Šta je novo?

KWORLD ili ASUS TV kartica?

KizaTheDeath

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
650
Brat moj odlucio da kupi TV karticu. Ima na jednom mestu ponudjene dve - KWORLD za nekih 35 evrica ili ASUS za 50-ak. Sta bi bio bolji izbor (mislim... znaaaaam da bi ASUS bio bolji, a da KWORLD ich ne valjaju)? Isto tako, ako neko zna za TRECU koja je bolja od ove dve, a da je cena DO 50 evra i da zna tacno gde ima da se nabavi, bilo bi lepo da ovde napise :)

Thnx

Pozdrav!
MrBigJump.gif

KizaTheDeath je napisao(la):
...Ima na jednom mestu ponudjene dve - KWORLD za nekih 35 evrica ili ASUS za 50-ak.
...

Samo da napomenem da je Asusu pala cena i da bi trebalo da kosta 40-42EUR-a...

Sinak, uzmi lepo ASUSA i Bog da te vidi :D
Tjuner mu je babaroga i na obicnom shrafcigeru hvata najmanje pet sest stanica kod mene u servisu gde MSI i KWORLD kartice ne hvataju bukvalno nista na doticnoj anteni.
Jedino mu je software veeeeeeeeeeellllllllllliiiiiiiiiiiikkkkkkkkkooooooo
G****, ali su zato tu DScaler i slicni programi sa kojima odlicno shljaka.

Pozdrav.

P.S. Ne razmisljaj mnogo, ASUS TVFM je trenutno BESTBUY :D

Imam kworld karticu tako da ti zdušno mogu preporučiti asusa. :)

Asus je kod mene odličan. Slika besprekorna. Snimanje u divix i xvid preko Dscaler-a.

Pa najbolje bi ti bilo uzeti Leadtek WinFast Expert.

nesha_70 je napisao(la):
Sinak, uzmi lepo ASUSA i Bog da te vidi :D
Tjuner mu je babaroga i na obicnom shrafcigeru hvata najmanje pet sest stanica kod mene u servisu gde MSI i KWORLD kartice ne hvataju bukvalno nista na doticnoj anteni.
Jedino mu je software veeeeeeeeeeellllllllllliiiiiiiiiiiikkkkkkkkkooooooo
G****, ali su zato tu DScaler i slicni programi sa kojima odlicno shljaka.

Pozdrav.

P.S. Ne razmisljaj mnogo, ASUS TVFM je trenutno BESTBUY :D

Jel ovo čudo ima daljinski u kompletu?

Update: da li da tražim neki specifičan model (dajte oznaku) ili su svi na oglasima isti?!

Poslednja izmena:
Imas jos jednu varijantu, kvalitetniju, ali skuplju, pa ti vidi - Terratec Cinergy

Terratec Cinergy 400 - bez FMa - 50€
Terratec Cinergy 600 - sa FMom - 70€

Bolji prijem i sliku neces naci, jedino (bukvalno - u ostalim aspektima ne moze da prismrdi!) u cemu je ASUS bolji je lepsi i funkcionalniji daljinac.

Asus je sjajna kartica, jedina mana je sto nema fino podesavanje, pa ti stoga preporucujem da uzmes Pinacle u full verziji sa daljincem i svim propratnim materijalom a kosta par eura vise (54). Ukoliko ti je ne ophodan FM a budzet ogranicen Asus je po svemu sudeci BEST BUY!

zna li neko,posto i ja hocu da uzmem Asusa ili neki bolji model,da li bi imao primetno bolju sliku nego na mom Xpert BT878 sa kojim sam krajnje nezadovoljan(ima contetax tuner ili tako nesto)...mislim mi (ja i burazer) smo ga uzeli da bi imali"dodatni" tv a ustvari koliko je sve lose na kompu nikad tv i negledamo!

Da, primetio bi razliku.

p.s. Nije mi jasno sto se pored Terratec-a toliko lepite za ASUS-a! Terratec ima prijem skoro identican onome kod klasicnih TV uredjaja.

Meni je slika na Asusu, preko programa Dscaler, bolja nego na TV-u. To nije samo moj utisak. Čak je i bez upotrebe filtera odlična. Sa filterima, opet kažem, bolja nego na tv-u. Naravno prijem kablovske televizije.

ja imam neku fast com TV karticu sa bt 828 cipom (4 godine staru) i poredio sam je sa teratecom cinergy 600, na istom softwareu intervideo windvr.
razlika je akademska (na kablovskoj TV, ali gledao sam godinama i na obicnoj i isto je OK), znaci jeste bolja slika, ali kada buljis sa 30 cm od ekrana.
a kada sve to prebacis u divx i jos ubacis par filtera, ko primeti razliku...alal mu vera.
i da se ogradim, probao sam jedno 5 razlicitih programa za gledanja TVa, i na sva 4 mi je slika bas vidno losija nego na inter video winDVRu.
znaci program koji pokrece karticu moze da bude kljucan da se ta kartica proglasi dobrom ili losom.

Koju verziju Dscalera da skinem?!

1. Version 4.1.8 — Beta
2. Version 4.0.1 — Superseded
3. Version 3.1.0 — Stable

?

Zar nema 4.1.9?
Na Asusu ta verzija radi odlično. Mora da se doda jedna brojka u .ini fajlu da bi se kartica prepoznala ali posle toga sve radi kako treba, snimanje, teletekst, daljinac. Evo objašnjenja kako se to radi (za Asus karticu naravno):

There is a bug in version 4.1.9 of DScaler in which tuners changes under the Setup Card / Tuner ... ("Setup card N with chip SAA7134") dialog are not registered. (Changing the tuners drop-down list does nothing at all.)

If you have need to select a different tuner to the one which is already selected, you will need to do it via an alternate method. Here's how:

1. Make sure DScaler is not running.
2. Open the DScaler.ini file. (This should be in the same directory as dscaler.exe).
3. Search for a line which starts with "[SAA7134". Under that, search for the line "TunerType=".
4. Change the number beside "TunerType=" to your new desired tuner ID.
5. Save and close DScaler.ini.

Here is a list of all tuners and their corresponding tuner IDs:

Code:

1 Philips [PAL_I]
2 Philips [NTSC]
3 Philips [SECAM]
4 Philips [PAL]
5 Temic 4002 FH5 [PAL B/G]
6 Temic 4032 FY5 [NTSC]
7 Temic 4062 FY5 [PAL I]
8 Temic 4036 FY5 [NTSC]
9 Alps TSBH1 [NTSC]
10 Alps TSBE1 [PAL]
11 Alps TSBB5 [PAL I]
12 Alps TSBE5 [PAL]
13 Alps TSBC5 [PAL]
14 Temic 4006 FH5 [PAL B/G]
15 Philips 1236D Input 1 [ATSC/NTSC]
16 Philips 1236D Input 2 [ATSC/NTSC]
17 Alps TSCH6 [NTSC]
18 Temic 4016 FY5 [PAL D/K/L]
19 "Philips MK2 [NTSC_M]"
20 Temic 4066 FY5 [PAL I]
21 Temic 4006 FN5 [PAL Auto]
22 Temic 4009 FR5 [PAL B/G] + FM
23 Temic 4039 FR5 [NTSC] + FM
24 Temic 4046 FM5 [PAL/SECAM multi]
25 Philips [PAL_DK]
26 Philips FQ1216ME [PAL/SECAM multi]
27 LG TAPC-I001D [PAL I] + FM
28 LG TAPC-I701D [PAL I]
29 LG TPI8NSR01F [NTSC] + FM
30 LG TPI8PSB01D [PAL B/G] + FM
31 LG TPI8PSB11D [PAL B/G]
32 Temic 4009 FN5 [PAL Auto] + FM
33 MT2032 universal
34 Sharp 2U5JF5540 [NTSC_JP]
35 LG TAPC-H701P [NTSC]
36 Samsung TCPM9091PD27 [PAL B/G/I/D/K]
37 Temic 4106 FH5 [PAL B/G]
38 Temic 4012 FY5 [PAL D/K/L]
39 Temic 4136 FY5 [NTSC]
40 LG TAPC-new [PAL]
41 Philips FQ1216ME MK3 [PAL/SECAM multi]
42 LG TAPC-new [NTSC]
43 MT2032 universal [PAL default]
44 Philips FI1286 [NTCS M-J]
45 MT2050 [NTSC]
46 MT2050 [PAL]

ima-li-koga-tu je napisao(la):
ja imam neku fast com TV karticu sa bt 828 cipom (4 godine staru) i poredio sam je sa teratecom cinergy 600, na istom softwareu intervideo windvr.
razlika je akademska (na kablovskoj TV, ali gledao sam godinama i na obicnoj i isto je OK), znaci jeste bolja slika, ali kada buljis sa 30 cm od ekrana.
a kada sve to prebacis u divx i jos ubacis par filtera, ko primeti razliku...alal mu vera.
i da se ogradim, probao sam jedno 5 razlicitih programa za gledanja TVa, i na sva 4 mi je slika bas vidno losija nego na inter video winDVRu.
znaci program koji pokrece karticu moze da bude kljucan da se ta kartica proglasi dobrom ili losom.

1. Stvarno mi nije jasno koje si ti to programe uopste koristio, kada ti windvr ima najbolju sliku! ;)

2. Sto se tice kablovske, verujem ti da nema nekih drasticnih razlika (probao i ja!), ali sto se tice obicne antene nikako se ne bih mogao sloziti sa tobom. (mozda je fora bas u tome sto nisi probao npr. DScaler, ubedljivo najbolji program od svih!)

3. O kakvom ti DivX-u pricas? Pa vecini ljudi TV kartica sluzi za svoju glavnu namenu: gledanje TV-a, pa tek onda za grebovanje!

Pozdrav i NHF!

probao sam ovako, ali samo na kablovskoj...
dscaler
exoTV (jel imao neko uspeha tim stvarcicama)
iuVCR
FLY 2000 (koji isto ima odlicnu sliku, ali ne snima u mpeg2...ili ja ne znam)
PVCR3
i winDVR
sve u svemu ostao sam na winDVR. slika je razlicita na svakom programu. prosto neverovatno.
nemam pojma za antensku TV.

KizaTheDeath je napisao(la):
Brat moj odlucio da kupi TV karticu. Ima na jednom mestu ponudjene dve - KWORLD za nekih 35 evrica ili ASUS za 50-ak. Sta bi bio bolji izbor (mislim... znaaaaam da bi ASUS bio bolji, a da KWORLD ich ne valjaju)? Isto tako, ako neko zna za TRECU koja je bolja od ove dve, a da je cena DO 50 evra i da zna tacno gde ima da se nabavi, bilo bi lepo da ovde napise :)

Thnx

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Evo ovako, ako je verovati literaturi, u tom cenovnom rangu koji tebe zanima najbolja je LEADTEK TV2000XP Expert, koristi Conexant CX23881 dekoderski cip....

Od skupljih kartica preporucio bih ti Terratec Cinergy 600, koja je tata-brada u svetu TV kartica. Koristi izvrsni Philips SAA7134HL dekoderski cip. Ukratko, orgija kvaliteta uz dosta vecu cenu od "prosecnih" kartica...

Ako te bas zanimaju jeftileni, KOBIAN MERCURY TV ti nudi Philips SAA7130HL za shaku jena. Cena je smesna a kvalitet solidan (neki bi rekli izvrstan). Tuner na njoj je neki no-name, ali je svejedno prijem odlican. Za cenu od 30-35 evra je izvrstan izbor (pre bih uzeo ovu karticu nego MSI Tv @nywhere koja je bar 10 ojra skuplja)....

Nazad
Vrh Dno