djordje je napisao(la):Kako podici magistralu na vise od 175MHz a da se ne podigne PCI BUS, da li postoji PCI Lock?
Rec je o ploci kx7-333
type;
E, za to ce da se naceka! :mig: :beat:delimir je napisao(la):... ili KT600.
djordje je napisao(la):Utice li povecanje PCI magistrale na rad drugih komponenti, npr. TV kartica, zvucna, modem?
type; type; type;
delimir je napisao(la):Ukljucivanjem deloca 5 (u SoftMenu-ju) takt PCI magistrale ce ti biti 175/5 = 35. Sa deliocem 5 meni KX ide "k'o od sale" na 200 MHz FSB-a, preko toga nisam probavao jer nemam neku bas kvalitetnu memoriju (Kingston VR). Inace trenutno ni jedan VIA cip-set ne podrzava zakljucavanje PCI takta, kao kod Intel i NVidia cip-setova. Za VIA cip-set koji podrzava PCI lock moraces da sacekas na KT400A ili KT600.
Mali HoBiT je napisao(la):cek,cek zar se sa 200MHz magistralom na KX-u delioc automatski ne prebacije na 6?
i ja drzim na 200 magisralu,vec par sati😀
delimir je napisao(la):Na VIA plocama ne postoji delilac 6 za sada. To su rekli iz VIA-e, a i lik iz ABit-a je takodje rekao na AMDMB forumu da njihove ploce sa VIA cip-setovima ne dele sa 6, jer je to ogranicenje cip-seta.
a koliko primeraka KX-a je uspelo da radi preko 225 MHz?,)Aca je napisao(la):Samo nisu objasnili kako onda uspevaju da rade na 225+ MHz-a. 😛
BeastMaster je napisao(la):a koliko primeraka KX-a je uspelo da radi preko 225 MHz?,)
DADE je napisao(la):Jos bolje pitanje je koliko primeraka radi sa nekom solidnom 3d karticom preko 200 fsb, a da se ne gube frejmovi na piksel s. i sl...
Badava 225fsb na viji kad tamo nerade 3d kartice, jedino da ko neki meris memoriju...🙁
Aca je napisao(la):Dade mogao bi vec jednom da prestanes da pises gluposti i ono sto ne znas i nisi video. Evo dodji kod mene kad god hoces pa se uveri da 3DMark mogu da vrtim na 223-224MHz-a FSB-a bez ikakvih gubitaka bilo cega u slici i bez ikakvih artifakta po ekranu.
Aco ne radi se ovde o tvom primerku i njega niko ne dovodi u pitanje, ali koliko je česta pojava takvih primeraka? jedan u koliko komada??Aca je napisao(la):Dade mogao bi vec jednom da prestanes da pises gluposti i ono sto ne znas i nisi video. Evo dodji kod mene kad god hoces pa se uveri da 3DMark mogu da vrtim na 223-224MHz-a FSB-a bez ikakvih gubitaka bilo cega u slici i bez ikakvih artifakta po ekranu.
DADE je napisao(la):Jos bolje pitanje je koliko primeraka radi sa nekom solidnom 3d karticom preko 200 fsb, a da se ne gube frejmovi na piksel s. i sl...
Badava 225fsb na viji kad tamo nerade 3d kartice, jedino da ko neki meris memoriju...🙁
Da, i kod mene je moj gainward gf4mx440 radio bez problema (na kx-u) i na 205-6 ali je negde na 210 MHz magistrali KX otišao u večna lovišta, a grafička još uvek radi...delimir je napisao(la):Ja trenutno imam zver od karte - Eagle GF2 MX i KX mi je radio sa njom na 200 MHz FSB-a bez ikakvih anomalija. Evo BeastMaster ce da potvrdi. Sada je u masini Hercules Prophet GF2 Ti i verujem da ce i sa njom raditi, kada kupim Radeon, mislim da ce on biti problematican, jer ATi slabije podnosi visok AGP od NVidia-e...
BeastMaster je napisao(la):Da, i kod mene je moj gainward gf4mx440 radio bez problema (na kx-u) i na 205-6 ali je negde na 210 MHz magistrali KX otišao u večna lovišta, a grafička još uvek radi...
Nema ti toga... pa Delimir to konstantno pominje vec cirka godinu dana 😀Mali HoBiT je napisao(la):cek,cek zar se sa 200MHz magistralom na KX-u delioc automatski ne prebacije na 6?
i ja drzim na 200 magisralu,vec par sati😀
e maler, uzeo ja voodoo 5 da ga probam, kad ono ne može na mojoj ploči da se ubode u AGP🙁 - nema podršku za 2x a ni fizički ne može... Kad budeš od Duleta uzeo TI javi se da ga probamo na istom FSB-u (kao kod tebe) i na mojoj ploči🙂...delimir je napisao(la):Sve jedno, ni Epox ti ne radi preko 210 MHz...Da ne spominjem onaj drugi devastirani EPoX 8RDA+ ;-)
Secas se da je na KX-u Radeon 8500LE brljao na mnogo nizim taktovima FSB-a u odnosu na Nvidia kartice...Sumnjam da bi onaj 8500LE uzjahao i na 200 MHz FSB-a...
Sredio sam instalaciju, pa cu sada da zovem Duleta da mi donese Ti4200 da se malo poigram. Probao sam pre neki dan ovaj GF2Ti u 3D marku. na 185 MHz FSB-a i najostijim setovanjima skor je oko 6050, dok je na 200 MHz FSB-a i labavim setovanjima za 100 poena manje tj. oko 5950...
PS: Najbolje ce biti da ubacim Voodoo 5 pa da vidimo... 🙂
BeastMaster je napisao(la):e maler, uzeo ja voodoo 5 da ga probam, kad ono ne može na mojoj ploči da se ubode u AGP🙁 - nema podršku za 2x a ni fizički ne može...
da, ali ne na EPoX-u nego mi je tad u računaru bio KT3Ultra 2 (kad mi je crko KX), a voleo bih da ga probam na epoxu.delimir je napisao(la):Pa probali smo koliko se secam kod tebe Ti4200, jel bio skor oko 13500?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari