Šta je novo?

KWorld TV Tuner problem!

karlito

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2005
Poena
301
Problem,problem!
Radi se o sledecem:
Na ovaj novi komp stavim TV kartu KWorld koju sam skinuo sa starog.Instaliram sve lepo pustim i ona radi samo sto je slika pukla,tj. onako pola TV ekrana ima neku mrezu ,neke kockice,a ostalo je ok.U svakom slucaju,fakat je da nesto ne valja.Inace,graficka je Asus 6600,sa ovim poslednjim drajverom 81.85,tako valjda bese.
Dobro ,i tako,onda uzmem ja pa mu stavim onaj Asus Enhanced drajver,trt mrt restart pustim PC TV kad ono slika dobra.Al,da tu ne bude kraj mukama,sad slika kasni jedno sekundu,pola sekunde za tonom.A priznacete da je *******o kad gledas ,recimo fudbal a onaj ***** od komentatora ti kaze da je gol ,a ti ga jos ne vidis.
Da,pored toga i neki filmovi(DIVX) se ne mogu gledati,kad je instaliran taj Enhanced.
To oko gledanja filmova,verovatno probleme pravi taj Asus Enhanced drajver,al ko **** njega,skinucu ga ja samo da mi TV karta radi kako treba.Al ako nema tog drivera,onda ne mogu da gledam TV ,a u mojoj situaciji,recimo ,da mi je to neophodno.
Da li je moguce da je u pitanju stariji driver TV karte,pa zato smara ili….sta vec?
Aj pomagajte,situacija je zzas-u.
Pozdrav

Ajd` ovako na slepo - mislim da vecinu opisanih problema izaziva slucaj kada tv karta zauzima isti irq sa nekim drugim uredjajem. Medjutim, to teoretski ne mi smelo da se desava jer za tako nesto postoji ACPI.

Kako god, probaj sledece: Deinstaliraj tjuner kartu, izvadi je iz slota, pa restart da sistem bude cist od njenog drajvera. Pogledaj eventualno da skines noviji drajver. Ubaci kartu u drugi pci slot, pa ponovna instalacija. Pa da vidimo dal` problem ostaje.

Slican problem sam imao sa Pinnacle PCTV kartom. Resio sam ga tako sto sam instalirao prvo originalan driver koji je dosao uz graficku karticu. Pa instalirao driver za Pinnacle. Pa updateovao na najnoviji forceware. Trebalo je vremena provaliti to. Pokusaj. Mozda i kod tebe ovo upali...

nekako sam resio problem

naime,tamo u video opcijama je bilo chekirano na Overlay Surface i tada je pravilo problem.Sad sam ga stavio na Primary Surface i onda nema tih smetnji,al je slika mutnija nego sto je bila na starom kompu.
Aj probacu sa tim novim drajvewrom.Skinuo sam onaj program DScalewr,al nesto zeza i koci se.koji jos program postoji univerzalni naravno za TV karte a da je bolji od ovog tupavog KWorldovog PC TVja?
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno