Šta je novo?

kx drajveri i SB Live!_necuju se zvucnici

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Pozdrav,
Instalirao sam kx drajvere na Live zbog Cubasea.
Medjutim imam samo izlaz na 2 zvucnika u subwoofer dok ostali (5.1 sistem) ne rade.
Malo me je i zbunio interfejs (valjda zbog navike na creative suround mixer) ali nije tesko uci u speaker setup i podesiti na 5.1 zvuk.
Uostalom shta god podesio isto mu dojde uvek 2 + subw.
Da li je neko imao slicno iskustvo?
Ima li neko ideju?
pozdrav
exste

Ispod menija gde si podesio broj kanala 2.1, 4.1, 5.1 imas jos jedan meni, mislim da se zove surround, sa opcijama OFF, ON i COPY. OFF daje zvuk kakav je na izvoru, ON od sterea pravi surround sa mogucnoscu podesavanja zadnjih i centralnog zvucnika a COPY samo kopira stereo na zadnje i centralni bez promena.

...nece

ma jok ne dava zvuk..i dalje na 2 zvucnika...
aaaaaaaaa!

Jesi u Windowsovom Speaker setup-u (Control Panel/Sounds and Audio Devices/Speaker settings/Advanced/Speakers) namestio na 5.1?
Da bi kX radio kako treba mora i tu da se namesti...

Vidi da nisi mozda greskom slucaja ukljucio negde u kX drajverima digital output only...

Meni se ponekada desava da nemam zvuka uopste ili da je samo na dva kanala i tada odem u KX settings > DSP i odradim Reinitialize DSP.
Probaj i ti, mozda pomogne.

Pozdrav

....

Ako neko ima kx drivere koji odlicno rade kroz winamp na 5.1 sistemu nek postuje setings file i preset fajl da ne bi izludeo........aaaaaaaaa!
unapred zahvalan

Evo podesavanja koja ja koristim:

Prilozi

• kx dsp settings.zip
    2.5 KB · Pregleda: 90
....

Vuk je napisao(la):
Evo podesavanja koja ja koristim:
Hvala!
Sto se tice kvaliteta zvuka bolje zvuci.
I dalje se cuju samo 2 zvucnika a moze i central ako ukljucim Togle route headphones to central.
Ako pak prebacim na swap front and rear onda zvuk ode na prednje ili zadnje.
U svakom slucaju 3 se cuju.
U test-u cuju se 4 (oba front-a i oba rear-a).
Kod tebe rade svih 6?
pozdrav
exste

Da, kada stavim 5.1 + copy cuju se svih 5 kanala + sub, bilo da slusam winamp, gledam film ili sl. znaci bilo koji dvokanalni zvuk se na taj nacin cuje na svim zvucnicima. Ako gledam DVD ili DivX sa AC3 petokanalnim zvukom samo iskljucim Copy i pustim da svaki kanal ide na izlaz kome je namenjen.

A koju verziju Live-a imas? Pogledaj u gornjem desnom uglu kartice, trebalo bi da pise model sb0100, sb0090, sb0060 ili slicno.
Ja imam sb0100 pa ako ti imas neku drugu otuda mozda i te razlike.

Poslednja izmena:
moze i na SB0220(kod mene), znaci najbolje bi bilo da nadjes tacan model na stampanoj ploci i da potom potrazis u HELP file-u KX drajvera da li ti je (i ako jeste, do koje mere) podrzana tvoja zvucna kartica...

....

Pozdrav,
Evo da se javim posto sam za vikend bio na putu.
Kod mene je SB0220 kartica takodje.
Interesantno je da se u testu (kx drivers) cuju sva 4 zvucnika a kroz player samo 2.
Kod creative su u testu radili svi a u play-u nije se cuo samo central.
exste

Instalirati drajvere na svezu instalaciju windows-a resava vas svih problema. Bar je to moj slucaj.

Nazad
Vrh Dno