t=134640&feature=player_embedded

Completely Overhauled Game Balance:

Entirely new weapon ballistics, featuring the most accurate weapon scaling and balance to date, tuned to balance with Stalker: Shadow of Chernobyl, completely overhauled enemy weapon loadouts, every aspect from value, damage, health, speed, and everything you can possibly imagine has been reconfigured to suit a challenging, realistic, rewarding, and most of all, fun.
http://getoutofherelurker.blogspot.com/

Jos uvijek je WIP.

L.U.R.K. Features

Vast array of weapons select from many different modifications, including brand new reskins
Overhauled weapon ballistics, better suited for balance and scaling
Entirely overhauled smart terrains, monster spawns, and NPC spawns
Overhauled in-game economy
Overhauled NPC and Monster balance
Minimalist, opaque HUD interface
Realistic actor parameters, everything from speed, carry limit, to headbobbing and weapon sway
New grass sprites and grass placement from Clear Sky
New color mapping for every level
Screen Space Ambient Occlusion, Steep Parallax, Improved HDR, Stronger Shadow Contrast, etc..
Overhauled weather system, randomized, dynamic weather structure, saturated sunrises and sunsets, rich shadow contrast etc..
Overhauled AI structure, including dynamic light visibility parameters, flanking capabilities, medkit usage, dragging corpses etc..
Improved monster textures, bumps, and specularity
Overhauled audio
Overhauled weapon orientations
New textures for nearly every surface, a composite of Clear Sky and Photorealistic Zone
New character model textures, icons, etc..
Various bugfixes
And many more features implemented from our team and other modders

Oce se videti i druga rukavica kada promenis odelo? To me bas smara :)

ova igra nikad nece umreti :)

L.U.R.K. S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl mod

Release Date: Coming Sep 20, 2009

[YOUTUBE]urXlxfdb7rI[/YOUTUBE]

The A.I.
Stealth A.I. - The conditions have changed in the zone. Sneaking around undetected is now a key element to your success. The pacifist often makes away unscathed, however that doesn't mean you can't use your sneaking sense to your advantage in battle.
Light Detection Parameters - What was thought to be impossible by even the highest tier programmers is now a reality. NPC light visibility threshold and fine tuned light parameters for every weather cycle brings Stalking a whole new meaning.
Accurate Sound Detection - Stalkers can rest easy, for the sound of their knives cutting the air will no longer alert all the bandits in a 3 mile radius. Audible sound detection is a real factor in sneaking. Credit to ImperialReign for properly .ogg commented files
Flanking Capabilities - Strategy is your friend in L.U.R.K., use your environment to your advantage when attacking hostiles by running around objects and attacking them from the side.
Roaming S.T.A.L.K.E.R.'s and Mutants - Your fellow S.T.A.L.K.E.R.'s are no longer bound to arbitrary constraints. They wish to seek the bounties that lie in the center of The Zone, however The Mutants will seek you as avidly as you seek the truth of your identity. Credit to DC for a functioning base for rebalancing

Balance
Enhanced RPG Aspects - It's now more important than ever for you to earn your keep in L.U.R.K.. Your armor isn't found laying on the floor anymore, nor is it given to you. You'll earn your keep through traders, and buy those extra special weapons if you want to gain the upper-hand in battle.
Balanced Economy - Merchants aren't around for shits and giggles anymore, you'll use them, or regret you didn't. You know why you're in the zone, you're here to live amongst the trade and profit from the scientific expeditions and collections in the mutated zone. Collecting artifacts, mutant parts, and protection is imperative to your success more then ever.
Accurate Weapon Scaling - Weapons contrast to each other just as you'd anticipate in real life, however they still function with purposefully hampered realism to maintain the balance and fun that the original game has.
Broad Array of Improved Weapons - Utilizing improved animations and orientations more comparable to real world handling, and corresponding placement according to a linear difficulty and improvement curve to better enhance the experience. Credit to Arsenal team for the compiled weapon models
Thousands of Reworked Balance Configurations - Too many too list, I couldn't even begin to elaborate.

Graphics
Screen Space Ambient Occlusion - Rendering accurate ambient light reflecting off of objects and surfaces, proving a rich sense of depth. Credit to SKY4CE for the ported shader base
Depth of Field - Creating an enhanced sense of depth perception, simulating the method the eye uses focus on objects. Credit to SKY4CE
Dynamic Randomized Weather Patterns - With each hour of each cycle fine-tuned to be as visually appealing and realistic as possible. Credit to Trojanuch for a porting the randomized weather from Clear Sky
Enhanced Textures and Detail - Consisting of resources from Clear Sky, such as grass sprites, textures, as well as unique detail authored from our team, such as player model textures, and ground bump-mapping. Credit to GSC for resources from Clear Sky (Note that the image linked in this description isn't representative of the final product)

Poslednja izmena:
Ajde probacu :) hvala na pomoci,javim sta uradim :)

Ovaj novi mod nedeluje tako lose :) ako radi zaista ono sto je napisano :p
A muzika u traileru je jako extra,moram ripovati.
A jel neko zna koja je muzika u videu za L.U.R.K.mod.Ja bih rekao da je PinkFloyd ali nisam rnije čuo.Možda nešto sa koncerta ali ovo mora da je David Gilmour, ne verujem da može neko tako slično da svira gitaru.Voleo bih da znam koja je to stvar i sa kog albuma.Prva liga.

Cim ripujem cu da "identifikujem" javim ako pronadjem ista...
E hvala ljdui,dobar onaj mod,radi ko lud ^^ 150g je limit,pa to je i malo logicnije,toliko dugo si u zoni,pored 3.oko sigurno moras da ojacas malo :p

Evo pesme iz LURK-a : The Acacia Strain - Halycon
http://www.youtube.com/watch?v=0ylNYl2XgBQ

a ja nigde nisam pesmu...

Poslednja izmena:
Jel vredi ovaj mod?Jel probao neko?

Ovo je leaked verzija . . .

Poslednja izmena:
Izgleda da je leaked testna verzija? 25 Septembar je datum izlaska.

Ja sam je skinuo, pa cemo vidjeti sta je :)

Nije fake, ali je testna verzija. Mada i ovako je odlicno. Balistika je odlicno odradjena. Ima dosta novog oruzja. Nisam bas puno igrao, ali ce ovo biti odlican mod, odnosno kompilacija.

Prilozi

• XR_3DA 2009-09-21 14-47-09-18.jpg
    XR_3DA 2009-09-21 14-47-09-18.jpg
    170.9 KB · Pregleda: 160
  • XR_3DA 2009-09-21 21-10-05-32.jpg
    XR_3DA 2009-09-21 21-10-05-32.jpg
    150.7 KB · Pregleda: 156
  • XR_3DA 2009-09-21 21-26-53-04.jpg
    XR_3DA 2009-09-21 21-26-53-04.jpg
    226.1 KB · Pregleda: 155
  • XR_3DA 2009-09-21 21-41-11-29.jpg
    XR_3DA 2009-09-21 21-41-11-29.jpg
    71.9 KB · Pregleda: 141
  • XR_3DA 2009-09-21 21-43-22-83.jpg
    XR_3DA 2009-09-21 21-43-22-83.jpg
    63.5 KB · Pregleda: 135
Nije fake, ali je testna verzija. Mada i ovako je odlicno. Balistika je odlicno odradjena. Ima dosta novog oruzja. Nisam bas puno igrao, ali ce ovo biti odlican mod, odnosno kompilacija.
.Ja skinu, ali još nisam instalirao8manjak prostora na HDD, hehehe, hronično),samo me interesuje u kom je fazonu, OL ili tako nešta ili je priča savim druga?

L.U.R.K.,hm, prvi utisci.Grafika je extra.Naročito mi se dopadaaju texture daski, i cigli.uopšte grafički je super, da je SoC izašao pre 2 i po godine sa ovakom grafikom, teško da bi bilo puno onih koji bi mogli da je poteraju na max.
Zasda sam tek u Cordon nivou, i ne dopada mi se što nema mini mapa i što je nišan (onaj krstić na sredini) razvučen prko pola ekrana kao kad imaš toz34 potpuno devastiranu, pa je neprecizna i rasipa.Ovde se izgleda htelo da se jedino precizno može pucati kad se čučne i sa iron sight.To je OK, ali me nervira preko pola ekrana razvučene tačkice i kako kreneš napred ono se širi.Ne dopada mi se ni svetlo lampe, užasno je slabo.Sa svetlom ili bez njega gotovo mu isto dođe.Oružje ima dosta dobar zvuk, dopada mi se zvuk Kalaša,prilično je uverljiv.

Pa to ti kažem, malo ga testiram dok ne izađe zvanični realise.Ima malih problema sa save.Nema za početak ikonica za vreću za spavanje.U inventaru onak stoji kao prazan prostor, a klikneš na taj prostor ono vreća.Već me jednom izbavili iz igre, nemam pojma zašto jer nepiše ništa.Uključio sam full dinamic lights, na medium detalje i izgleda nestvarno dobro, mad je bilo kišovito i tmurno vreme.Ipak ću morati da vratim na statik, nije igrivo, begaju mi kerovi bez problema.Interesantno je da sad svaki mutant kojeg ubiješ ima deo tela u fazonu rep, oko, nog.Barem je meni bilo dosad teko.To ima logike, a ne kao u vanili , svaki deseti ima.Sidorovič inače dobro plaća, i to i ostalo, naročito kamenčiće.Lepe parice mogu da se namaknu, odma na prvom nivou.Kupih od njega Abakan, snajper, podcevni bacač i 20 komad granata za njega.

Umrecu a da necu shvatiti :D.
Ja sam presao SoC vise puta nego sto vas dvojica imate godina zajedno :d, mojne meni te price.
Poenta je da nikad nisam voleo mod-ve, dal oficijalne ili neoficijalne, i opet da pitam, nije mi jasno, zasto sad igrati SoC, koji smo toliko puta igrali, samo sa poboljsanom grafikom i par manjih stvari, kad izlazi CoP.

Cisto sumnjam da si ga presao vise puta od Starca al' ajde :)

Modovi su tu da poboljsaju ono sto developeri nisu dobro uradili ili su hteli dobro da urade ali zbog nedostatka vremena/para nisu mogli. Modovi su tu da obogate gaming experience ili da donesu nesto novo. LURK je jedan od takvih modova a igre kao sto su SoC nikad nece umreti upravo zbog ljudi koji rade modove za njih.

Mislio sam na Purke-TA :D i Atijevca.
Si lood vise od starca igrao, pa on zivi u zoni :D.

Problem je u tome, koliko su ti timovi kvalitetni, pa svojim modovima mogu da obogate gameplay, a da ga pri tom i ne obogalje. Cesto sam sretao modove koji su pravili probleme, u razlicitim igrama. No da ne smaram vise, igrajte se deco, igrajte se :D.

Da si probao modove koji su ljudi radili za SoC shvatio bi da su uspeli da poboljsaju sto grafiku sto fizicki model (i jos mnoge druge stvari) :)

Mislio sam na Purke-TA :D i Atijevca.
Si lood vise od starca igrao, pa on zivi u zoni :D.

Problem je u tome, koliko su ti timovi kvalitetni, pa svojim modovima mogu da obogate gameplay, a da ga pri tom i ne obogalje. Cesto sam sretao modove koji su pravili probleme, u razlicitim igrama. No da ne smaram vise, igrajte se deco, igrajte se :D.
Omanuo si momče , mnogo si omanuo.Purke62 , a ovo "62" u niku znači 1962 godište, što znači da imam 47 godina.Mnogo davno sam ja bio momak a i mnogo davno je to bilo kad sam 47-mi put prešao SoC.Kompletno SoC , u vanili ili sa modom prešao sam barem deset puta toliko, a delimično (zbog idprobavanja moda mog ili tuđeg) to nemogu ni otprilike da kažem.

Na slici se vidi folder za SoC koji je trenutno "debeo" 15GB (za malo).Pored toga za Soc imam najmanje 15GB na HDD i još najmanje 10GB fajlova vezanih za CS.Tu da dodam i najmanje 5GB videa, skrinova,wllpapera i sličnog materijal vezanih za obe igre i CoP što je nekih 30GB (tu ne računam ovo što je trenutno instalirano).I još četiri vrste instalacija za Soc dve za CS (samo govorim o vrstama instalacija a ne i broju "rezervnih kopija").Činimi se da si malo pogrešio u vezi čiče Purketa.:d
Znam da to nije tema, ali pitanje je zašto igrati modove kad uskoro izlazi CoP.Očito da je tebi to objasniti, nemoguća misija.A šta treba da radim, da igram u međuvremenu GTA 4 iako se pojavio jedan super mod za Stalkera?Moj je utisak da su Stakler radili klasični entuzijasti, zbog toga ima toliko poklonika koji se isto tako iz entuzijazma bakću sa golemim kreativnim radom sa manje ili više uspeha.Ko god je probao da uradi i najmanji mod zna da je to veliki posao.Posao za koji ne dobijaju ni dinara, a kamo li platu.Jedina im je plata to što mi obratimo pažnju na njihov rad.A rezultati tih entuzijasta modera je stvarno impresivan.Nabrajati sad ovde šta s to sve uspeli i uradili kvalitetno moderi je stvarno izlšno.Da pomenem samo ono što će većini biti novo u CoP, a to su neki monstrumi koji će se tek sad prvi put premijerno pojaviti u CoP.Sa Burerom i Chimerom mi se družimo odavno.

Pretpostavio sam ja da imas toliko godina, bas zato sam i naglasio da sam igrao vise puta nego ti kolko godina imas, naravno da nisam bukvalno mislio.
Poenta je: JA (dakle to je moje misljenje) ne volim da kvarim utisak prethodnog igranja, tako sto cu igrati vec (za zilion nacina predjenu) igru, odnosno ovaj mod koji nista krucijalno ne donosi novo (slozicemo se da grafika u ovoj igri nije ni u top listi prioriteta). Moze ona da donese pobljsani fizicki model, al to meni nije dovoljno da igru koju sam 3x presao igram ponovo, bas zbog toga sto je CoP tu blizu.
Ne znaci mi stvarno nista puno, ako na putu ka nekom questu/mestu umesto divlje podivljale :D svinje, sretnem nekog drugog monstruma, jednostavno to meni neije dovoljan razlog da kvarim predjasnje iskustvo, tako sto cu sve znati sta ce se desiti, uz minorne promene (sa aspekta kompletene igre i njene price).
Dakle, nisam se mozda ranije bolje izrazio, nije kljucno kakav je mod, vec to sto je poenta ne igrati nesto sto sam vec pedantno i polako presao, uzivajuci.

Poslednja izmena:
Pretpostavio sam ja da imas toliko godina, bas zato sam i naglasio da sam igrao vise puta nego ti kolko godina imas, naravno da nisam bukvalno mislio.
Poenta je: JA (dakle to je moje misljenje) ne volim da kvarim utisak prethodnog igranja, tako sto cu igrati vec (za zilion nacina predjenu) igru, odnosno ovaj mod koji nista krucijalno ne donosi novo (slozicemo se da grafika u ovoj igri nije ni u top listi prioriteta). Moze ona da donese pobljsani fizicki model, al to meni nije dovoljno da igru koju sam 3x presao igram ponovo, bas zbog toga sto je CoP tu blizu.
Ne znaci mi stvarno nista puno, ako na putu ka nekom questu/mestu umesto divlje podivljale :D svinje, sretnem nekog drugog monstruma, jednostavno to meni neije dovoljan razlog da kvarim predjasnje iskustvo, tako sto cu sve znati sta ce se desiti, uz minorne promene (sa aspekta kompletene igre i njene price).
Dakle, nisam se mozda ranije bolje izrazio, nije kljucno kakav je mod, vec to sto je poenta ne igrati nesto sto sam vec pedantno i polako presao, uzivajuci.
Eto vidiš, znači ti mene malo zezaš.
Na slici koju sam postavio, vidi se da su instalirana dva moda koji totalno menjaju priču, za jedan sam siguran da si čuo Priboi Story.Ovaj drugi je "only for russian".To je ovo na slici ZP_gamedata.TZo je mod koji je navdno rađen a osnovu jedne od najpopularnijih knjiga -romana sa tematikom Stalkera a zove se "Зона поражения".Zona poraza ili kako bi već bio adekvatan prevod.Mod je izašao odavno i ima svoju priču, radnja se dešava od dolaska Streloka u Zonu.Zona je prepuna monstruma , ljudi na nekim nivoima i nema.Šta oću da kažem, u slučaju ovakih modova , nema reči o već viđenom, ili znam sve napamet.Inače čiča purke6 je našao način a taj "only for russian" mod radi bez problema na engleskoj verziji.Ima i "Зона поражения 2" koja se nastavlja na prvi deo i počinje se igra iz NPP i taj mod je "only for russian".Njega još nisam uspeo da "konvertujem" na englesku verziju.Problem e što nemogu da ga extrahujem bez ruske verzij, zasad, a pošto se pojavilo međuvremenu nekoliko interesantnih modova, odložio sam reinsatl, na rusku verziju , tako da ga nisam ni probao, a kamo li konvertovao za englesku verziju.
Ovaj L.U.R.K. mod je ima pre svega grafičke ambicije, ali ne samo to, za ratliku od Comlite 2009 koji je iskljuivo grafički mod a story line je 99,9% vanila.

Pa to su tvoji razlozi :)

Ja volim takve promjene. Uvijek ima stvari koje bih promijenio, i to u skoro svim igrama.

Nazad
Vrh Dno